@medenica, @delhaj, zaista mi mnogo znači vaša podrška i suosjećanje.Hvala vam od srca! I svima ostalima!
I u pravu ste, sve je uglavnom kako ste i rekli.
Ne mislim lako odustati od našeg braka, i vidim šta se događa u njemu, znam da mu mogu biti pomoć ili suprotno, i znam da je mnoogo toga na meni, baš zbog toga tresem se kao prut, i baš zbog toga sam se i obratila za pomoć.Puno mi je lakše kad znam da mogu to sa nekim podijeliti ko je neutralan i dobiti savjet.
Nisam nikome drugome pričala za ovo, iz poznatih razloga koji se baš tiču neutralnosti a i ne želim da sekiram ljude koji su emotivno vezani za mene, a ujedno da dižem stvari na neki novi nivo.
Kako god... upravo radim što ste mi savjetovali.Ovih dana... Pokušavam što više razgovarati, naravno pod mirnim okolnostima.Iskreno, malo je teže pronaći mirne okolnosti u zadnje vrijeme.Ima on tu i tamo ponekih ispada, ali ja tome ne pridajem značaj veliki, smatram da svugdje toga ima (kao što i ima i svega ostalog),a to su po meni uobičajene stvari tipa: prekine me kad nešto radim da mu nešto dohvatim, on mi kaže šta treba da se uradi po kući-kao da ja to ne znam i sl.Malo je sebe počeo kao da opravdava kroz to neko zapovjedničko ponašanje po pitanju kućnih poslova, kao da ja neću sad ništa kako je beba stigla itd.(a povazdan u kući)i sl.
Međutim ja se zaista trudim, i nije tačno da neću ništa, kad beba spava ja kuham ručak, radim šta treba i ostalo, a i kad je budna ako je mirna ja sam u pokretu negdje.Zaista kad vidim kod drugih žena kako stoje stvari ne smatram da je kod mene nešto gore ali on je kao podigao granice.Kao -ne zanima me kako je kod drugih-kod mene ne treba da je tako.Sve to prepisujem navikavanju na novo stanje, samo se bojim...Bojim se njegovih reakcija pa se sad stalno preispitujem kad treba da nešto kažem, kako da kažem i to.
Bojim se i udaljavanja srca jer grubost je zadnje nešto na šta me neko može pridobiti.Znam da je tako kod većine žena ali ja sam na to baš ono-no way.Ali eto često budemo na iskušenju u životu sa nečim što nikako ne podnosimo.Ko zna zašto....
Oduljih ja.Već pišem zbrda zdola a ne volim da vas peglam pa se čujemo kad budem malo ''sabranija''

Srdačan pozdrav