Kako poboljsati medjusoban odnos?

 • Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže okica

 • **
 • 124
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 0
 • Pol: Žensko
Kako poboljsati medjusoban odnos?
« poslato: 16:26:25, 10.Dec.2008. »
Kako poboljsati medjusobni odnos
Razumevanje Uvazavanje Razgovor Tolerantnost-Popustljivost-Prastanje Inspiracija Radost 

Ljubomora Destruktivnost Afirmacija Privrzenost Simbioza Plemenitost

 

Ljubav -- najuzvisenije osecanje koje radja beskrajnu srecu ili patnju. U pocetku, ljubav je izvor radosti, ali, zasto se onda ljubav pretace u more tuge? U odnosu izmedju dve osobe postoji vise faktora koji uticu na zajednicko zblizavanje; na formiranje ljubavi i, narocito, na ocuvanje ili negovanje zajednickog zivota.

Postoje kategorije o kojima svi razmisljamo slicno ili isto, ali i razlicito. Svi prizeljkujemo radost i ljubavnu srecu, ali svako na svoj individualan nacin dozivljava ljubav. Hteli mi to ili ne, svi smo upuceni na interpersonalne odnose i veze sa ciljem da ostvarimo i ocuvamo kvalitet ljubavnog odnosa. Ali, svako je na svoj nacin glavni akter ostvarenja odnosno neostvarenja tog cilja.

Psiholosko tumacenje: Na nivo naseg emocionalnog razvoja, kao i na kvalitet naseg ljubavnog ili socijalnog zivota, uticu porodica, okolina, skola i, narocito, od sustinskog znacaja je odnos sa suprotnim polom, odnosno ona prirodna, suptilna i polna vezanost u odnosu muskarca i zene.

Astrolosko tumacenje: Poznavajuci psiholoski profil i emocionalne sklonosti ili afinitete odredjenih znakova, moguce je imati uvid u emocionalno izrazavanje i kvalitet necijeg ljubavnog zivota.

 

Na koji nacin unaprediti i sacuvati kvalitet ljubavnog zivota
 

RAZUMEVANJE

Postoje razliciti oblici ljubavi, kao i razlicitosti kvaliteta ostvarene ljubavne veze ili odnosa izmedju ljubavnika. Potrebno je pravilno razumeti razlicite aspekte koji uticu na kvalitet ljubavnog odnosa i zajednickog zivota. Ljubav je proces koji se vremenom formira izmedju dve osobe: od fizickog privlacenja, strasti i nagona, preko elementarnih osecanja zadovoljstva, do osecanja bliskosti, pripadnosti, poverenja i simbioze u ljubavnom ili zajednickom odnosu.

Osobe rodjene u znaku Ovna, Skorpiona, Lava i Vage lako se prepustaju strastima, ali moraju da nauce da su osecanja prijateljstva, bliskosti i poverenja presudna za ocuvanje kvaliteta ljubavnog odnosa.

 

UVAZAVANJE

Ljubavnu srecu moguce je ostvariti samo kroz zajednicko prilagodjavanje. Ljubav utice na promene ponasanja partnera (menja ih); partneri uticu jedno na drugo, kao sto uticu i na promene u odnosu -- na ljubav.

Osobe rodjene u znaku Skorpiona, Bika, Lava, Strelca, Jarca i Riba imaju potrebu da dominiraju nad partnerom i prave subjektivne procene; tesko se prilagodjavaju partneru.

 

RAZGOVOR

O svemu se moze razgovarati ako postoji osecaj bliskosti, razumevanja i poverenja. Selektivni razgovor, prikrivanje istine ili "nekih detalja", zatim tajnovitost i neiskrenost definitivno vodi ka udaljavanju. Ukoliko se ne formira i sacuva osecaj poverenja u partnera, neminovna su razlicita razocaranja koja podrivaju, ponistavaju ili unistavaju zajednicki zivot.

Osobe rodjene u znaku Riba, Blizanaca, Device, Vage, Bika, Skorpiona i Vodolije moraju da izgrade osecaj iskrenosti i poverenja u svog partnera.

 

TOLERANTNOST -- POPUSTLJIVOST -- PRASTANJE

Ljubav je stanje svesti i splet najrazlicitijih kompleksnih osecanja. Ako nekog zaista volimo na potpuni nacin, onda smo spremni i da prihvatimo razlicite mane, nedostatke ili greske. Onaj ko voli, ume i da prasta. Ljubav uvek podrazumeva i odredjene stepene zrtvovanja, odricanja i prastanja. Voleti znaci pomerati pragove tolerancije i imati dovoljno sluha za partnerove greske. Ipak, treba razluciti sado-mazohisticki odnos u kome postoje "zrtva" i "mucitelj". Nijedna od ove dve uloge sama po sebi nije dovoljna kao "opravdanje" za ocuvaje ljubavne veze.

Osobe rodjene u znaku Ovna, Skorpiona, Lava, Device, Bika, Riba, Raka i Jarca dobro treba da nauce ovu lekciju.

 

INSPIRACIJA

Potencijali inspiracije su u nama samima, a spoljasnji dogadjaji i partner mogu da ih podsticu. Niko nam ne moze biti kriv za nedostatak ljubavne inspiracije, maste ili potrebe da ulepsamo i unapredimo svoj ljubavni odnos. Gubitak interesovanja za partnera je "porazan", a uzrok lezi u narusenom zajednickom odnosu i u nama samima.

Osobe rodjene u znaku Device, Riba, Raka, Bika, Vage, Blizanaca i Strelca vrlo subjektivno procenjuju nedostatak inspiracije i gresku najcesce (iskljucivo) pripisuju svome partneru.

 

RADOST

Osecaj radosti koji u nama pobudjuje voljena osoba konstantno se manifestuje u najrazlicitijim situacijama. Svaki izraz, znak, dodir ili gest je dovoljan povod za radost srca. Ukoliko sacuvamo osecaj radosti kao jednu od primarnih reakcija na voljenu osobu, nas ljubavni zivot protice u vedrim tonovima. Pricinjavati, davati i osecati radost pred voljenim bicem je veliko zivotno umece.

Osobe rodjene u znaku Device, Riba, Raka, Jarca, Skopriona, i Bika pokazuju sklonost ka samosazaljenju ili ne rade dovoljno na negovanju i ocuvanju ovog osecanja.

 

LJUBOMORA

Treba razlikovati potrebu za teatralnim uzbudjenjima od zestokih izliva ljubomore ili posesivnosti. Odredjena doza misticnosti, tajanstvenosti, nesigurnosti i ljubomore moze da bude stimulativna za zajednicki odnos, ali ne i preko granice poverenja. Nedostatak poverenja u partnera predstavlja licni psiholoski problem i nesigurnost u samoga sebe.

Osobe rodjene u znaku Bika, Skorpiona, Lava, Raka i Ovna obicno imaju problem da pravilno shvate granice kontrole koju zele da uspostave nad svojim partnerom.

Osobe rodjene u znaku Device, Riba, Vage i Raka sklone su uobrazavanju i deluju suvise nepoverljivo.

 

DESTRUKTIVNOST

U svakoj ljubavnoj prici ima i suza. Osecaj nezadovoljstva, tuge ili ljutnje ne treba potiskivati, a nesporazume treba zajednicki ispravljati. Ukoliko potiskujemo nezadovoljstvo ili negativna osecanja, otvaramo nepregledni prostor za destruktivne reakcije. Pre ili kasnije, one ce sigurno isplivati na povrsinu, a na direktan ili indirektan nacin, podrivaju odnos. Svako ima i svoju "tamnu stranu prirode", ali nju je moguce kontrolisati.

Osobe rodjene u znaku Skorpiona, Jarca, Ovna i Bika narocito moraju da rade na tehnikama samokontrole.

 

AFIRMACIJA

Zaljubljeni par uvek deluje pozitivno na svoju okolinu. Dakle, stabilni partneri koji su formirali "zrelu ljubav", deluju vrlo afirmativno jedno na drugo, ali i pojedinacno, kao i na svet oko sebe. Vazno je izgraditi razlicite oblike naklonosti: emocionalne, duhovne, intelektualne; pruzati i davati razlicite oblike podrske svome partneru. Afirmisati kompetan odnos podrazumeva uzajamnu ljubav, prijateljstvo i poverenje.

Osobe rodjene u znaku: Jarca, Device, Bika, Riba, Bliznaca i Vage sklone su da zanemare neke vazne aspekte zajednickog zivota.

 

PRIVRZENOST

Osecaj uzajamne privrzenosti i pripadnosti jeste jedno od najuzvisenijih osecanja. Naravno, potpuna privrzenost zajednickom zivotu i svom ljubavnom partneru ne iskljucuje pravo na licnu slobodu i nije u suprotnosti sa licnom afirmacijom. Poverenje i sloboda se zasnivaju na privrzenosti voljenom bicu.

Osobe rodjene u znaku Strelca, Vodolije, Blizanaca, Ovna i Lava obicno precenjuju svoje pravo na slobodu kretanja i ponasanja.

 

SIMBIOZA

Kompletan ljubavni odnos podrazumeva osecaj duhovnog i telesnog sjedinjavanja. Osecati svog partnera kao "svoju drugu polovinu" predstavlja vrhunac ljubavnog odnosa. Ako zaista ostvarimo tu vrstu kvaliteta u ljubavnom odnosu, delujemo potpuno ispunjeno i nas ljubavni zivot ima svoj najuzviseniji smisao.

Osobe rodjene u znaku Blizanaca, Vodolije, Vage, Ovna i Strelca treba kod sebe da izgrade jake kriterijume o "pravilima" zajednickog zivota.

 

PLEMENITOST

Osobe koje pate deluju nesigurno, frustrirano ili "bolesljivo", dok osobe koje su sebe ostvarile u ljubavi deluju zadovoljno i srecno. Naravno, ljubav oplemenjuje dusu i deluje vrlo "lekovito". Osecati zadovoljstvo usled davanja i primanja ljubavi podrazumeva sposobnost razmene osecanja, ne samo sa svojim ljubavnim partnerom, vec i sa svetom oko sebe. Dakle, afirmisati sebe u potpunosti, kao licnost i kao "bozansko bice", podrazumeva osecanje ljubavi prema sebi, partneru, drugim ljudima i prema svetu oko sebe -- umece ljubavi je najuzvisenije osecanje ili "bozanska kategorija".

Nezavisno kom horoskopskom znaku pripadamo, plemenitost se stvara i neguje tokom celog zivota.

Nista nije savrseno dok mi sami to ne ucinimo savrsenim za sebe...Kako usavrsavate svoj odnos sa partnerom?I...da li prvo menjate sebe ili partnera?Kako napraviti jednakost izmedju BITI SRECAN U LJUBAVI I CINITI NEKOGA SRECNIM?


 


*

Van mreže novosadjanka

 • **
 • 136
 • 0
 • Pol: Žensko
Odg: Kako poboljsati medjusoban odnos?
« Odgovor #1 poslato: 09:05:53, 12.Dec.2008. »
da bi veza opstala moraš podjednako da pružaš da bi dobio za uzvrat , negovati ljubav je najbitnija stvar za očuvanje duge i stabilne veze , jer ljubav je kao cvet ako ga ne neguješ i ne paziš na njega brzo uvene ...

za mene ti je ljubav zabranjeni grad
a mnogo sam ih brate ja srušila do sad ....
 

*

Van mreže raskoljnikov

 • *
 • 40
 • 0
 • Pol: Muško
Odg: Kako poboljsati medjusoban odnos?
« Odgovor #2 poslato: 21:53:52, 21.Avg.2009. »
ja sam procitao knjigu 'sta zene zele da muskarci znaju'
to je bio moj prvi korak da svatim,da je vazno da je nazovem,da se ne obucem dva puta isto za 15dana itd
postoji jos i 'voleti neprestano' odlicna je
dosta sam ih citao na ovu temu i finale je bilo 'zasto muskarci vole kucke' mocno oruzije za zene,prizanajem ali procitao sam je cim je izasla pa nedam se iznenaditi. ha ha ha
ove knjige uticu na sagledavanje pravih vrednosti.toliko od mene kissssssssssss
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
5 Odgovora
6347 Pregleda
Najnovije: 22:22:08, 11.Jan.2009.
forward
35 Odgovora
9714 Pregleda
Najnovije: 17:46:42, 20.Maj.2010.
revelation09
19 Odgovora
1619 Pregleda
Najnovije: 12:24:44, 13.Jul.2014.
nevenica