SEKIROM U MED: Sam prepravio ugovor, a banka ga overila

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Alicia

  • *****
  • 5 822
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 64
  • Pol: Žensko
  • mizantrop 1%
SEKIROM U MED: Sam prepravio ugovor, a banka ga overila
« poslato: 11:16:21, 09.Avg.2013. »
Uslovi mu i nisu bili nešto privlačni pa je na priloženom ugovoru koji je bio u elektronskoj formi prepravio sve što mu nije odgovaralo i svoju verziju vratio u banku.

ZAGREB- Dmitrij Agarkov (42) prevario je vodeću rusku online banku i to na bankarski način. Sam je izmenio ugovorne odredbe, a u banci su samo "robotski lupili pečat".

Na njegovu adresu je 2008. stigla ponuda vodeće ruske online banke Tinkof kredit Sistems za novu kreditnu karticu. Uslovi mu i nisu bili nešto privlačni pa je na priloženom ugovoru koji je bio u elektronskoj formi prepravio sve što mu nije odgovaralo i svoju verziju vratio u banku.

Kako javlja ruska državna televizija RT, Dmitrij je pri prepravljanju ugovora sebi dao oduška. Kamatu je smanjio na nulu, precrtao je sve bankarske naknade, a osigurao se i za slučaj da banka jednostrano pokuša promeniti ugovorne odredbe.

Naveo je da mu banka za svaku promenu mora platiti tri miliona rubalja (91.000 američkih dolara), a za jednostrano otkazivanje ugovora šest miliona rubalja (182.000 dolara).

Za divno čudo, prepravljeni ugovor koji je poslao banci vratio mu se pečatiran i potpisan, a u istom paketu stigla je i kreditna kartica.

Njegov advokat Dmitrij Mihaljevič kaže da se, prema ugovoru, banka obavezala da mu pozajmi koliko god novca on poželi.

"Da je poželio kupiti ostrvo negde u Maleziji, banka bi morala da mu da novac za to", dodaje Mihaljevič.

Ipak, prošle su dve godine, a iako Agarkov za to vreme nije ni pomišljao o šopingu u Maleziji, banka je poželela da ga se reši 2010. godine. Jednostrano je otkazala ugovor, a 2012. godine ga je i tužila zbog 45.000 neplaćenih rubalja za naknade i kamate, iako ih u ugovoru zapravo nije bilo.

Sud je poštovao "sitna slova" u ugovoru i stao na Dmitrijevu stranu, proglasivši prepravljeni ugovor potpuno valjanim, a banka je morala priznati da je pogrešila.Advokat Mihaljevič ironično kaže da su na sudu kazali ono što obično govore njihovi klijenti: "Ugovor nismo ni pročitali".

Agarkov je na kraju pokrenuo protivtužbu i sada od banke zbog jednostranog raskida i nepoštovanja ugovora ukupno potražuje 30 miliona rubalja (909.000 dolara).

Direktor banke u kojoj očigledno ne da čitaju ugovore, Oleg Tinkov na svom je Twitter profilu najavio žestoku borbu.

"Naši advokati smatraju da neće dobiti novac, nego četiri godine zatvora zbog prevare. (...) Kod nas je sve jasno i transparentno", napisao je direktor banke.


Izvor


Be Weird, at least you will have a unique Personality.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
69 Odgovora
17233 Pregleda
Najnovije: 00:44:31, 25.Mar.2014.
elena86
0 Odgovora
1059 Pregleda
Najnovije: 18:58:47, 02.Maj.2011.
narcisa zec
0 Odgovora
1092 Pregleda
Najnovije: 18:21:08, 07.Dec.2012.
alexrose