☼ Đjotiš i horarna ☼

 • Odgovora: 13
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
☼ Đjotiš i horarna ☼
« poslato: 10:55:42, 26.Maj.2009. »
Dr B.V. Raman
(najveći indijski astrolog 20. veka)

'Indijska astrologija za početnike'

HORARNA ASTROLOGIJA ili POSTAVLJANJE PITANJA


Prašna, ili horarna astrologija podrazumeva predvidjanje dogadjaja uz pomoc planetarnih znacenja u trenutku postavljanja pitanja. Ova grana astrologije nam zaista moze biti od koristi s obzirom da nam omogucava da odgovorimo na pitanja koja se ticu svakodnevnog zivota, u trenutku kada ste najvise uznemireni i kada se mozda sreca i nesreca kolebaju na vagi zivota. Horarni astrolog bez trunke znanja iz oblasti anatomije, psihologije i patologije preuzima na sebe odgovornost da postavi pravu dijagnozu bolesti, cak i onda kada su i najmudiji lekari u nedoumici. Svaki prosecni intelektualac je u stanju da brzo savlada, shvati i primeni horarnu astrologiju. Posle odredjenog iskustva sam otkrio da su pravila horarne astrologije (data u Capana i Dzinedramala tekstovima) nepogresiva. Pravila horarne astrologije koja cu izneti u sazetom obliku, bi trebalo pazljivo da se primenjuju na dogadjaje od najvece vaznosti. Prasna sastra (horarna astrologija) je toliko siroka, da je nemoguce dati sva glavna pravila na osnovu kojih bi vi mogli da predvidjate, i ne samo na osnovu pukog vremena (casa) u kojem je postavljeno pitanje; Vazan je i svaki predznak (omen) da bi mogli da dokucimo: sta je u glavi osobe koja postavlja pitanje, i kakvi ce rezultati biti? Radi boljeg razumevanja ovog predmeta citaoci se mogu osloniti na moj rad "Prasna ili horarna astrologija".

* Pre svega sastavite horoskop u vreme postavljanja pitanja i napravite Rasi i Navamsa cart. (U djotisu za Rasi cart /po znacima/ vazi sideralni-astronomski sistem racunanja Ascendenta(lagne) i kuca. Dakle oduzme se oko 23 stepena, i potom jedan ceo znak - predstavlja jednu kucu; Cart je kvadratnog oblika, a odnosi planeta se zovu joge, prim prev). Utvrdite snagu i slabost planeta, i obratite paznju na instrukcije koje slede. Dao sam primere nekoliko tipicnih pitanja i nacina njihovog odgovaranja.

(0. Pitanja tipa:) Da li ce dogadjaj koji treba iznenada da se desi biti povoljan ili nepovoljan?

(Odgovor) Ako je ascendent pitanja (pitalac) pao u znake: Lava, Device, Vage, Skorpiona, Vodolije ili Blizanaca, a vladar ascendenta je povoljno polozen, ishod ce biti dobar. Ako ascendent padne u ostalih 6 zodijackih znakova, i ako njegov vladar nije dobro postavljen, ishod ce biti nepovoljan.

(1. Za pitanja zdravlja) Hoce li se moje zdravlje poboljsati?

(Odgovori) Ako je vladar ascendentnog znaka (kada se rodilo pitanje, prim prev) pao u 5. ili 9. kucu, i ako je u savezu ili aspektu (po djotisu) sa benefikom, a slobodan od malefika - zdravlje ce se poboljsati!
- Ako je pak vladar ascendenta pao u 6-tu, 8, ili 12. kucu i to pod aflikacijom - onda nece doci do poboljsanja zdravlja.

(2. O bogatstvu) Da li ce osoba koja postavlja pitanje postati bogata?

(Odgovor) Ako je vladar druge kuce u savezu ili u dobrom aspektu sa vladaocem 9. kuce; Zatim 2. kuca treba da bude slobodna od aspekta sa vladaocem 6, 8. ili 12. kuce - Tada ce doci do bogacenja.
Priroda ascendentnog znaka, Navamsa, i to da li su oni kardinalni, promenljivi ili fiksni - ti podaci nam otkrivaju vreme u kojem ce se pitalac obogatiti. (Kardinalni znaci su pokazatelj brze realizacije, promenljivi daju rano ostvarenje, a fiksni znaci su pokazatelj da ostvarenje cilja moze potrajati godinama.)

(3. Putovanja) Da li je dobro da krenem na odredjeni put?

(Odgovori) Ako je vladar ascendenta i Mesecevog znaka jak, i jos ako je pao u 3. kucu, ili je u savezu sa vladaocem trece kuce - tada slobodno krenite na put.
- U suprotnom nije pametno putovati.

(4. Kupo-prodaja imovine) Da li je trenutak za promet imovine?

(Odgovori) Ako su vladar ascendenta i vladalac sedme kuce (ugovori) dobro postavljeni, kao i vladar 4. kuce, tada se trgovina moze uspesno obaviti. Ako su Jupiter ili Venera pali u 4. kucu, bice to srecna i dobra investicija u nekretnine (kupovina).
- Nasuprot tome, polozaj Saturna u 4. polju horarnog horoskopa nije povoljan ni za kupovinu ni za prodaju.

(5. Deca) Da li ce se roditi musko ili zensko dete?

(Odgovori) Ako je vladar 5. kuce u muskom znaku i ako je peta kuca u muskom znaku tada ce se roditi decak. U suprotnom devojcica. Takodje ako je vladar 5. kuce u asocijaciji i aspektu sa muskom planetom - bice decak.

(6. Ishod bolesti) Hocu li se, i kada, oporaviti od bolesti?

(Odgovor) Ako su se npr. vladaoci prve i 6. kuce nasli zajedno u savezu (konjukciji), malo je izgleda da ce se pacijent oporaviti. Trajanje bolesti: ako je na vrhu 6. kuce kardinalni znak, bolest traje kratko. Ako je promenljiv znak, bolest ce imati prosecnu duzinu; Ako je fiksni znak na vrhu 6. kuce, bolest ce dugo trajati i tesko se leci.

(7. Brak) Da li cu ozeniti DRAGU osobu, ako da, onda kada?

(Odgovor Da bi do braka doslo, vladaoci prve i sedme kuce moraju biti dobro postavljeni jedan u odnosu na drugi. Ako se nadje Saturn u 7. kuci, do vencanja ce doci u roku od 3 jedinice vremena. Ako se Mesec nadje u 7. ili 3, 5, 11. kuci, i pri tom je aspektovan od Jupitera, Sunca ili Merkura, a da su benefici rasporedjeni po ugaonim kucama ili trigonalnim (1,5,9) - do braka ce da dodje vrlo brzo.

(8. Blago) Ima li kakvog blaga u zemlji?

(Odgovor) Ako je druga kuca u : Biku, Vagi, ili Raku, i ako su tamo : Mesec-Venera ili Mars-Rahu, tada su sanse za pronalazenje blaga male. Ako je 4. kuca u Raku, i u njoj se nalaze Jupitr i Mesec, to je dobitna kombinacija !! Pitalac nece moci da dodje do zakopanog blaga u slucaju da je 4. kuca ometena nekim odnosom sa Marsom i Ketuom (Juzni cvor).

(9. Selidba) Da li je pametno promeniti boraviste?

(Odgovori) Ako su sedma kuca (4. od 4.) i njen vladar dobro postavljeni i slobodni od aflikacija - moze. U suprotnom se ne savetuje.

(10. Uspeh) Da li cu osvojiti nagradu?

(Odgovor) Ako su se u horoskopu ovog pitanja benefici nasli u 3, 5, 7 i 11. kuci, a da su vladari 2, 9, i 11. kuce jaki i slobodni od losih uticaja vladara 6. i 8. kuce - uspeces!

(11. Izgubljene stvari) Da li ce ukradena stvar biti pronadjena?

(Odgovor) Ako se u horoskopu ovog pitanja u 11. kuci nasao jak benefik, i ako je aspektovan od strane Jupitera ili Venere - veliki su izgledi da pronadjemo izgubljenu stvar.
- Ako je recimo Ascendent pao u fiksni znak (ili u fiksnu Navamsu) predmet je ukrao vas bliski rodjak. Pravac u kojem je odnet predmet - pronalazimo pomocu najjace planete u uglovima. U slucaju kada nema ni jedne planete u ugaonim kucama pravac utvrdjujemo pomocu znaka na ascendentu.
Planete i znaci ukazuju na sledece pravce: Sunce (Ovan) je istok, Saturn (Vaga) je zapad, Jupiter je sever, Mars (Jarac) je jug. Venera je jugo-istok, Rahu jugo-zapad, Mesec severo-zapad, i Merkur je severo-istok.

* Pitanja koja se ticu odredjenih kuca (bava) i kako odgovoriti na njih, detaljno su opisani u Autorovoj knjizi sa velikim brojem primera. Evo jednog od njih:

PRIMER: Napravite horoskop za 24. Avgust 1938.godine u 17 sati i 57 min. - Bangalor, kada je velikom astrologu pitanje postavio prijatelj koji je neku stvar izgubio? Sta je izgubio, ko je kradljivac, i da li ce stvar biti vracena vlasniku?

Citaoci koji ne znaju da urade cart ili nemaju daunlovan neki djotis program, mogu da dobiju tacne podatke i u WinStar programu na sledeci nacin: Kliknite na 'New Chart' kao uvek kada zelite novi horoskop; Na levoj strani prozorcica unesite mesto i vreme, a sa desne strane tog prozora 'Enter Chart Data', umesto Plasidus sistema kuca odaberite 'Sign-house'. Ispod toga kliknite na 'Sideral', pa dole ispod izaberite 'Lahiri'. OK.

Raspored planeta u trenutku postavljanja pitanja je sledeci: ascendent je u fiksnom znaku Vodolije. Tu u prvoj kuci je Jupiter. Vladar ascendenta (Saturn) nalazi se u 2. kuci (kuci bogatstva), a u Jupiterovom je znaku Riba. To je recepcija (parivartana joga). U trecoj kuci (u Ovnu) je juzni cvor, u 6. kuci je Mesec (u Raku), u 7. je stelijum: Sunce, Merkur i Mars, a Venera je u 8. kuci u znaku Device.

ODGOVOR: Jak aspekt stelijuma iz 7. (ugaone) kuce, prema ascendentu, ukazuje na prirodu osobe vezane za dogadjaj. Mars koji predstavlja naporan rad (uz jos neke parametre) ukazuje da je pitacev radnik uzeo stvar. Vladar ascendenta Saturn, koji predstavlja pitaoca- polozen je u 2. kuci horoskopa koja oznacava novac. Dakle stvar za koju je zainteresovan pitac je novac. Jupiter kao predstavnik novca je u 1. kuci kod vlasnika, znaci bice mu vracen novac.


* Primena horarne astrologije u slucaju nebitnih pitanja bi u stvari bila njena zloupotreba. Ona treba da se koristi samo u slucaju kada je stvar od ogromnog znacaja za pitaca, i kada je on stvarno zabrinut za ishod nekog dogadjaja.

sa....http://www.zvezdarijum.org.yu/vedska_r.htm


Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #1 poslato: 00:20:27, 01.Mar.2012. »
Moj prvi kontakt sa Horarnom Astrologijom bio je preko Đjotiša. Oduševilo me je na kako jednostavan, kratak i jasan način se dolazi do odgovora. Jedino što je zaista trebalo da se zna su simbolike planeta i polja. Sve ostalo je u suštini vrlo jednostavno. Kasnije sam videla da mnogi TA koriste pravila Brihat Paraasara Hora Saastra ali prilagodjena za "zapadnjačka" shvatanja i način razmišljanja (kao i drugačiji način ponašanja i života generalno) 

Na Sanskrtu, reč "Aho 'predstavlja dnevno vreme a reč 'Raathra' predstavlja noćno vreme.
Zvuk 'ho' je preuzet od reči 'Aho' pa u kombinaciji sa zvukom 'Ra' preuzet iz 'Raathra' se formira 'hora ".
Dakle, "hora" predstavlja jednostavno rečeno "dan i noć".

"Hora" predstavlja trenutke vremena. Horarna Astrologija je grana astrologije koja daje predviđanja i bazira se na trenutak kada se pitanje postavi. Horarna Astrologija se takođe naziva i "Prašna Sastra' u Indiji, jer odgovara specifičnim pitanjima (Prašna) zavisno o vremenu kada se postavlja pitanje.

'Brihat Paraasara Hora Saastra' daje puno informacija o Horarnoj Astrologije u obliku "razgovora" između mudraca Maitreja i Parasare. Horarna Astrologija je takođe detaljno objašnjena u delima Kalyana Varma, Varahamihira i Kalidasa.
Postoje zapadni astrolozi poput Klaudija Ptolomeja, Williama Lilly-a i Alan Lea koji su radili i napisao izvrsne knjige Horarnoj Astrologiji a njihovo znanje se upravo zasnivalo na 'Brihat Paraasara Hora Saastra' učenjima.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #2 poslato: 00:20:56, 01.Mar.2012. »
Horarni čart :

Horarna Astrologija se fokusira na davanje odgovora za vrlo specifična pitanja. Podela se vrši po značenju svakog polja u čartu, pa tako pitač dobija 1 polje, a pitanje dobija polje koje se vezuje za tematiku koja muči pitača (primetićete da je podela skoro identična podeli po TA)

Podela po 'Brihat Paraasara Hora Saastra' učenjima vezana za signirfikatore i polja :

-1- polje : pitač, njegova ličnost i pojava, njegovo zdravlje (ne bolest!) njegove misli i trenutna životna situacija u kojoj se nalazi

-2- polje : finansije, izvori prihoda, bogatstvo, govor, ukrasi i nakit, pokretna imovina

-3- polje : komunikacija, vesti, novosti, glasine, objave, pisana reč, rodjaci, komšije, vrlo bliski prijatelji, kraća putovanje, stanje na putevima, prevozna sredstva (kola, kočije, voz i sl. ne lično prevozno sredstvo pitača, to spada pod -2- polje jer je to pokretna imovina)

-4- polje : imanje, sva nepokretna imovina koja je u posedu pitača, takodje i sve javne zgrade, farme, polja, rudnici, poljane, vinogradi, pašnjaci, tj. sve ono što se vezuje za zemlju.

-5- polje : kreativna inteligencija, hobiji, ljubav, deca, investicije, berza, deonice, zabava i obrazovanje.

-6- polje : neprijateji pitača (bolesti, neprijatelji...) sluge i svi oni koji su na društvenoj lestvici "ispod" pitača, kućni ljubimci, podstanari, dugovi, lopovi.

-7- polje : partner(ka) brak, odnos sa ljudima iz javnog života, kolege, javni neprijatelji, rivali, lopovi, situacije koje ugrožavaju opstanak pitača (rat na primer) sam astrolog

-8- polje : sve situacije koje mogu ugroziti život pitača (nezgode, smrt itd.) tudj novac, partnerove finansije, takse, dugovi, pozajmice, hipoteke, krediti, osiguranje, nasledje. Po neki put se ovo polje koristi i za utvrdjivanje koliko je pitač pod uticajem okultnih sila. Dugovečnost.

-9- polje : viši um, duža putovanja, strane zemlje, zakon, religija / filozofija pitača, nauka, uopšteno koliko je pitač srećan u životu

-10- polje : posao, karijera, zanimanje, nadredjeni, unapredjenje, društveni status, populanost i uticaj na druge, država u kojoj pitač živi, uticaj roditeljskog društvenog statusa na pitača (4 polje su sami roditelji)

-11- polje : prijatelji, planovi, nade, želje. Društvene organizacije, društva, grupe. Profit od posla, kao i penzija.

-12- polje : sve zatvorene institucije u koje pitač može da bude ako je napravio neku grešku u svom životu (zatvor) svesne i nesvesne greške pitača, tajni neprijatelji.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #3 poslato: 00:21:18, 01.Mar.2012. »
Tabela signifikatora za planete :

-Sunce- otac, direktor, država, autoritet, vladar (predsednik, kralj...)

-Mesec- majka, žena, sve što se vezuje za tečnosti i vodu

-Merkur- mladi ljudi, komšije, knjige, poslovni saradnici, sekretarica

-Venera- supruga, partner, mlada žena, ljubav i uživanje, umetnost

-Mars- brat, uniformisano lice, strasti, opasnosti, oružija

-Jupiter- deca, plodnost, bogatstvo (i fizičko i duhovno) sreća, Učitelj, Kritor

-Saturn- stari ljudi, svi oni koji zavise od pitača, ostavljeni, napušteni, nesrećni ljudi (i situacije)

-SMČ- ljudi iz nižih kasta, ljudi sa lošim navikama, lopovi, dede / bake sa očeve strane

-JMČ- ljudi iz najnižih kasta, negativni ljudi (bilo da se radi o jednostavno lošim ljudima bilo da se radi o osobama koje praktikuju magiju i tako čine zlo drugome) dede / bake sa majčine strane
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #4 poslato: 00:21:40, 01.Mar.2012. »
Tajaka :

Ovo je sistem "đjotiš aspekata" koji je vrlo jednostavan za korišćenje :

-1- kada se planete signifikatori nadju u 3-5-9-11 polju jedna od druge odgovor na pitanje će biti potvrdan (po zapadnom sistemu aspekti od 60° i 120° )

-2- kada se planete signifikatori nadju u 1-4-7-10 polju jedna od druge odgovor na pitanje će biti negativan (po zapadnom sistemu aspekti od 90° i 180° )

-3- kada se planete signifikatori nadju u 2-6-8-12 polju jedna od druge : ovde imamo dve opcije ~ ili će se dogadjaj desiti ali u suprotnosti sa pitačevim planovima, ili pak se dogadjaj neće desiti jer će doći do odlaganja / promene planova

Tajaka Yoga ~ treba utvrditi brzinu signifikatora, tj da li postoje aplikacije bržih planeta prema sporijima (važi za signifikatore)

pr. Asc' u Raku sa Mesecom u Jarcu na 05° a  Desc' u Jarcu sa Saturnom u Jarcu na 15°  ~  ovde vidimo aplikaciju i samim tim i potvrdan odgovor

pr. Asc' u Raku sa Mesecom u Jarcu na 15° a Desc' u Jarcu sa Saturnom u Jarcu na 05° ~ ovde vidimo separaciju i samim tim je odgovor negativan

~ treba utvrditi da li postoji neko spajanje preko neke druge planete (misli se na signifikatore pitača i pitanja)

a) ako se ta planeta koja spaja ove dve planete nadje u 3-5-9-11 polju od Asc' ili nj vladara, onda je odgovor potvrdan
b) ako se ta planeta koja spaja ove dve planete nadje u 1-4-7-10 polju od Asc' ili nj vladara, i onda je odgovor potvrdan, ali će proći neko vreme u čekanju, a možda čak i u borbi i raspravama da bi se došlo do cilja
b) ako se ta planeta koja spaja ove dve planete nadje u 2-6-8-12 polju od Asc' ili nj vladara, najverovatnije će doći ili do samo delimičnog ostvarenja ili pak će ta planeta u stvari biti planeta koja će odložiti ostvarenje cilja (80% hindu astrologa pak se drži stava da ako se ovo desi, neće doći do ostvarenja cilja)

Mushrif Yoga (ili Ishraf Yoga)

~ vezuje se za opciju da izmedju signifikatora postoji separacija, pa samim tim i negativan odgovor
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #5 poslato: 00:22:00, 01.Mar.2012. »
Posebna napomena :

U Đjotišu, 11 polje i nj signifikator, naravno, igra veliku ulogu u dobijanju odgovora na horarno pitanje. To polje je polje sreće i uspeha u ostvarivanju željenog cilja, pa treba pogledati kakav je odnos izmedju Asc' i nj signifikatora u odnosu na vladara 11 polja.

pr. pitanje : da li ću dobiti posao?

~ pitač Asc' i signifikator je Venera
~ posao Mc' i signifikator je Saturn
~ Saturn je u 4 polju od Venere
~ vladar 11 polja je Jupiter i on se nalazi u 5 polju od Venere
~ Venera loš aspekt Saturn, Venera dobar aspekt Jupiter
~ odgovor : dobiće posao, ali će jako morati da se potrudi da ga dobije (moraće puno toga još da odradi da bi ga nadredjeni primetili i prihvatili za taj posao)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #6 poslato: 00:22:20, 01.Mar.2012. »
Još malo o simbolici Graha, Dasha, Bhava : http://jyotishvidya.com/bhavas.htm koja dobro dodje prilikom analize Prašne
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #7 poslato: 18:04:45, 05.Mar.2016. »
Lagna u Jarac ~ generalna postavka graha :
- malefici su : Mars Mesec Jupiter
- benefici su : Merkur Venera Saturn
- badhaka : Mars
- maraka : Sunce Mesec
- yogakaraka : Venera Merkur     Ovo je Prashna za pitanje : koja je poruka ovog puta bila u snu? 06-07-2015

     Sanjala sam posle nedelju dana pauze, opet moje roditelje, ali je tu bila još jedna ženica, koju u stvarnom životu poznajem I koja drži trafiku prekoputa moje zgrade. U snu, ona je batalila posao u trafici I radi kao agent za nekretnine. Govori mi "Evo vidi (pokazuje mi jednu knjigu) sve piše. Koliko u Utorak ili Sredu oni će da kažu "DA" I već u Četvrtak ili Petak je posao gotov" iza nje su moji roditelji, srećni, nasmejani, zadovoljni. Prilaze mi I čestitaju mi na uspešno sklopljenom poslu.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #8 poslato: 18:05:10, 05.Mar.2016. »
     Da vidimo koga sve ovde imamo da analiziramo :

• Lagna u Jarac (ja) sa retro Saturn 04° Škorpija (malefično postavljen u znaku koji mu nikako ne prija - što I pokazuje moje trenutno stanje svesti I fizičkog zdravlja) Nalazi se u Anuradha Nakshatra 1 Padi (Anuradha Nakshatra se vezuje za Saturn . Pošto se nalazi u Škorpija vladar joj je dodatni i Mars ) U 1 Padi je pod vladavinom Sunce i to pokazuje da Saturn u Anuradha N.1P. donosi osobe koje žele da dominiraju, da sve organizuju onako kako njima odgovara, žele da budu uspešne i da poseduju jaku odlučnost) Kada se Saturn nadje u ovoj 1P Anurada Nakshatre, to pokazuje potencijalne gubitke, narušenu osnovnu sigurnost u životu, puno truda a malo očiglednog rezultata, karmičke prepreke, emotivni stres, ali i okrenutost ezoteriji i misticizmu. Nalazi se u 11 Bhavi koja se vezuje za prihod, dobitke od posla, dugogodišnje želje i planove, povoljne prilike, prosperitet, sreću i ostvarenje nada, kao i naravno prijatelje ("darovi sa neba")• IX Bhava (VKS - snovi) u Devica sa Merkur 00° Blizanci u 6 Bhavi (On je u Swa Yogakaraka ~ u svom sedištu. Nalazi se u Mrigasira Nakshatra 3 Pada. Ova Nakshatra je pod vladavinom Mars ali i Venera (jer se prostire od kraja Bik i početak Blizanci ) Takodje, suvladar je i Mesec dodatno. 4 Pada je pod vladavinom Mars i vezuje se za intelekt, argumente, sumnju. Ovo je najnegativniji deo Mrgasire, pa kada se nadje Merkur tu to donosi osobu koja je jako nervozna, nestrpljiva, u stalnoj potrazi za odgovorima (a često je i svesna da je to besmisleno, jer na neka pitanja se ne mogu dobiti odgovori, barem ne onakvi kakve bi ona mogla da shvati i prihvati) Nalazi se u 6 Bhavi koja se vezuje za sve ono negativno što se može desiti osobi. To je polje koje pokazuje sve one odluke koje osobu dovode u konflikt sa okolinom (neprijatelji) ili sebe dovodi u problem (bolest, podredjenost) Ovo je polje prepreka, karmičkih zadataka (polje koje pokazuje ZAŠTO je osoba takva kakva je, tj zašto mu je život takav kakav mu je ~ tj zašto ispašta i zbog kojih grešaka iz prošlog života ispaša u ovom životu) Ovo je Bhvava dugova, kamata, pozajmica, socijalne pomoći, problemima sa nekretninama, interesovanje za medicinu (bilo kao lekar, bilo kao bolesnik) a isto tako se vezuje za advokate I sudske sporove (tužbe, razvode itd...)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ☼ Đjotiš i horarna ☼
« Odgovor #9 poslato: 18:05:37, 05.Mar.2016. »
• Mesec 09° Vodolija u 2 Bhavi, u malefičnom znaku za sebe, ali ima neutralno delovanje (ne postaje klasičan aktivni malefik) Nalazi se u Satabisha Nakshatra 1 Padi. Ova Nakshatra je pod valdavinom SMČ kao i Saturn . Obe planete su malefici, pa će naravno i sam ovaj deo Nakshatre biti negativan. Satabisha Nakshatra donosi puno emotivne patnje, ali i psihološke probleme, SMČ pokazuje unutrašnje, a Saturn spoljašnje faktore koji utiču na mentalnu psihu osobe (lepo ja rekoh da je ovo počelo da bude opsesija koja šteti mozgu) Merkur se nalazi u 2 Padi, koje je pod vladavinom - Saturn ... ovo na sreću tom Merkur donosi organizovanost i mogućnost realnijeg pristupa analizama i praktičnoj primeni stečenog znanja. 2 Bhava se odnosi na porodicu, novac i materjanlno bogatstvo. Takodje, pokazuje i moral (samovredovanje) hranu (način na koji osoba održava sebe, čuva sebe - to svako drugo polje od nekog polja pokazuje - tipa 8 polje će da bude polje koje će nam pokazati koliko se osoba trudi da "neguje i hrani" brak, tj pokazuje dugotrajnost braka) Takodje, 2 Bhava se vezuje za maštu, vizije, intuiciju, tj pretvaranje ideja u delo.     Sad da vidimo posmatranja planeta :

Sunce posmatra 7 polje od sebe - 12 Bhavu gde nema planeta, deli 6 Bhavu sa Mars i Merkur

Mesec posmatra 7 polje od sebe - 8 Bhavu gde je Venera

Merkur posmatra 7 polje od sebe - 12 Bhavu

Venera posmatra 7 polje od sebe - 2 Bhavu gde je Mesec

Mars posmatra 4-7-8 polje od sebe - 9-12-1 Bhava i SMČ

Jupiter posmatra 5-7-9 polje od sebe - 11-1-3 Bhavu i Saturn JMČ

Saturn posmatra 3-7-10 polje od sebe - 1-5-8 Bhavu i Venera

SMČ posmatra 3-5-7-9-11 polje od sebe - 11-1-3-5-7 Bhavu i Saturn JMČ Jupiter

JMČ posmatra 5-7-9 polje od sebe - 7-9-11 Bhavu i Jupiter SMČ Saturn

     Interesantno je da i Saturn i Mesec posmatraju ovu Venera u 8 Bhavi. To znači da ona na neki način igra ulogu u tumačenju ovog sna.

     8 Bhava se vezuje za protok energija u telu, misticizam, sve ono što je sakriveno, stav osobe prema svojoj Karmi i Dharmi, a takodje se vezuje za transformaciju (bilo duhovnu, bilo fizičku - smrt) sve ono što ugrožava postojanje natusa (opasnosti, povrede, nepovoljni obrti u životu, konflikti, borbe, rat, zatvor...)

     Venera pak naravno graha ljubavi, braka, romantike, lepote, sexualnosti, strasti, ali i materijalnih dobara, nekretnina, kola, vozila (sve ono što čini osobu srećnom i zadovoljnom, tj ispunjava mu želje) tu su takodje i komfor i želja za uživanjem u životu, u hrani, piću, nakitu. Ali isto tako, Venera se vezuje i za medicinu, jer je ona planeta koja je glavna da kontrolisanje i prevaspitavanje nebeskih Demona (ona je njihova učiteljica koja ih oslobadja negativnog i tako ih "leči")
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


Stranice: 1 2 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
38 Odgovora
7552 Pregleda
Najnovije: 13:05:11, 02.Jun.2010.
Ch
0 Odgovora
2299 Pregleda
Najnovije: 13:17:23, 10.Avg.2010.
banefranco
0 Odgovora
1038 Pregleda
Najnovije: 00:49:52, 09.Apr.2019.
Jarcicaa