Retrogradni Saturn

  • Odgovora: 0
*

Van mreže Antares

  • *
  • 1
  • 0
  • Pol: Muško
    • Facebook
Retrogradni Saturn
« poslato: 22:35:02, 04.Jan.2013. »
Tradicionalna astrologija je planetu Saturn, zbog olovne boje, tromog kretanja i upozoravajućeg izgleda, pripisala loše i uglavnom negativne uticaje za rodjene pod njegovim uticajem. Saturn je vladar zodijačkog znaka Jarac i suvladar je Vodolije.

U tradicionalnoj astrologiji, rodjeni pod njegovim uticajem izgledaju koščato, bledo i ledenog pogleda; tipovi Saturna su visoki, usamljeni, deluju oholo i bezosećajno, skloni su samoći, depresiji, melanholiji, siromaštvu i raznim ograničenjima. Moderna astrologija pripisuje stvaralački duh ovoj planeti, ulogu obrazovanja kao jedno od najvažnijih životnih principa, kroz restrikcije, disciplinu i krutost; samopoštovanje, samodisciplinu, samosvesnost i veru u sopstvenu sudbinu.

Jupiter je nazvan planetom vere, ipak, u izvesnom smislu, Saturn ima pravo na tu titulu. Dok Jupiter pruža osećanje vere, Saturn prikazuje tamu, nemogućnost, izvesnost poraza, terajući nas da se zapitamo imamo li veru u život, sebe, naše snove i vizije, u naše ideale i ideju da imamo sudbinu za stvaranje.

Saturn je planeta discipline, on je učitelj i upravlja potrebom za bezbednošću i sigurnošću. Daleko veći uticaj od bilo koje druge planete ima tzv. retrogradni Saturn. Takav čovek može biti pravi primer slobodne volje i slobodnog ponašanja. Ako se negativno koristi, osobe se mogu osećati nesigurno i inferiorno jer neprestano upiru pogled u sebe i ne dopada im se ono što vide. Strahujući od toga da mogu biti odbačene, u najmanjoj mogućoj meri izlažu se situacijama koje bi mogle imati neželjeni efekat. Kao da im je neprestano potrebno ohrabrenje od strane drugih i ambicija koja je imanentna Saturnu. Sa druge strane, ako se pozitivno koristi, takva osoba još u ranim fazama svog života upoznaje samu sebe, te osobe su potpuno svesne ko su, šta su, kuda idu i šta je potrebno da učine da bi ostvarili svoje ciljeve.

Kakvo je vaše iskustvo sa retrogradnim Saturnom? 
« Najnovija izmena:: 22:37:19, 04.Jan.2013. Antares »
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000