Lepe destinacije u Srbiji

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 202
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Lepe destinacije u Srbiji
« poslato: 16:11:47, 14.Jul.2016. »
1. Pećina Risovača

Risovača se nalazi u blizini Aranđelovca i stara je oko 100.000 godina. Nastala je zbog klimatskih promena, a duboka čak 150 metara. Risovača je jedno od retkih mesta na kojima su pronađeni ostaci napih predaka iz ledenog doba i oruđe ljudi iz paleolita.

2. Donja Lokošnica

Donja Lokošnica je mesto kod Leskovca koje se možda ne izdvaja prirodnim lepotama već onim što rade njeni vredni stanovnici. Tamo ćete pronaći čudesne prizori crvenih paprika nanizaniih na način sasvim jedinstven na svetu.

3. Piljski vodopad

Otkriven je tek 2002. godine i treći je po visini u Srbiji. A po lepoti možda i prvi. Ako uspete da ga pronađete, nalazi se kod sela Topli Do.

4. Ledena pećina kod Kanjona Uvca

Nalazi se u Rezervatu Uvac i ogromna je. Stručnjaci procenjuju da je duža od 2.5 kilometara a njeni čudesni ukrasi dostižu i 10 metara. Unutra je potok koji nestaje u pukotini između kamenja i izuzetno bistro jezero. Ledena pećina je dugo bila skrivena pošto se do nje dolazi samo čamcem.

5. Kanjon Rosomače

Kanjon nadomak Pirota krije jedinstveno blago prirode nastalo od slojeva kamena. Ovo mesto je jedinstveno ne samo u Srbiji nego i šire.

6. Kanjon Temštice

Kanjon reke Temštice se nalazi u jugoistočnom delu Srbije. Formirala ga je reka Temštica a po nekim osobinama sličan je čuvenom Kanjonu Kolorada.

7. Suva planina

Možda nikada niste čuli za nju ali pogledajte samo kakav prizor pruža. Nalazi se kod Niške Banje a najviši vrh ima 1.810 metara.

8. Mala Balanica u Sićevačkoj klisuri

Sićevačka klisura je sigurno najlepši deo reke Nišave i za nju ste verovatno čuli.. Ali skoro sigurno niste čuli za pećinu Malu Balanicu koja se krije pored reke i gde je 2008. godine pronađen deo skeleta Homo Erectusa. Procenjeno je da su fosili stari čak pola miliona godina. Predak Srba? Ne baš, ali sigurno jedan od prvih stanovnika Srbije.

9. Petrova crkva u Rasu

Petrova crkva se nalazi kod brda Ras, i verpvatno niste znali da je upravo to najstarija savršeno očuvana crkva u Srbiji. Pisani izvori ukazuju da potiče iz 8. veka iako stručnjaci smatraju da je nešto mlađa. Na lokalitetu su pronađeni predmeti od zlata i ćilibara neprocenjive vrednosti za istoriju Srbije.Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
7 Odgovora
3223 Pregleda
Najnovije: 18:41:29, 14.Sep.2009.
milica-tea
23 Odgovora
10021 Pregleda
Najnovije: 07:54:23, 05.Apr.2011.
Antigona
0 Odgovora
844 Pregleda
Najnovije: 20:12:36, 01.Dec.2014.
Miloš Mi.