Crkva

• Odgovora: 17
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Black Dragon

Forum developer
  • 316
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 9
  • Pol: Muško
  • Black Dragon attacks silently...
Crkva
« poslato: 12:22:48, 13.Mar.2009. »

Da li ste krsteni?
Da li idete u crkvu?
Koliko cesto?
Koje praznike postujete i na koji nacin?

Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Crkva
« Odgovor #1 poslato: 15:18:43, 13.Mar.2009. »
jesam krstena jos kad sam imala 6 godina :D ;)
ne idem u crkvu..ne secam se ni kada sam zadnji put bila..jer ne verujem bas u sve to..
postujem samo vece praznike..i obicaje samo koji se rade na dan praznika..
sto se tice postova takodje..ne postim 40 dana niti bilo sta..vec isto tako samo na dan tog praznika..
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 13:49:46, 24.Mar.2009. »
Ja sam krstena, u 33.godini, moja majka to nije uradila kad sam bila mladja, zao mi je zbog toga, dvije sestre i brata je krstila, mene nije, kao da me predala djavolu u zalog. Bog nas je stvorio, kao i sve na zemlji, planete suncevog sistema, sve oko nas, prije nas, posle nas...Dozivjela sam dosta toga u zivotu, gledala nekoliko puta smrti u oci, i samo me vjera u BOGA spasila i cupala iz neugodne situacije...Postim svaki petak, idem u crkvu, vjerujem u sebe, BOGA, dobre ljude...U crkvu idem kad god imam vremena, za velike vjerske praznike pogotovo, postim prije Uskrsa i Bozica obicno bar po jednu sedmicu ili citav post srijedu i petak! Ne lazem, ne varam, ne kradem, volim i postujem bliznje, i prastam i kad to ne zasluzuju, u tom duhu vaspitavam svog sina. Razmisljam cisto, oprastam...tako postizem duhovnu ravnotezu.
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže natascha

• *
  • 46
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 13:05:09, 25.Mar.2009. »
Krstena sam na 18. rodjendan, svojom voljom.
Nisam neki vernik, ne postim cesto, u crkvu idem kada osetim potrebu.
Pre 5-6 godina mi je u crkvi prisao svestenik i pitao me da li bih htela da ga saslusam kako je najbolje da palim svece. Do tada sam palila po jednu za zdravlje ukucana i dole za drage, pokojne ljude. Kupuje se 11 sveca i evo redosleda, ako nekog zanima (ja sam morala da zapisem :) )

1. Boze, Tebi
2. Isuse Hriste, Tebi
3. Bogorodice, Tebi
4. Sveta Petko, Tebi
5. Svi Sveti, Vama
6. Za zdravlje svih mojih, i moje zdravlje
7. Za moje zdravlje i zdravlje svih mojih
8. Svim mojim prijateljima
9. Svim mojim neprijateljima, ja im prastam, Ti im Boze sudi

(dole)

10. Svim mrtvim muskarcima
11. Svim mrtvim zenama

Od tada se uvek pridrzavam tog "pravila", ionako ne idem cesto, pa da ih bar upalim kako valja..

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
« Odgovor #4 poslato: 20:40:25, 25.Mar.2009. »
ako idem (a idem retko, skoro nikada), upalim za najblize koji mi znace i za one koji su mi znacili..
a to za sve ostalo..ne
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #5 poslato: 02:14:47, 04.Maj.2009. »
Krstena sam na 18. rodjendan, svojom voljom.
Nisam neki vernik, ne postim cesto, u crkvu idem kada osetim potrebu.
Pre 5-6 godina mi je u crkvi prisao svestenik i pitao me da li bih htela da ga saslusam kako je najbolje da palim svece. Do tada sam palila po jednu za zdravlje ukucana i dole za drage, pokojne ljude. Kupuje se 11 sveca i evo redosleda, ako nekog zanima (ja sam morala da zapisem :) )

1. Boze, Tebi
2. Isuse Hriste, Tebi
3. Bogorodice, Tebi
4. Sveta Petko, Tebi
5. Svi Sveti, Vama
6. Za zdravlje svih mojih, i moje zdravlje
7. Za moje zdravlje i zdravlje svih mojih
8. Svim mojim prijateljima
9. Svim mojim neprijateljima, ja im prastam, Ti im Boze sudi

(dole)

10. Svim mrtvim muskarcima
11. Svim mrtvim zenama

Od tada se uvek pridrzavam tog "pravila", ionako ne idem cesto, pa da ih bar upalim kako valja..
Hmmm... Nisam za to znala!
A krstena sam jos kao mala. Idem u crkvu, mada u poslednje vreme sam mnogo cesce! To cu morati da ispravim. Bas sutra posle skole planiram da odem. A mislim da postujem sve verske praznike!
~Sunshine~

*

Van mreže capri

• *
  • 99
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 22:36:49, 05.Maj.2009. »
 Krštena na rodjenju,slavimo Slavu,poštujem vjerske praznike,u Crkvu ne idem osim o Božiću niti se pronalazim u tom kanonskom dijelu koji reguliše moju religioznost prema tome koliko sam često u crkvi.Ma kako nekom grubo zazvučalo ovo što ću reći ali reći ću da ne vjerujem da mi trebaju popovi koji voze dzipove od sto hiljada maraka kao posrednici u komunikaciji sa Bogom.Bog je sa mnom ,sve vidi ,zna i šta pomislim a ne šta uradim, Bog je putokaz,energija! Crkva kao institucija puna je ljudi koji propovjedaju da je srebroljublje ili neumjerenost u jelu i piću grijeh ,a skromnost vrlina ,a kako se u tu priču uklapaju ti dzipovi,njihovi veliki stomaci ja ne razumijem.Osim toga imam otpor  da me neko plaši nekim kaznama,ako nisam postila,ako sam nekad povisila ton a nije trebalo.Vjerujem da je Bog putokaz sveopšte ljubavi,a ne kazna.Volim ljude,ne zavidim nikome ali baš nikome što nešto ima a ja nemam,trudim se pomoći kad god sam u prilici da to mogu, želim svojim radom i uspjesima kroz rad dati svoj skromni doprinos svom narodu i vaspitavam dvoje djece u ovom duhu koja će to iskreno se nadam nastaviti i nadam se najboljem.

*

Van mreže Nightmaster

• **
  • 437
  • 3
  • Pol: Muško
« Odgovor #7 poslato: 19:13:57, 08.Jun.2009. »
Krsten kao mali, ali jako retko idem u crkvu...
It's better to burn out, than to fade away...

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • SuperLady
« Odgovor #8 poslato: 21:35:35, 10.Jun.2009. »
Krstena sam, odlazim u crkvu s vremena na vreme kad osetim potrebu. Slavim slavu, Svetog Jovana Krstitelja i osecam veliko pokroviteljstvo Sv. Petke i Sv. Save.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #9 poslato: 21:48:12, 10.Jun.2009. »
Krštena sa 6 meseci, Slava ~ Sveta Petka, svakog petka idem u Crkvu i poštujem skoro sve verske običaje. Uvek mi se najlepše stvari dešavaju na "crveno slovo", ali uvek, od malena, pa do danas  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000