poslovni odnosi

 • Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže dvostruka djevica

 • ***
 • 848
 • 44
 • Pol: Žensko
 • I reč je dodir.. ako znaš..
poslovni odnosi
« poslato: 16:46:54, 05.Apr.2013. »
Poslovni odnosi su definisani, kao i svi drugi, prvenstveno natalnim horoskopom. Ukoliko osobu interesuje odnos sa nadređenom osobom, posmatraćemo odnos 1. i 10.kuće odnosno njihovih vladara. Kada se radi o odnosu sa saradnikom ili pomoćnikom, uzećemo u obzir odnos 1. i 6.kuće i njihovih vladara. Kada je osoba nadređeni, ili u prilici da nekog zapošljava, biće predstavljena 10.kućom, dok će osoba koju zapošljava biti prikazana kroz 6.kuću. Kada posmatramo ortački, odnosno partnerski odnos, uvek ćemo gledati odnose 1. i 7.kuće, kao i njenih vladara.
Kada smo zainteresovani za zaradu kroz posao, obratićemo pažnju na odnos 2. i 10.kuće i njihovih vladara.
 
Ako, naprimjer, natalni horoskop pokazuje bolji odnos između 6. i 2. kuće nego 10. i 2.k, vidimo da je osobi važno da se osloni na svoje saradnike, ili da sama to bude, zato što novac dolazi preko 6.polja koje opisuje podređene. U obrnutoj situaciji, ne treba se oslanjati na saradnike, i treba težiti visokim pozicijama i ličnoj afirmaciji, jer kroz to dolazi novac.

 
Kada smo ovo definisali i procenili u natalnoj karti, upoređeni odnosi su vrlo jednostavni. Iste principe ćemo koristiti i u horoskopu odnosa, kao i u tumačenju uporednih aspekata dva natalna horoskopa.
 
Svaki uporedni horoskop podrazumeva premeštanje planeta jedne osobe u horoskop druge i procenu njihovog uklapanja. Tako se definiše kvalitet međusobnog astralnog uklapanja i prožimanja i dve osobe, u svim vrstama kontakata.
 
Vrlo je važno da procenimo vrstu odnosa i kuće koje su za taj odnos relevantne. Kada posmatramo uporedno poslovno vezane ljude, nas neće interesovati postavka MO ili VE, već ćemo pažnju obratiti na vladare 2, 6 i 10 kuće, kao i SO, JU, SA i ME.
 
Ukoliko od neke osobe očekujemo da nam donese poboljšanje financijske situacije, važno je da postoji dobar odnos u uporednom horoskopu između vladara 10 i 2 kuće. Također je vrlo važno da su vladari 2 i 10 kuće jedne osobe dobro aspektovani od planeta druge osobe. Nadalje, dobar pokazatelj prosperiteta je položaj benefika u 2.k Nikada neće biti zadovoljeni svi faktori, ali dovoljno je da neka osoba ima JU u našoj drugoj kući, dobro aspektovanog sa vladarem 10. ili 2.kuće, pa da zaključimo da će taj poslovni kontakt poboljšati naše financije.
 
Poslovni odnosi funkcionišu kroz nekoliko kanala, predstavljenih 2,6 i 10.kućom, kao i muškim planetama, pa je dovoljno posmatrati horoskope samo iz tih uloga. Emotivne planete će reći da li će se roditi simpatija, naklonost ili pak netrepeljivost tokom odnosa, što ne mora uticati na poslovni kontakt.
 
Kada od neke osobe očekujemo da nam pomogne u poslu ili da radi za nas, interesovat će nas serija 6 i serija 10, pa u tom slučaju ne mora postojati dobar odnos i sa serijom 2, jer se od osobe i ne očekuje da nam donese novac. Najbolje je da vladar 6.kuće, potencijalnog pomoćnika,
bude u harmoničnom odnosu sa vladarem našeg 10.polja. Može da se desi i obratno, ali je prvi slučaj naglašeniji.
 
Ukoliko tumačimo neki partnerski odnos, izuzetno je važno da osobe nemaju malefike međusobno postavljene u 7.kuće. Sedma kuća mora ostati netaknuta ukoliko se radi o ortakluku. Važno je da vladar 1.kuće jedne osobe pravi dobar aspekt sa vladarem 7.kuće druge osobe, ili obrnuto. Loš aspekt govori o sukobima i razlazu. Dobro je da ima uporedno dobrih aspekata JU ili vladara 2.kuće, i vladara 7.kuće, jer onda govorimo o prosperitetu kroz partnerstvo.
 
Planete koje moraju biti srećne u poslovnim kontaktima jesu, kao što sam rekao - SO, JU, SA i ME, kao i planeta koja je signifikator datog zanimanja. Svakako da ćemo uvažiti UR, ako se radi o astrolozima ili računarima; VE za modu, MO za prehranu; NE za moreplovstvo; PL i MA za oružje, kriminal ili vojsku.

Astralne veze, A.Imširagić


 


*

Van mreže dvostruka djevica

 • ***
 • 848
 • 44
 • Pol: Žensko
 • I reč je dodir.. ako znaš..
Odg: poslovni odnosi
« Odgovor #1 poslato: 16:49:14, 05.Apr.2013. »
Saturn
 
Saturn je važan kad su u pitanju poslovni odnosi. Zbog svoje malefične prirode, loš je za većinu poslovnih kontakata, osim ako je perfektno postavljen i aspektovan. Ukoliko je srećan on je racionalan i stabilan, pa je dobar za čuvanje novca. Nije znak ekspanzije, već govori o problemima u poslovnim odnosima.
 
Uporedne pozicije Saturna u kućama
 
SA partnera u 1.kući natusa može doneti stabilnost, organizaciju i red, ukoliko je dobro aspektovan. U suprotnom donosi ograničenja i depresiju, pa nije dobar znak za poslovnu suradnju.
 
SA partnera u 2.kući natusa je jedan od najlošijih znakova, jer donosi gubitke i dugove koje će imati vlasnik kuće. To je naglašeno ako SA prima loše aspekte. Ako je mnogo dobro postavljen, doneće štednju i stabilnost. Dobro za rudnike i starinarnice.
 
SA partnera u 3.kući natusa otežava komunikaciju, naročito ako je loše postavljen. Opisuje pogrešne sudbinske odluke. U veoma dobroj postavci može doneti realnost i praktičnost osobi. Rad sa polovnim automobilima.
 
SA partnera u 4.kući natusa opisuje loš završetak jednog odnosa. Ukoliko je u pitanju privatni biznis, sigurni su gubici i loš završetak. Loše za rad sa nekretninama. Samo u egzaktnim dobrim aspektima stvar može biti bolja i dati uspeh kroz građevinu ili restauraciju.
 
SA partnera u 5.kući natusa onemogućava ekspanziju i sreću. Loše za mesta zabave, butike i sport. SA harmoničnim aspektima omogućava prodaju starih stvari ili otvaranje mesta zabave za stare osobe.
 
SA partnera u 6.kući natusa je loš znak za svaki poslovni odnos. Saradnja je otežana i sigurno se prekida. Zajednički rad je mučan i težak. U vrlo povoljnom aspektu može opisati veterinarsku ambulantu.
 
SA partnera u 7.kući natusa jeste loš odnos za svaku vrstu saradnje, a naglašeniji je u tome što je bliži uglu. Svađe, separacije i razlaz su izvesni. Udaljen od ugla partnera i sretno postavljen, govori o stabilnim ali hladnim i distanciranim odnosima.
 
SA partnera u 8.kući natusa je loš znak za novac, kredite, donacije. Samo sa dobrim aspektom kredit će se dobiti, a dug vratiti. U suprotnom bankrot zbog dugova.
 
SA partnera u 9.kući natusa je loša kombinacija za turizam i poslove sa inostranstvom. Može dati probleme sa zakonom i teškoće da se poslovi sklope i organizuju.
 
SA partnera u 10.kući natusa sa dobrim aspektima daje dobru, ozbiljnu karijeru, koja garantuje uspeh kroz vreme. Velika ambicija i snaga. Poslovi treba da budu u simbolici planete koja aspektuje SA. Loše aspektovan, donosi pad sa položaja i gubitak.
 
SA partnera u 11.kući natusa donosi gubitke kroz rad u organizacijama i strankama. Loši plodovi karijere. Položaj koji govori o nedostatku sreće. Dobra postavka donosi napredak kroz detaljno i precizno isplanirane akcije.
 
SA partnera u 12.kući natusa ne mora imati veliki značaj za poslovne kontakte. U veoma lošim aspektima može odvući osobu u zatvor.
 Aspekti Saturna
 
Njegovi asepkti su vrlo značajni u poslovnim odnosima, pa je važno proceniti prirodu Saturna u natalnoj karti, odnosno da li on koči osobu, ili joj daje podršku.
 
SA i SO u dobrim uporednim aspektima su znak da će vlasnik SO imati mogućnost razvitka karijere i stabilnog posla. Siguran uspeh. Vremenom dolaze priznanje i slava.
U lošim aspektima opisuje rušenje karijere i pad sa položaja. Teška sudbina odnosa i loši kontakti.
 
SA i MO u dobrim uporednim aspektima govore o sigurnom tržištu, gdje će posao moći da se ostvari. Dobri odnosi sa tržištem i javnošću. Dobro za prodaju građevinskog i ostalih pomoćnih materijala.
U lošim aspektima opisuju siromaštvo i gubitke, naročito ako je privatni posao u pitanju. Kuća i firma se mogu staviti u zalog zbog ulaganja u posao, i sve se može izgubiti. Znak gubitaka i dugovanja. Nedostatak tržišta.
 
SA i ME u dobrim uporednim aspektima opisuju harmoničan i principijelan odnos, u kome se poštuju obećanja. Ispravne odluke i dugoročni planovi unapređuju posao. Najbolji je za automehaničarsku radnju i sve radionice za popravku manjih tehničkih aparata.
U lošim aspektima opisuju lošu komunikaciju i njen prekid. Loše odluke i svađe oko posla. Naročito loše za medije, izdavaštvo i komunikaciju, pa je siguran znak raspada posla. Moguće su i tužbe zbog nepoštovanja ugovora.
 
SA i VE u dobrim uporednim aspektima mogu omogućiti rad sa voćem i povrćem. Posao može biti vezan i za trgovinu umetničkim delima. Posao vremenom stiče dobar imidž i po tome se pamti.
U lošim aspektima daju nezadovoljstvo kroz poslovni odnos, naročito vremenom. Posao je bez radosti i naklonosti, pa se sve ruši. Prostor rada je neugledan.
 
SA i MA u dobrim uporednim aspektima opisuju sve majstore i radionice. Uspeh i kvalitet kroz trajnost.
U lošim aspektima opisuju mržnju i strahove do kojih dolazi tokom zajedničkog rada. Svađe vremenom vode u siguran razlaz.
 
SA i SA u dobrim uporednim aspektima govore o čvrstim dogovorima i planovima koji se ostvaruju, zbog istih stavova poslovnih saradnika.
U lošim aspektima daju nepremostive razlike u stavovima, koji vode u stalne sukobe i izvestan je kraj saradnje.
 
SA i UR u dobrim uporednim aspektima opisuju stvaranje nečeg novog na sigurnim osnovama. Ulaženje u nove, velike poslovne projekte, kao kada su Karići osnovali Eunet. Ovaj aspekt zadovoljava potrebu da se nešto novo i iskričavo spusti u realni svet. Stvaranje giganata.
U lošim aspektima opisuju sasvim neočekivane stvari koje ruše posao. Gubici kroz rizike. Prirodne katastroge i ratovi ruše posao. Aspekt više sile koja ugrožava posao.
 
SA i NE u dobrim uporednim aspektima odlični su za naftne izvore i brodogradnju. Trgovina lekovima i njihova proizvodnja.
U lošim aspektima donose potkradanje i neiskrenost koje ruše posao. Ukoliko je posao vezan za simboliku NE, stvar je gora. Izvesne su krađe, obmane, pa i propast posla.
 
SA i PL u dobrim uporednim aspektima omogućavaju uspeh i stvaranje velikog novca kroz eksploataciju rudnog bogatstva. Mogu dati uspeh i kroz vojni industriju. Uvek se odnose na velike poslove i sisteme.
U lošim aspektima opisuju opasnosti koje prete poslu, kao i osobama tokom rada. Mogu doneti gubitke zbog mundanih dešavanja - ratova, kriminala, promena vlasti i slično.
 
Astralne veze, A.Imširagić
 

*

Van mreže dvostruka djevica

 • ***
 • 848
 • 44
 • Pol: Žensko
 • I reč je dodir.. ako znaš..
Odg: poslovni odnosi
« Odgovor #2 poslato: 16:51:02, 05.Apr.2013. »
Jupiter
 
Jupiter je jedna od najbitnijih planeta za sve poslovne odnose. On nam obezbeđuje napredak i prosperitet.
 
Uporedne pozicije Jupitera u kućama:
 
JU partnera u 1.k natusa je vrlo srećan znak, jer ukazuje da natus pojavom vlasnika JU u njegovom životu stiče sreću, zaštitu i novac, a nekada veliki uspeh i slavu. Odlično je i za odnos učitelj-učenik, naročito ako je učenik vlasnik JU.
 
JU partnera u 2.k  natusa je jedan od najboljih položaja za financijsku saradnju, jer obećava ogroman priliv novca vlasniku kuće. Izuzetno je dobro za poslove vezane za putovanja ili izdavaštvo.
 
JU partnera u 3.k natusa daje optimizam i dobru komunikaciju. Izuzetno je dobro ako je posao vezan za 3.k - saobraćaj, knjige, turizam, komunikacije, učenje i slično. Prijatan kontakt i pozitivno razmišljanje.
 
JU partnera u 4.k natusa je dobar za rad nekretninama, izgradnju i postavljanje novih temelja. Odlično za privatan biznis. Dobar znak za duga prijateljstva i potporu koju oseća vlasnik polja.
 
JU partnera u 5.k natusa je odličan kafića, restorane, butike, sportske kladionice i sva mesta zabave. Vlasnik JU donosi osobi osećaj sreće i lakoće, pa je dobro za sve vrste kontakata. Izuzetno dobro ako se vlasnik kuće bavi sportom, pa pored JU može steći medalje i najveće uspehe.
 
JU partnera u 6.k natusa daje dobru saradnju, bez obzira ko je vlasnik JU. Zadovoljstvo i sreća u zajedničkom radu. Dobar odno radnik-poslodavac, ili lekar - pacijent, naročito ako je natus lekar.
 
JU partnera u 7.k natusa je odličan znak, kako za brak tako i za sva partnerstva. Zakonski odnosi kroz koje se stiče. Odličan znak za sve pravne stvari, pa je idealno i za odnos advokat-klijent. Uspeh kroz javne i marketinške poslove.
 
JU partnera u 8.k natusa može biti dobra kombinacija ukoliko je JU srećno položen i aspektovan u horoskopu vlasnika kuće, pa tada donosi sponzorstva, novac od osiguranja, banaka i ortačkih poslova. U slučaju loših aspekata donosi gubitke, jer 8.k predstavlja tuđi novac, pa možemo videti sliku u kojoj ortak više zarađuje od natusa i slično.
 
JU partnera u 9.k natusa donosi smisao vlasniku kuće, pa je čest slučaj za dobre odnose između učitelja i učenika. Vlasnik JU uvek daje dobar savet i nadu drugoj osobi. U poslovnom kontaktu je dobro za turizam, univerzitetski rad, kao i export-import poslove, diplomatske i međunarodne poslove. Odlično za spiritualni rad. Jaka pozitivna energije.
 
JU partnera u 10.k natusa ukazuje na veliki poslovni uspeh koji vlasnik kuće stiče, bez obzira koja je vrsta poslovnog odnosa u pitanju.
 
JU partnera u 11.k natusa je čest kod poslova koji se bave socijalnim pitanjuma, fondovima, stranačkim pitanjima i slično. Pokretački aspekt koji inspiriše na nove projekte.
 
JU partnera u 12.k natusa može biti povoljan za rad u bolnicama, laboratorijima i vrlo udaljenim mestima. Može opisati i rad na fizičkom obezbeđenju, kada je čuvan vlasnik kuće. Loše postavljen JU govori o gubitku novca.
 
Sva objašnjenja JU pozicija se mogu primeniti i na aspekte sa vladarima datih kuća.
 Aspekti Jupitera
 
JU i SO u dobrom uporednom aspektu su odličan znak za poslovne odnose. Ukoliko je vezan i vladar 2.kuće vidimo veliki novac, ali u svakom slučaju znak uspešne karijere. Donosi velike i važne poslove. Kupoprodaja placeva, odnosno zemljišta.
U lošem aspektu govore o velikim planovim bez mogućnosti za njihovu realizaciju, pa je ovo aspekt razočaranja i gubitaka.
 
JU i MO u dobrom uporednom aspektu opisuju poslovne kontakte ako je MO signifikator posla ili vladar neke od poslovnih kuća. U tom slučuju govori o sreći i prosperitetu. Izuzetno dobro za nekretnine ili trgovinu. Rad sa osnovnim životnim namirnicama - hrana, odeća, obuća.
U lošem aspektu donose nezadovoljstva i gubitke, naročito ako je MO vezan za posao. U suprotnom ne mora imati veliki uticaj na poslovnu saradnju. Vlasnik MO je opisan kao stalno nezadovoljna osoba, koja uvek očekuje više.
 
JU i ME u dobrom uporednom aspektu opisuju uspeh kroz trgovinu, turizam, izdavaštvo, učenje, marketing i slično. U ovom odnosu jedan daje strategiju, dok je drugi vrlo praktičan, pa odnos dosta dobro funkcioniše.
U lošem aspektu vidimo nerazumevanje i nesporazume, nepraktičnost i precenjivanje mogućnosti. Opisuje pogrešne poslovne korake i velike materijalne gubitke. Date reči se ne ispunjavaju, planovi se ruše, a novac se gubi.
 
JU i VE u dobrom uporednom aspektu stvaraju jaku magiju dobrog, što donosi sposobnost da se unovči sve lepo i kreativno. Novac se lako stvara kroz umetnost, lepotu, zabavu, luksuz i modu. Aspekt koji donosi novac lepoti i ljubav bogatima.
U lošem aspektu donose rasipanje novca i uplitanje emocija u poslove, pa može biti nezgodan znak ako su osobe suprotnih polova. Lako afere i gubitak novca zbog toga.
 
JU i MA u dobrom uporednom aspektu opisuju uspehe kroz sport ili vojni rad. Izvoz je odličan sa ovim aspektom. Ovo je aspekt pobednika, pa je dobar i za sudske procese. Odlično za nove početke.
U lošem uporednom aspektu ovaj odnos stvara atmosferu velikih gubitaka i kazni koje se plaćaju. Problemi sa finansijama i zakonom. Česte su finansijske inspekcije i sudski procesi. Legalno oduzimanje imovine.
 
JU i JU u dobrom u uporednom aspektu uvećavaju bogatstvo pa je sjajno za zajednički rad. Ukoliko je jedan od JU vezan za drugo polje, toj osobi je prosperitet još naglašeniji.
U lošem aspektu opisuju velike troškove prilikom zajedničkog rada, kao i nesporazume oko novca i njegovog ulaganja. Potreba da se iskoristi osoba. Neiskrenost.
 
JU i SA u dobrom uporednom aspektu jedan su od boljih aspekata, naročito na duge staze. Aspekt izgradnje i osnivanja novih, velikih preduzeća. Svi veliki poslovi koji zahtevaju vreme moraju biti uspešni.
U lošem aspektu govore o dugovanjima i gubicima. Ovo naročito postaje izraženo kako vreme prolazi. Smanjenje početnog kapitala. Može doneti i probleme sa zakonom. Vrlo loš znak i takve kontakte treba izbegavati.
 
JU i UR u dobrom uporednom aspektu sjajan su znak za sve nove projekte i sticanje novca na brzinu. Dobro za kompjutersku opremu i tehniku. Uspeh kroz berzanske poslove, kockarnice i lutrije. Uspeh kroz rizik i nove stvari.
U lošem aspektu donose gubitke kroz rizike i potrebu da se u iste uđe. Kocka odnosi novac. Moguće su krađe i sve neočekivano loše stvari. Novac može biti fizički uništen.
 
JU i NE u dobrom aspektu opisuju poslove vezane za vodu, naftu, alkohol, film i medije. Novac može biti sakriven, neprijavljen. Pranje novca.
U lošem aspektu donose krađe i gubitke kroz mutne poslove. Tajne se otkrivaju a novac gubi. Zanimanje - narko diler.
 
JU i PL u dobrom aspektu su znak sticanja ogromnog novca. Novac od bankarstva, berze i velikih poslovnih transakcija. Sponzorstva i uspeh kroz njih.
U lošem aspektu opisuju gubitke, naročito u ratu ili opasnim situacijama. Mogućnost otimanja novca ili pljačke.
 
Astralne veze, A.Imširagić
 

*

Van mreže dvostruka djevica

 • ***
 • 848
 • 44
 • Pol: Žensko
 • I reč je dodir.. ako znaš..
Odg: poslovni odnosi
« Odgovor #3 poslato: 16:51:37, 05.Apr.2013. »
 Poslovni odnosi, Mavis Klein.
(Ovladajte psihologijom i astrologijom međuljudskih odnosa)


Kao i prijateljstva, poslovni odnosi su ograničeniji od intimnih i ljubavnih i porodičnih odnosa, ali ne biramo ih tako slobodno kao što biramo prijateljstva. Osim toga, na poslovne odnose trošimo više svog vremena nego na prijateljske i obično angažujemo više kuća iz naših horoskopa.


Glavna svrha poslovnih odnosa je materijalna dobit za oba učesnika, tako da je pozicija Jupitera u poređenju dva horoskopa veoma bitna. Saturn je, takođe važan i predstavlja odgovornosti i obaveze koje nam nameće jedan poslovni odnos. Posebno važne kuće su 2.k (novac), 6.k (svakodnevni posao), 8.k (novac drugih ljudi) i 10.k (karijera). Kada poslovni odnos dobije oblik neke vrste partnerstva, Ascedent i Descedent takođe postaju važni. Poslovni odnosi mogu sadržati elemente bratsko sestrinskih odnosa (3.k), roditelj - dete odnosa (IC-MC ose) i prijateljstva (11.k). U tumačenju bilo kog poslovnog odnosa, treba da posvetimo posebnu pažnju međusobnim uticajima Marsa, Saturna, Meseca, Merkura i Sunca iz dva horoskopa. Neharmonični aspekti između bilo kojih od navedenih planeta, verovatno će stvarati probleme u odnosu.
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
Poslovni uspeh

Započeo Ch « 1 2 » :: Posao ::

11 Odgovora
3103 Pregleda
Najnovije: 14:53:59, 22.Sep.2009.
miss80
0 Odgovora
3686 Pregleda
Najnovije: 23:49:31, 09.Sep.2009.
lilka
4 Odgovora
1894 Pregleda
Najnovije: 21:57:43, 09.Dec.2009.
miss80