Psiholog online

• Odgovora: 616
Stranice: « 1 ... 23 24 25 26 27 ... 62 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže dete_cveca

• *
  • 2
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Psiholog online
« Odgovor #240 poslato: 21:56:02, 11.Feb.2011. »
hvala vam svima na odgovorima, probala sam sa tim tehnikama samoubedjivanja al dzabe,nije me tako lako  ubediti izgleda  ???  a te tehnike disanja vec ne znam kako idu? mada samoj sam sebi nedorecena, ako sam dobro raspolozena i ne razmisljam o tome potpuno sam opustena i spontana, i kada su neki krupniji koraci u zivotu u pitanju nikad mi nije problem da se sa njima suocim..ne znam..a oko tako nekih gluposti kao sto su normalni kontakti sa ljudima u pitanju  >:(  bas me to nervira :(

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
  • sve se može postići samo treba htjeti
« Odgovor #241 poslato: 13:29:32, 12.Feb.2011. »
hvala vam svima na odgovorima, probala sam sa tim tehnikama samoubedjivanja al dzabe,nije me tako lako  ubediti izgleda  ???  a te tehnike disanja vec ne znam kako idu? mada samoj sam sebi nedorecena, ako sam dobro raspolozena i ne razmisljam o tome potpuno sam opustena i spontana, i kada su neki krupniji koraci u zivotu u pitanju nikad mi nije problem da se sa njima suocim..ne znam..a oko tako nekih gluposti kao sto su normalni kontakti sa ljudima u pitanju  >:(  bas me to nervira :(

pa ako ti u ostalim poljima ide suočavanje,onda bi ti trebalo ići i u ovom...nije smak svijeta suočiti se sa boljkama...kažeš ako ne razmišljaš o tome da si opuštena i spontana,pa onda nemoj ni razmišljati nego se jednostavno prepusti i uživaj.a uostalom,iz iskustva ti kažem da od razmišljanja pretjeranog glava jako boli ;)
Natalna karta
 EVERY TIME YOU FALL,STAND UP!

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
  • Pol: Muško
« Odgovor #242 poslato: 15:05:14, 12.Feb.2011. »
Samo opusteno, naici ce netko u tvoj zivot tko ce da te razume i sa njim ces resiti problem. Unutrasnje stanje je spoljni odraz a ti svesno promisljaj i prepoznaj to oko sebe kao sto sad znas sta ce biti u kontaktu sa nekim. Sve je misao, svesno promisljaj svoja buduca iskustva i cekaj pa kad to prepoznas to ti je potvrda pa polako usavrsavaj..

*

Van mreže anna

• *
  • 5
  • 0
« Odgovor #243 poslato: 21:57:01, 17.Feb.2011. »
 (mah:mah)
Ja opet da se ukljucim malo, sad vas pratim pa rekoh da postavim jos koje pitanje  ;D Bez nekog poznatog razloga ne mogu nikako da se nateram da odem na bilo koju proslavu, tipa svadbe, krstenja, ispratnice.. Nekako mi je to mnogo neugodno  ??? Ne volim narodnu muziku, ne volim pijane ljude i ne volim bas ni guzve.. A sve to je neizbezno tamo. A uz to nikad nisam volela da slavim rodjendan niti bilo sta sto bi mene stavilo u centar paznje i ne mogu da zamislim da se to desi, tj znam da je neizbezno kad-tad, nego mislim da ce i tad da mi bude neprijatno sto mislim da nije poenta ako je sve to vec zbog mene...  :( Imam jos stvari koje mrzim tako bez nekog razloga, odn. nijedan nije dovoljno jak za takvu odbojnost, ali moram negde da pocnem pretpostavljam pa bolje na vreme nego kad postane neizbezno.. Hvala unapred i pozz :)

*

Van mreže None22

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #244 poslato: 23:42:04, 01.Mar.2011. »
Zdravo.
Znam da ima puno vecih i bitnijih problema,ali sam se eto ipak odlucio da vas i ja sa svojim zamaram...
Da bih ga pokusao kako treba objasniti,morat cu krenuti opsirno.Trenutno sam student prve godine.Ranije,krajem osnovne i pocetkom srednje skole,bio sam previse povucen,sa veoma niskim samopouzdanjem.I jednom govornom manom.Mozda je cak i socijalna fobija bila u pitanju,ne znam..Sa vremenom sam se sve vise opustao,postao kumunikativniji i slobodniji.Mislim da je sto se toga tice,sve kako treba.U razredu su me u to vrijeme pravo cudnim smatrali,ali su me prihvatili.Bilo nas je 7-8 muskih,sto smo se konstantno druzili.Jest da sam cesto bio predmet ismijavanja/furanja,ali sam sam kriv sto se nisam znao braniti.Sad su mi dvoje od njih cimeri.Treci cesto dolazi u posjetu.I sa ostalima je druzenje nastavilo.Ono sto mene muci,je da sam se promjenio.Ali to oni ne primjecuju.Jos uvijek me vide kao onog luzera od prije.Jos uvijek sam stalno meta furanja.Koliko god bio sad u stanju da se branim,ne uspijeva mi to protiv vise njih najednom.Na faxu je recimo odlicno.Lagano sam se uklopio,upoznao vecinu raje.Sa cimerima i nekako fino to ide,nema nekih vecih problema.Sve dok ovaj treci ne dodje.On me pocne izazivat.Ono preko cega jos nisam presao,je kad mi neko ismijava moju govornu manu.Onda mi samopouzdanje odmah padne.A ovaj,to bas cesto radi.Ne direktno,vec najednom pocne pomalo mene imitirati tokom pricanja.Sto ja svaki put presutim.(Ja kako da reagiram tu?Da mi se bas direktno s tim obrati,pa i nekako bi se moglo...ali ovako?).I nekako se ne uklapam s njima.Osjecam da su nekako nezreli.Smiju se necemu sto meni glupo i djetinjasto djeluje.Ili pricaju o takvim temama.Razmisaljo sam ja i da ih odbacim.Ono cega se bojim je da cu onda bit sam,bez prijatelja.Jer mi dolazimo iz veoma male sredine,tamo ne bih mogao nikoga vise naci.Zbog studija smo se preselilu u vecu,ali ni to ne garantuje da cu uspjeti.I jos bih morao novi smjestaj naci,cimera...Istina je da nisu oni jedini prijatelji.Imam recimo dva puno bolja.Stariji su od mene 3 godine,i zbog studija smo razdvojeni...Najradije bih samo se dvojice od njih odrekao,jer mi oni djeluju kao glavni problem.Zelim da vise da sam se promjenio.Da ih zanima i moje misljenje.Sa drugaricama se recimo bas odlicno uklapam.Bas nikakvih problema nemam.

*

Van mreže Teodor93ns

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #245 poslato: 02:39:38, 03.Mar.2011. »
Postovana, imam 18god, zabavljam se sa svojom devojkom evo sace 8.meseci, nikad nikog nisam voleo i postovao kao nju do sada. Prosli smo mnogo, bilo je u nasoj vezi i tuge i srecje kao i obicno svaka savrsena veza . Veza je pocela da "trune" od pre 2-3meseca, kada sam poceo da postajem ljubomoran .... Bilo je to bez razloga, devojci je to uzasno smetalo , dosli smo par puta do toga da se razilazimo. Meni je stalo do nje, i nase veze, pa se zato javljam za pomoc sta da radim i kako da razmisljam jer ovo svi mi kazu moze biti josh gore. Znaci ja sam u zadnjih 2-3 meseca bio ljubomoran bez razloga, i devojci je smetalo, a ja sam pokusao da shvatim te neke stvari ali nije vredelo , vredelo je kratko sat vremena.. Pa se i devojka promenila u zadnjih mesec dana, ignorise me, zeli manje da se vidjamo, i postala je hladnija prema meni ...Samim tim ja sam jos vise ljubomoran, to kao da koristim za razlog za ljubomorom, neznam sta da radim ... Sve sam spreman da uradim da spasim ovu vezu ... moje ponasanje nije agresivno nego pocnem da placem i mislim u sebi "zalice ona zamnom kad me izgubi, zasto mi to radi, nisam zasluzio, sto meni ne posvecuje tu paznju nego drugima ..." i tako . Poceo sam da preterujem sa cigarama, nejedem nista skoro, nemogu da ucim, spavam , vreme mi uzasno sporo prolazi kada nije pored mene ... a razmisljao sam , da nije to jer ne osecam ljubav u porodici i zato imam strah sta ako je izgubim da cu onda umreti tog dana ... neznam, molim za pomoc .... Hvala vam postovana . :( :( :( ako treba jos neka informacija recicu sve.. Hvala
« Najnovija izmena:: 02:42:52, 03.Mar.2011. Teodor93ns »

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #246 poslato: 01:44:53, 04.Mar.2011. »
None22, (mah:mah)
Nisam strucna ali cu pokusati da budem od pomoci. Kazes da si pocetkom srednje skole imao 'probl.'koji te i sada muci kada si na prvoj god. Studija?! Ja bih to najprije powezala sa procesom prilagodjawanja. Swaki pocetak je tezak. Nova sredina, ljudi. . .hiljadu pitanja u glawi. Hocu li se uklopiti, hoce li studije biti teske, finansije, život s cimerima itd. I u prirodi swakog je da se osjeti malko slabijim a samim tim i osjetljiwijim u odnosu na citaw swijet. Swe negat. Sto mu se desi mnozi sa 3. Ali i to  prodje. (i sam si rekao kako su te posle u skoli prihwatili.)
Konkretno, kad je tvoj odnos sa cimerima u pitanju prwo treba da razlucis sam sa sobom koliko su ti oni wazni. Da li bi ih najradije napustio (mada je bjeg najlakse ali ne i najbolje rjesenje)da li zelis i dalje da budete drugari, da li zelis da budete samo cimeri? I shodno tome da se postawis.  Ako zelis da se i dalje druzite onda je najb. Da budes iskren i otworen sa njima, da kazes sta ti smeta. Ako su dobri drugari ispostovace te. Ako ti nisu wazni, distanciraj se i komunic. U mjeri u kojoj ti odg. Ili se jednostawno odseli.
Najvaznije je da se ne povlacis u sebe...
Pretpostawljam da nikada nisi probao da odreg. Salom npr.Kad owaj jedan krene da te imitira? Probaj! Pocni da se smijes npr. (ne zato sto je to tako smijesto, to swakako nije lijepo, nego zato sto ces mu tako stawiti do znanja da te to ne pogadja kako on Mozda misli) 
Mozes i da pozowes neke kolege (jos bolje koleginice :) )sa faxa ili neko drugo drustwance sa kojim si ok (koje te cijeni), tu kod was...to takodje moze da bude od pomoci...
Zelim Ti da prevazidjes owo.

« Najnovija izmena:: 20:53:23, 04.Mar.2011. Nale 83 »
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #247 poslato: 07:58:11, 04.Mar.2011. »
None22
Sloziti cu se sa Narcisom, iskreno svi mi imamo manjak samopozdanja u vecoj ili manjoj meri i dan danas. Za sve u zivotu je potrebno vreme, iskustvo, druzenje sa drugima a sa tim ide i znanje, samopouzdanje i odlucnost. Treba vremena, nismo svi isti, netko pre netko posle stekne slobodu, zna sta hoce ili zeli. Svi imamo da kazem neke traume iz proslosti, ovisni smo o nekom drugom, mislim mnogo faktora utjece na to od porodice, drustva, sistema, licnog verovanja itd itd. Svakako ti odlucujes i imas pravo izbora sta ili koga zelis u svom okruzenju, treba samo da mu skrenes paznju da ti to vise ne radi u drustvu kad budete npr sami i zamoli ga lepo jer ti to smeta jer budi uspomene iz proslosti i ne osecas se lepo zbog toga i nemoj da panicis zbog toga. Misli o tome i javiti ce ti se nacin kako to da odradis opusteno kroz razgovor. To nije ponizenje ili strah ali ce te uzvisiti i ojacati tako da ces nakon toga njega umiriti ili ces ti ojacati i na to gledati drugim ocima. Iskusi to i pobediti ces sebe.
Teodor
Mogu da kazem da si jos mlad i da ima vremena, biti ce jos padova i uspona, ljubavi i veza. Verujem da je volis, da si uneo sebe u vezu, doziveo nesto lepo, nasao smisao zivota, itd ali za vezu je potrebno dvoje. Nije lako raskinuti ili izgubiti partnera pogotovo biti ostavljen. Vreme ce uciniti da se razbistre neke stvari, smiri situacija i kroz razgovor dodje do resenja ili odgovora. Treba razgovarati bez tenzija da se nadje problem koji je doveo do udaljavanja u vezi i pokusati to prevazici. Kad je ljubav i poverenje iznad toga nece biti problema, nitko nije savrsen, svi se menjamo, normalno je gresiti, menjati misljenje, sve je prolazno, sto je nekad bilo vazno danas nije itd ali zato kroz vezu jacte zajedno i pomazete jedno drugo. Nismo svi isti niti unosimo sebe u vezu jednako, svatko zna svoje razloge ili interese a najbolji izbor je ljubav sa obe strane tada ce kroz razumevanje i poverenje veza da napreduje. Razgovarajte o tome bez tenzija dok to ne prevazidjete i danas sutra znati ce odgovor.
« Najnovija izmena:: 18:30:22, 01.Jun.2011. narcisa zec »

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
  • sve se može postići samo treba htjeti
« Odgovor #248 poslato: 08:30:19, 05.Mar.2011. »
(mah:mah)
Ja opet da se ukljucim malo, sad vas pratim pa rekoh da postavim jos koje pitanje  ;D Bez nekog poznatog razloga ne mogu nikako da se nateram da odem na bilo koju proslavu, tipa svadbe, krstenja, ispratnice.. Nekako mi je to mnogo neugodno  ??? Ne volim narodnu muziku, ne volim pijane ljude i ne volim bas ni guzve.. A sve to je neizbezno tamo. A uz to nikad nisam volela da slavim rodjendan niti bilo sta sto bi mene stavilo u centar paznje i ne mogu da zamislim da se to desi, tj znam da je neizbezno kad-tad, nego mislim da ce i tad da mi bude neprijatno sto mislim da nije poenta ako je sve to vec zbog mene...  :( Imam jos stvari koje mrzim tako bez nekog razloga, odn. nijedan nije dovoljno jak za takvu odbojnost, ali moram negde da pocnem pretpostavljam pa bolje na vreme nego kad postane neizbezno.. Hvala unapred i pozz :)

jutro  (mah:mah)..hm,neznam jel mi se čini,al ti imaš jako puno problema sama sa sobom...oke,nevoliš skupove,pijance,gužvu,narodnu muziku...u redu...svi su ljudi različiti i slični na svoj način....al isto tako,pretpostavljam da ćeš se nekad naći i u društvu osoba ili osobe koja voli različite stvari od tebe,a u sve tome onda,potreban je kompromis...i iskreno,mislim da je to ono što bi ti trebala napraviti,naći kompromis,opustit se i možda ti ipak bude lijepo u trenucima kad misliš da će ti biti ajme odbojno..probaj,kompromis je za većinu stvari u životu potreban da bi išlo što skladnije ;)  (mah:mah)
Natalna karta
 EVERY TIME YOU FALL,STAND UP!

*

Van mreže anna

• *
  • 5
  • 0
« Odgovor #249 poslato: 21:28:14, 05.Mar.2011. »
Hvala na odgovoru, mada sam sad i zaboravila na to, to mi vise dodje i ode  :D
Imam trenutno vecih problema sa svojim deckom. Izgleda da ne umem da priznam da imam problem i do skoro sam lepo bila ubedjena da je sve u redu i da sam samo ja malo cudna, a onda posle nekoliko razgovora sa njim shvatila sam da ipak imam problem. STalno mi kaze da sam mnogo negativna i da uvek gledam najgore moguce scenarije i to jeste tacno mada sam ja to drugacije gledala, kao da vidim sta je najgore sto moze da se desi pa da nadjem resenje za to i onda da se nadam da nece da se desi. I to mi je bilo nekako normalno, ali izgleda da sam negde usput pocela da verujem u to najgore jer mi je nekako to lakse, pa i ako se desi onda necu da se razocaram. I cak ni to ne bi bio problem da ja ne preterujem u reakcijama na MOGUCE situacije  (*o*) Znaci nesto sto je malo verovatno da ce da se desi, meni predstavlja ogroman problem i nerviram se i pogadja me ozbiljno  :( Mozda bi trebalo da napomenem da su mi roditelji razvedeni i da smatram svog oca veoma losim ocem koji ne drzi obecanja i gleda samo sebe i mozda sam to projektovala na sve muskarce; i da sam sem toga imala dosta takvih situacija gde nesto izgleda dobro a onda se sve raspadne, tj desi se najgore moguce i da sam iz toga donela zakljucak da najgore moze da se desi i da manje boli ako ga ocekujem. Stalno brinem o stvarima koje se nikad ne dese a meni oduzmu dosta vremena i zivaca...
Ako sam svesna svega ovoga kako to da se i dalje desava?? I dalje isto osecam za iste probleme kad naidju iako mi razum govori da ne treba da razmisljam tako  ??? Naucila sam da uvek drzim svoje emocije pod kontrolom i uvek su svi mislili da sam mnogo hladna osoba koju nista ne dotice. Naravno da to nije istina i nisam cak ni sigurna zasto sam to radila.. Mozda ako druge ubedim da me nesto nije povredilo mozda i ja poverujem u to?
U svakom slucaju, moj decko je mnogo otvorena i direktna osoba za razliku od mene i onda sam ja zbog njega uspela da prestanem da se ponasam kako se ponasam i otvorila mu se i ispricala dosta stvari koje zapravo nikad nikome nisam rekla i sad se stalno svadjamo. Sve svadje su zbog mene, da napomenem. Smeta mi njegov izlazak, njegovi drugovi, posao, sve.. Nemam razloga da mi smeta nista od toga i ja to znam ali ne mogu da uticem na to kako se osecam. Cak uspevam cesto da prodjemo bez svadja za neke stvari za koje se nekad svadjamo i ne znam ni od cega zavisi to, ali eto nekad mi smeta nekad ne. Obracam paznju na sve sto izgovori ili uradi i onda naravno da nadjem neke stvari koje se ne uklapaju i koje mogu da mi zasmetaju ali to samo kad se desi da je izasao ili nesto od pomenutog..
Jesam ljubomorna i jesam posesivna ali u normalnim granicama i do sad nismo imali problema sa tim zato sto sam uvek svesna cinjenice da on nije tip koji laze ili vara i znam da me mnogo voli sigurno, ali prosto razlicito razmisljamo tj on ne razmislja o nekim stvarima koje mene muce i koje su iskreno glupe ali sta da radim  (*o*) Moja pretpostavka, posto se vremenski uklapa, je da je sve zbog toga sto se sad osecam previse ranjivo zbog toga sto zna toliko o meni i sto nisam navikal na to i da sam sad izgubila kontrolu, odn.da sad zna koliko mi je stalo do njega i da sad ne mora da se trudi kao i do sad  (da, imam problem i sa kontrolom, mora sve da bude kako sam planirala i ako ne bude onda me to mnogo poremeti i ne umem da funkcionisem; i imam problem i sa tim da imam samo jednu opciju otvorenu, ni tad ne znam kako da funkcionisem, i ovo ne znam da li ima ikakve veze sa svim ovim, ali da spomenem bolje mozda) Takodje ne umem nikad i ni u cemu da se opustim i uzivam nego uvek moram da kontrolisem i proveravam nesto i da ocekujem da nece to da bude dobro i da nece da mi se svidja. Logicno da sam mnogo nesrecna zbog svega toga... Samo sad sam uvukla u to jos jednu osobu do koje mi je stalo i mislim da nece ni moci dugo da podnese ovakvo ponasanje i da cu da ga izgubim a to ne bih nikako mogla da prezivim :(
U poslednje vreme sam mnogo nesrecna i sve mi je postalo nebitno i skolu sam zapustila i drustvo mi je nekako postalo nebitno, samo zelim da budem sama... :( pre par meseci sam radila neke psiholoske testove i svi rezultati su mi pokazivali da sam u depresiji sto mi ranije nikad nije ni palo na pamet ali od tad sve vise shvatam da je mozda i tacno.
Zelim da promenim nesto i nadam se da cu moci da se promenim jer ne zelim da budem nesrecna ali sve vise mi se cini da nije moguce da se promenim da sam ovakva postala dugim procesom i da sad necu moci da se izvucem iz toga :( Moj decko je veoma strpljiv sa mnom i uvek voljan da pricamo i njegova je ideja da mu ispricam bas sve i da ce tako da mi bude bolje ali mene je strah da ce da bude samo jos gore i da ce i meni psihu da unisti to i da ce i nasu vezu da unisti :( Dajte mi neki savet sta da radim jer ovo je prvo put posle dosta godina da zapravo trazim pomoc jer sam do sad mislila da cu sve moci sama da sredim ali ocigledno ne mogu..

Stranice: « 1 ... 23 24 25 26 27 ... 62 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000