Ucenik pretukao profesorku

• Odgovora: 34
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Ucenik pretukao profesorku
« poslato: 09:37:13, 22.Jun.2009. »
Postupak protiv nasilnog učenika

Državni tužilac Slobodan Radovanović zatražio pokretanje sudskog postupka protiv srednjoškolca iz Sremske Mitrovice koji je brutalno tukao profesorku.

"Očekujemo da izgrednik koji je brutalno tukao profesorku bude priveden pravdi i da tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokrene protiv njega odgovarajući sudski postupak", izjavio je portparol tužilaštva Tomo Zorić.

Prema njegovim rečima, republički tužilac zahteva i utvrđivanje svih okolnosti povodom tog incidenta i utvrđivanje eventualnih propusta rukovodstva škole "Nikola Tesla" i nadležnog tužioca.

Republički tužilac zahteva da se utvrdi zašto se kasnilo sa reakcijom i prijavljivanjem incidenta nadležnim državnim organima, rekao je Zorić.

Zorić je kazao da je ovo poruka svima drugima da će tužilac energično reagovati na sve pojave nasilja i najozbiljnije oblike kriminala.

U srednjoj tehničkoj školi "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici učenik je na času šamarao i pljuvao profesorku nezadovoljan zaključnom ocenom iz hemije, a snimak, koji je neko od učenika zabeležio mobilnim telefonom, postavljen je na "Jutjub".

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
Odg: Ucenik pretukao profesorku
« Odgovor #1 poslato: 09:54:44, 22.Jun.2009. »
~Sunshine~

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 14:13:10, 22.Jun.2009. »
Ne znam sta ovde treba da se kaze osim - strahota!!!!!!!!!! Pitam se samo dokle te usijane pubertetske glave, nevaspitane i usiljene planiraju da idu! Ovo je katastrofa ljudskog drustva!  >:(

*

Van mreže plavkica

• **
  • 536
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 16:43:20, 22.Jun.2009. »
Nemam rechi zaista,celi dan sam juche bila pod utiscima,strashno! Shta ce ta jadna zena,i kada ga(ako ga izbace)iz shkole uvek ce se okretati za njom i govoriti-to je ta shto je prebio onaj,sa podsmehom.Ja zavrshavam za nastavnika..i radim povremeno u jednoj shkoli zamenu.Prvo shto su mi tutnuli to je novi zakon po kome na dete ne smesh da vichesh,ne smesh da ga izbacish sa chasa..a za nasilno ponashanje(ne uzimajuci u obzir ni odbranu ni krajnju granicu do kojih te deca mogu dovesti)dobijesh momentalni otkaz.
A on sme da ustane i trazi svoje pravo da vidi ocenu,pljuje i udara jadnu zenicu koja zaradjuje poshteno svoj novac,trpeci razne niskosti.Dno..deca su sve gora i gora..chemu sve ovo vodi i ima li kraja?
Kad pijem kazu - alkoholicharka, kad skitam kazu - skitara, kad ljubim kazu - kurva, a kad umrem kazace - znala je da zivi!!

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
  • Pol: Muško
« Odgovor #4 poslato: 17:22:22, 22.Jun.2009. »
za ovog nije skola nego toponica

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 13:20:22, 23.Jun.2009. »
Mislim da je vecina vas vec cula,da je disciplinski postupak pokrenut i protiv profesorke,jer je ona njega prva udarila.A zena se samo branila...Ne zna se ko je gori,ovaj sto je tuče,đaci koji mirno sede dok on to radi,budala koja snima i stavlja na youtube,ili društvo koje ne sankcionise nasilnika već žrtvu.Samo me zanima kakva će kazna biti za tu jadnu ženu pred penzijom,a kakva za njega.Meni je mama profesor i ovo sam jako teško podnela,samo sam zamislila da neko to radi njoj.Sada su izgleda prosvetni radnici ugrožena vrsta jer deca po zakonu mogu da rade šta god hoće bez posledica.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #6 poslato: 14:16:35, 23.Jun.2009. »
Inspekcija: Profesorka "prva počela"

Uprava škole "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici još zvanično nije dobila izveštaj prosvetne inspekcije Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, ali je direktor te škole Rade Miljković izjavio da je obavešten o njegovom sadržaju, dodajuće da je sada sve u njegovim rukama.

Pokrajinski skretarijat za obrazovanje saopštio je da je na osnovu nalaza prosvetne inspekcije utvrđeno da je nastavnica hemije Marija Mošić prva udarila učenika, a da joj je on uzvratio udarcima i nedoličnim ponašanjem.
Direktoru škole "Nikola Tesla" je naloženo da i protiv nastavnika i protiv učenika pokrene disciplinski postupak i preduzme mere iz svoje nadležnosti.
U saopštenju se, doduše, ne precizira koje su to druge mere iz nadležnosti direktora, dok Miljković objašnjava "da je sve sada u njegovim rukama".
U nadležnosti direktora je i da u roku od 15 dana pokrene disciplinski postupak, dodao je on.

"Najvažnije je da postupak bude sproveden hladne glave, da nema navijača, i bez medijskih pritisaka koji nam otežavaju rad u ovim okolnostima", naveo je Miljković.
Upitan kakav je status učenika, učesnika u incidentu, Miljković je ponovio da je njegov otac podigao dokumenta i da se, zbog toga, može smatrati da je učenik ispisan iz škole.
On je, međutim, dodao da procedura ispisivanja nije sprovedena u celosti jer nije izdata ispisnica.
"I da je ispisnica izdata to ne znači da se učenik ne može naredne školske godine ponovo upisati u istu školu", precizirao je Miljković.

(MONDO/agencije)

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #7 poslato: 14:19:15, 23.Jun.2009. »
Mutno, mutno...
~Sunshine~

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
  • Pol: Muško
« Odgovor #8 poslato: 14:34:51, 23.Jun.2009. »
ne znam sta je mutno osim ovog snimka  :D

ovo sa snimka ne predstavlja autoritet profesora a ne predstavlja ni normalnog djaka
neko je morao da popusti

ili ona da mu da dnevnik sto nije u redu
ili on da ode i zali se kod direktora (samo ne znam da li on nije znao ocenu ili mu je ona rekla pa je hteo da se uveri?)

veca je krivica ucenika jer zna se ko je autoritet
nekad roditelji ili profesori nisu u pravu ali mi smo ti koji treba da popustimo!!!

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #9 poslato: 14:36:52, 23.Jun.2009. »
Ima tu jos mutnih stvari... Opazaj malo bolje  ;)
~Sunshine~

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000