Anketa

Da li postoje neodgovorni roditelji?

Da
Ne

Neodgovorni roditelji

• Odgovora: 19
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Neodgovorni roditelji
« poslato: 11:53:03, 19.Jun.2009. »
Da li postoje neodgovorni roditelji i sta se podrazumeva kad za nekog kazu da je neodgovoran roditelj?

Majka zapalila dete tokom vudu rituala
Petak, 19. jun 2009. 00:03    

Protiv jedne majke i bake iz Njujorka podignute su optužnice jer su zapalile šestogodišnju devojčicu tokom haićanskog vudu rituala, nanevši joj opekotine opasne po život, saopštilo je tužilaštvo u četvrtak.
Tužilac je naveo da je devojčici 25 odsto tela zahvaćeno opekotinama, a ona je u takvom stanju bila celu noć, a tek je na insistiranje jednog rođaka odvedena u bolnicu.

Majka (29) optužena je za napad i ugrožavanje deteta, a ako bude osuđena preti joj kazna do 25 godina zatvora, preneo je Rojters.
Baka (70) je optužena za ugrožavanje zdravlja deteta i preti joj sedam godina zatvora.

(Tanjug)

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Odg: Neodgovorni roditelji
« Odgovor #1 poslato: 12:50:54, 19.Jun.2009. »
 :placko:
Na žalost postoje. I ne shvatam.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 14:35:45, 19.Jun.2009. »
Ovo je jedan u nizu slucajeva - dovoljno je da otvoris dnevnu stampu ;)

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #3 poslato: 22:12:32, 08.Jun.2010. »
joj, uzasa, ja sam se zgrozila na ovu vijest.  :(
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #4 poslato: 09:27:51, 09.Jun.2010. »
Vise su nekako nemarni.. Ili to ide jedno sa drugim  (*o*)
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #5 poslato: 09:47:38, 09.Jun.2010. »
Roditelj ne sme biti nemaran. Dete je odgovornost. Samim momentom radjanja odgovorni smo za njegovo odrastanje. Za mene su deca centar sveta. Vec su odrasli, zaplovili svojim vodama, ali u meni je uvek briga kako ce i da li ce...svaka njihova radost je moja radost, njihova tuga je i moja tuga.  Roditelj ceo zivot dozivljava svoje dete bas kao dete. To je jedina ljubav koja je vecna i neogranicena. Pa, zar neko moze da zanemari svoje potomstvo?  Meni je to nezamislivo.
Oni koji nisu spremni na sve, pa i na zrtvu, za svoje dete, ne treba ni da radjaju.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #6 poslato: 13:23:43, 09.Jun.2010. »
Na zalost, neodgovorni roditelji postoje. Ovo nije izdvojen slucaj, sve cesce citamo o slicnim dogadjajima :(
Citat
Oni koji nisu spremni na sve, pa i na zrtvu, za svoje dete, ne treba ni da radjaju.
(e*e)
Citat
joj, uzasa, ja sam se zgrozila na ovu vijest.
Ovo je opsta reakcija: svi se zgroze, ostanu zapanjeni...ali niko ne reaguje. Pitanje je sta mozemo uraditi ili tacnije sta moramo uraditi ukoliko saznamo da se neseto slicno desava u nasem komsiluku, neposrednom okruzenju?  (*o*)

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #7 poslato: 14:41:44, 09.Jun.2010. »
Roditelj ne sme biti nemaran. Dete je odgovornost. Samim momentom radjanja odgovorni smo za njegovo odrastanje. Za mene su deca centar sveta. Vec su odrasli, zaplovili svojim vodama, ali u meni je uvek briga kako ce i da li ce...svaka njihova radost je moja radost, njihova tuga je i moja tuga.  Roditelj ceo zivot dozivljava svoje dete bas kao dete. To je jedina ljubav koja je vecna i neogranicena. Pa, zar neko moze da zanemari svoje potomstvo?  Meni je to nezamislivo.

10000000% se slažem sa tobom draga  (e*e) yeah :mig: inlove
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže sladjica

• 949
  • 1
« Odgovor #8 poslato: 17:07:42, 09.Jun.2010. »
Ovo je opsta reakcija: svi se zgroze, ostanu zapanjeni...ali niko ne reaguje. Pitanje je sta mozemo uraditi ili tacnije sta moramo uraditi ukoliko saznamo da se neseto slicno desava u nasem komsiluku, neposrednom okruzenju?  (*o*)[/color][/size]
To si u pravu, većina ljudi okreće glavu od problema - deca jer ih nažalost tako shvaćaju ili misle da je to nečiji tuđi problem!!! >:(
Ja sam užasnuta i razočarana koliko smo izgubili poverenje, vaspitanje i osnovnog morala za tako mala, ne dužna bića koja smo stvorili... (*o*)

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #9 poslato: 18:19:20, 19.Jun.2010. »
Na zalost, postoje...A neodgovorni su oni koji zapostavljaju svoje obaveze u pogledu vaspitavanja, obrazovanja... I ne samo to ima nemarnih ljudi koje zapostave dijete u smislu da ga puste neuredno u skolu npr. :P da ne posvete dovoljno paznje zdravoj ishrani i načinu zivota a najvise me nerviraju oni koji svoja nezadovoljstva i neuspjehe "prazne" na djeci , namecu im neke sablone i opredjeljenja  :( umjesto da osluskuju njih , njihove zelje. Nemarni su i onii koji se svadjaju u prisustvu djece ili ne daj boze tuku  :placko: ...Isto tako mislim da nije dobro ni kada su roditelji previse brizni i pazljivi. A ovaj primjer gore je ekstreman...necu komentarisati.
« Najnovija izmena:: 18:22:11, 19.Jun.2010. narcisa zec »
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000