Horarna tumacenja

• Odgovora: 38
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Horarna tumacenja
« poslato: 09:56:15, 06.Apr.2010. »
Vidim da postoje ljudi koji vole horarnu astrologiju ali ima i onih koji misle drugačije.
Da li horarnu astrologiju uvažavate kao i natalnu astrologiju?
Zašto da ili zašto ne?

*

Van mreže abrakadabra

• **
  • 121
  • 2
Odg: Horarna tumacenja
« Odgovor #1 poslato: 16:31:07, 06.Apr.2010. »
uvazavam one koji je izucavaju ali mene horarna uopste ne zanima
moguce da je horarna i starija od natalne ali to ne znam
"Perfekcija misli i konfuzija ciljeva je izgleda naš najveći problem." - Albert Einstein

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
« Odgovor #2 poslato: 16:41:57, 06.Apr.2010. »
Ne jer koliko vidim u svim tumacenjima ne ostavlja se prostor slobodne volje nego kako astrolog vidi
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 18:42:08, 06.Apr.2010. »
Koliko sam uspela da ukapiram, tradicionalna astrologija se bavi horarnom, dok moderna ne.  Ocigledno da i astrolozi koji se bave modernom odgovaraju na horarna pitanja, ali izgleda uz natalnu kartu, dok je za tradicionalne astrologe bitno vreme postavljanja pitanja i kad ga astrolog vidi.
Mene interesuje zasto je to tako?  Ustvari i ne znam bas neku razliku izmedju tradicionalne i moderne, ali pretpostavljam da su koreni isti. Siroka je to oblast, posebno za mene, ja sam totalni autsajder, ali volim astrologiju, volim da citam. Zanimljivo mi je, ali kao pravi blizanac nikako da shvatim da se na brzinu nista ne moze nauciti. Shvatila sam da za astrologiju treba puno toga nauciti, treba odvojiti puno vremena, strpljenja i naravno mnogo volje.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #4 poslato: 09:23:04, 08.Apr.2010. »
     Da se i ja dodam ~ uporedjivanje analize natalnog čarta i horarnog čarta i koliko koji čart može dati informacija osobi ~ imam samo ovo da kažem ~ natalni čart daje milion opcija da se otkrije šta i kada verovatno čeka natusa u njegovom životu i zato je mnogo detaljniji i bolji ~ jer je vremenski neograničen, dok s druge strane ~ horarni čart je vremenski relativno ograničen jer se bazira na davanju odgovora na pitanje koje trenutno interesuje pitača.

Samim tim, realno gledajući, ovo uporedjivanje nema smisla, jer su to potpuno različite opcije tumačenja ~ ali ako bi uporedjivali MA tumačanje natalnog čarta i tumačenje po TA natalnog čarta, e to je već drugačije, jer se oboje bave istim ~ analizom natalnog čarta, samo što se naravno jedino razlikuju u metodi tumačenja zbog korišćenja -/+ planeta ~ u MA ima 10 "glavnih" planeta + asteroidi itd, dok u TA ima samo 7 planeta + arapske tačke, fixne zvezde i tabela dostojanstava i to je to.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #5 poslato: 06:51:56, 10.Apr.2010. »
Pretpostavila sam da je natalna preciznija i da daje vece mogucnosti analize. 

Citala sam neke tekstove o TA i MA, tako da sam poprilicno pohvatala razliku.  Po meni, u sustini, i nema neke bitne razlike, ali kad citam vidim da ipak ima. MA daje vecu slobodu pri analizi za razliku od TA.  Mozda sam pogresno shvatila?  :-[  Ali, ja tako protumacih. Da li je tako?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #6 poslato: 10:25:36, 10.Apr.2010. »
Pokušaću da objasnim tu "razliku" izmedju MA i TA, ali naravno kao tradicionalni astrolog, može da se desi da budem malkice pristrasna što se tiče TA.

MA ide dosta u širinu i bavi se nekim detaljima koji možda u datom trenutku i nisu bitni osobi koja je došla na konsultaciju i ima dosta psihoanalitičarstki pristup tumačenju nečijeg natalnog čarta (drugim rečima, ta osoba će reći "Čuo/la sam sve samo ne ono što me interesuje, tj. sve ono što već znam" na primer...) a i zbog velikog broja planeta, asteroida i svih (ne)mogućih aspekata koji se koriste pri tumačenju, naravno da izgleda da je detaljnija, obimnija, pa samim tim i tačnija.

TA s druge strane, prvi ima samo 7 planeta (Sunce, Mesec, Merkur, Veneru, Mars, Jupiter, Saturn, naravno i Mesečevi Čvorovi, Fortuna, al' to su tačke...) koristi samo 5 Ptolomejevih aspekata (0° 60° 90° 120° 180°) i trudi se da bude konkretna u tumačenju natalnog čarta, bez previše širenja i predpostavljanja. Takodje postoji i tabela Dostojanstava, koja daje te "mnogo željene detalje" zbog kojih je i osoba otišla na astrološku konsultaciju.

Obe i MA i TA imaju sistem predikcija, ali se opet i tu razlikuju u metodama i prioritetima koja je predikcija bitnija. Takodje, imaju obe izradu uporednih čartova, al' naravno opet, razlikuju se u pristupu i metodu analize. Sama TA je vrlo slična Đjotišu što se tiče metode analize, na primer, pa zato mnogima deluje nerazumljivo.

Naravno i MA i TA su realno iste, samo imaju drugačiji pristup analizi natalnog čarta. Za mnoge poštovaoce i praktikante MA sama TA je dosta štura i konfuzna, a u suštini, MA je ta koja je preopširna i ima previše priče, a malo konkretnih informacija.

Al naravno, ovo poslednje je iz ugla poštovaoca i praktikanta TA...
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #7 poslato: 13:41:11, 10.Apr.2010. »
Da se vratimo na temu. Znači interesuje nas paralela izmedju horarne karte i radix karte.
Horarna karta se vezuje za pitanje i odgovor koji su povezani jednim istim trenutkom – onom u kome je pitanje "slučajno" postavljeno.
Radix karta predstavlja planetarni sklop ili raspored planeta i svih ostalih tela na nebu u trenutku rodjenja osobe.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #8 poslato: 17:24:46, 10.Apr.2010. »
Mislim da te dve karte i ne mogu bas da se mere niti da se gleda paralela.
Korz horar je mnogo lakse i brze videti ishod odredjenih pitanja ili situacija,ali smatram da je razvoj promenljivog karaktera kao i sam covek.
Natal je odlican za spoznaju osobe i njegovog globalnog toka zivota i odredjenih uticaja na tu licnos,ali isto tako ne moze nista da se tvrdi sa sigurnoscu,kao ni da se definise razvoj situacije kroz tranzite.
Za to ulece horar koji je odlicna dopuna za odredjene dileme trenutne situacije.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #9 poslato: 21:33:38, 10.Apr.2010. »
Pitač može da špekuliše oko horarne karte tj u vezi vremena kada će postaviti pitanje dok kod radix karte nema špekulisanja :namigivanje:

Korz horar je mnogo lakse i brze videti ishod odredjenih pitanja ili situacija,ali smatram da je razvoj promenljivog karaktera kao i sam covek.
Što ne znači da je tačniji...

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000