Popularne zimske destinacije

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 208
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Popularne zimske destinacije
« poslato: 20:12:36, 01.Dec.2014. »
1. Rovaniemi, Finska
Rovaniemi je „zvanično“ boravište Deda Mraza, i na poštu u ovom gradu stižu pisma za Deda Mraza. Tu se nalazi i Deda Mrazovo selo, zabavni park, koji vole i stari i mladi. U muzeju Arktikum možete se upoznati sa načinom života u ovim snežnim krajevima.

Napomena: temperatura u Finskoj je češće ispod nego iznad 0 stepeni Celzijusa.

2. Božićne pijace u Nemačkoj i Austriji
Tokom decembra širom Nemačke, Austrije i ostalih centralnoevropskih zemalja niču stare romantične božićne pijace, na kojima se prodaje sve, od najraznovrsnijih medenjaka do praporaca za sanke, a u veseloj atmosferi možete probati ukusno kuvano vino.

Napomena: čuvene su pijace u Kelnu, Beču i Minhenu koje prvilače brojne turiste, ali je pravo uživanje naći se na nekoj božićnoj tržnici u manjim gradovima.

3. Abisko, Švedska
Abisko u Švedskoj je najsevernije mesto u Evropi do koga se može stići vozom, a nalazi se u švedskoj provinciji Laponiji. Za istinske ljubitelje zime ovo je prava destinacija. Sunca nema po nekoliko nedelja u decembru i januaru. Zbog toga je ovo mesto najbolja tačka sa koje možete posmatrati auroru borealis. Snegom pokriveni predeli pogodni su za skijaško trčanje.

Napomena: u obližnjoj Kiruni nalazi se čuveni hotel od leda.

4. Atina, Grčka
Zima je najbolje vreme za obilazak drevnog Partenona, jer tada nije gužva, ne vladaju cene iz špica turističke sezone, nema čekanja u redovima, vrućine i zagađenja vazduha.

5. Kopenhagen, Danska
Ako želite da vidite zimu iz bajke, Kopenhagen je pravi izbor za vas, rodno mesto Hansa Kristijana Andersena. Iz brojnih barova i kafea možete posmatrati kako pada sneg. Zabavni park Tivoli je posebno okićen za božićne praznike.

Napomena: nemojte propustiti da pojedete nešto u restoranu „Noma“, koji mnogi smatraju jednim od najboljih lanaca restorana. Mesto u restoranu je potrebno rezervisati nekoliko meseci unapred.

6. Budimpešta, Mađarska
U slikovitom parku Varošligeti Mujegpalja u centru grada mogu se videti parovi koji se klizaju držeći se za ruke. Kad se nakupite zime nakon obilaska grada, možete se ugrejati u nekom od poznatih budimpeštanskih termalnih kupatila.

Napomena: obavezno posetite neki od čuvenih kafića „u ruševinama“ (rom kocsma - rom kočma na mađarskom), koji predstavljaju specijalitet grada

7. Jasna, Slovačka
Slovačka nudi visokokvalitetno skijanje po pristupačnim cenama. Smeštaj i hrana su takođe prilagođeni svakom džepu. Pored toga, atmosfera je toplija nego na nekim od elitnih alpskih skijališta. Jasna je najpopularnije slovačko zimovalište, a nalazi se u Tatrama.

8. Andaluzija, Španija
Neki delovi Andaluzije su južnije od afričke obale, tako da u ovom delu Španije vlada blaga klima. Smeštaj je jeftin, tokom zime ima manje turista, tako da u miru možete obići čuvenu katedralu u Sevilji, kao i dvorac i utvrđenje Alhambra u Granadi, a uveče uživati u bogatom noćnom životu.

Napomena: ako ste ljubitelj zimskih sportova, uputite se u Sijera Nevadu u blizini Granade.

9. Transilvanija, Rumunija
Najbolje vreme za posetu dvorca grofa Drakule svakako nije sunčani letnji dan, zar ne? Pravi utisak ćete steći ako u Transilvaniju dođete zimi, po sivom i oblačnom danu. Brašov i Sigišoara, dva sata vozom udaljeni, predivni su srednjovekovni gradovi, takođe povezani sa Vladom Cepešom, vojvodom koji je inspirisao lik Drakule.

Napomena: Bram Stoker, autor romana „Drakula“ (1897) nije nikad posetio Rumuniju, tako da nema svrhe očekivati paralelu sa opisima iz romana ili filmova.

10. Venecija, Italija
Najpopularniji događaj tokom zime u Evropi je venecijanski Karneval koji se odigrava u februaru. Grad je tada pun kostimiranih posetilaca i statista. Balovi pod maskama su prilično skupi, ali zato možete uživati na besplatnim zabavama sa maskama kupljenim na ulici. Budite spremni na velike gužve.

Napomena: smeštaj je potrebno rezervisati mnogo ranije, a prenoćište u okolini Venecije, do koje možete svakog dana stići vozom, značajno smanjuje troškove.

Izvor


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
7 Odgovora
3236 Pregleda
Najnovije: 18:41:29, 14.Sep.2009.
milica-tea
23 Odgovora
10058 Pregleda
Najnovije: 07:54:23, 05.Apr.2011.
Antigona
4 Odgovora
2003 Pregleda
Najnovije: 19:55:38, 07.Nov.2009.
Ch