Idealni roditelji

• Odgovora: 11
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Odg: Idealni roditelji
« Odgovor #10 poslato: 15:37:41, 26.Nov.2009. »
Veoma je bitno dozvoliti deci da ponekad pogrese, a zatim da sami uvide gde grese ili ako je to neophodno, ukazati im na gresku ali je ne ispravljati umesto njih.

*

Van mreže Felisity

• **
  • 226
  • 9
  • Pol: Žensko
Odg: Idealni roditelji
« Odgovor #11 poslato: 19:41:15, 26.Nov.2009. »
Po mom misljenju ono sto je bitno kod svakog roditelja, da pusti da se razvija u pravcu u kojem se ono oseca najprijatnije i najsigurnije, ali isto tako neprekidno razgovarati sa njim o pravcima u kojima se krece, savetovati ga, slusati ga, razumeti ga i naci njemu nacin da prezentujes neke zivotne vrednosti. Voditi racuna da ni na koji nacin ne lecite neke svoje komplekse na njima i prisiljavati za nesto za sta oni nisu. Ali sa druge strane roditelj mora izgraditi odgovornost kod deteta, odnos postovanja i prirodne zahvalnosti. Ja sam takodje pristalica i one stare batina je iz raja izasla, ali naravno ne tuci decu za svaku sitnicu i veoma cesto jer tada i batine gube svoju funkciju.Nisam pristalica odnosa mama=drugarica, jer mama je jedno, a drugarica nesto drugo.E uskladiti sve na pravi nacin to se vec zove umetnost! Zato je potrebno da budemo potpuno zreli kad se odlucimo za decu jer ne treba zaboraviti da oni nisu trazili da se rode, vec smo to mi zeleli! Zato mnogo strpljenja, zivaca, razumevanja, a pre svega bezrezervna ljubav prema detetu! Srecno nam bilo, nama buducim a i sadasnjim roditeljima!

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000