izgleda da se mnogo ne zna,koliki se značaj pridaje baš ovom osmogodišnjem ciklusu Venere...
jer se svakih osam godina venera nađe na natalnoj poziciji u vreme našeg rođendana..
to je značajna godina, kada nam se mogu dogoditi bitne stvari na emotivnom i materijanom polju i uopšte uspešna godina..za poduhvate u mnogim segmentima života..
za ovu pojavu znali su mnogi stari narodi i stare civilizacije,pa su tako Maje prilagođavale početak izgradnje svojih značajnih građevina,osmogodišnjem ciklusu Venere..da bi im donela lepotu,harmoniju i uspeh..
takođe i stari Grci su održavali Olimpijske igre na polucikluse Venere...jer se i ta srednja tačka smatrala vrlo značajnom za uspeh i dobru sreću na Olimpijadi....odvojila sam zato ovu temu od predhodne ..Venerin povratak..da bi se otklonile zabune vezano za ovu pojavu i da bi se ovde razgovaralo o osmogodišnjem ciklusu Venere...i analizirale karte samo vezano za to...
sad vi pišite vaša iskustva..kakve su vam bile te godine i sva zapažanja i znanja o ovoj pojavi...
Hvala ti za ovu informaciju.
Proverila sam i istina je, samo da je Solarna Venera bila 2 stepena dalje od Natalne Venere.
Godine su bile vise nego dobre.
Ovde sam zaboravila napisati, da sam sa 16 godina obolela od sinusa i neke vrste neuralgije, kojih se nikada nisam resila.
Venera je bila u 9.kuci u konjunkciji sa MC. Posto ja upotrebljavam Asteroid Moiru (zbog medicinske astrologije), Moira je bila u 6.kuci i imala samo jednu opoziciju. Moira tamo znaci (za mene) smrt zdravlja. Moira je Asteroid Smrti.
H.