Zdravo svima

nova sam ovdje i iskreno, prikljucih se samo ne bih li nasla neko rjesenje.
Prica je duga, jer dugo i traje i sam svjesna da jedan post nece sve objasniti, pa sam otvorena i za podpitanja.
Imam 28 godina, skoro (s mukom po pola) zavrsen fakultet, imam porodicu i super super momka. Ovako ugrubo napisano se ne cini strasno, ali ni idilicno. Pozdaina je takva da sam ja u zadnjih, pa recimo 2-3 godine, uzasno nesretna, tuzna, stalno bi plakala, a cas poslije se smijala k'o ludaca, vecinom sam ljuta, stalno se osjecam neshvacenom, usamljenom i nekako ''sa strane'' svima. Ljutim se za svaku sitnicu koja mi se u momentu ljutnje cini velikom kao zgrada, jer mi to tada izgleda kao necije zapostavljanje mene ili mojih osjecaja. To se zapravo najcesce desava sa mojim momkom i kada istjeram na svoje (sto podrazumjeva svadju i nerviranje) onda se smirim i sama sa sobom isplacem i uvidim kako je to ustvari i bila SITNICA

eeeh onda opet placem, jer mi ga bude zao

Ovoj fazi je prethodila faza koju inace zovem 'laz'. Skoro 10 godina sam u porodici imala korisnika droga,tacnije sestru, i takav zivot je dovoljno tezak sam od sebe, a ja sam ga jos otezala tako sto sam sve to sakrivala od prijatelja, cak i onih 'bliskih', jer nisam zeljela da to bilo ko sazna, a o zapocinjanju veze sam samo mogla i da sanjam. I sad kad vratim film, pojma nemam kako mi je uspijevalo, ali mozete onda zamislit' kako sam dobro glumila.
Sada je sestra ok, fakultet na kraju, ja pronasla svog ljubav svog zivota:) I bas sad kad se sve stisalo, kad imam toliko toga zbog cega bi trebala da budem sretna i kad napokon mogu da se okrenem i svom zivotu, ja sam pukla

Shvatila sam da ne znam da se brinem o sebi, da ne znam da se cujem, da ne razumijem svoje osjecaje...sve to kao da je zakrzljalo u meni dok sam pokusavala da nekog drugog odrzim na zivotu i zapravo zivila tudji zivot...Nekako sam dala i preko svojih granica i u strahu od tih uzasnih dogadjaja sam naucila da ubijem te ruzne osjecaje u sebi, ali sam istovremeno iskljucila i lijepe, bas kao da je bilo neko dugme koje sam pritisnula.
Odlucila sam krenem sa nekom vrstom self psihologije, jer nemam bas uslove da posjecujem terapeuta. Znam i da mogu to pobijediti i vec se trudim, samo osjecaj sigurnosti prije nego 'padnem' ne traje duze od dva dana. Od vaseg odgovora ne ocekujem cudo, ali ako neko bar vidi gdje je pocetak, odakle da krenem, meni bi bilo ogromno