Anketa

Jela kuvam pomoću recepata.....

Moje majke.
Koje nalazim na društvenim mrežama.
Mojih koleginica sa posla.
Koje sama izmišljam.
Mojih komšinica.

Nasi recepti

• Odgovora: 15
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže okica

• **
  • 124
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Pol: Žensko
Nasi recepti
« poslato: 15:02:18, 06.Mar.2009. »
Svako od nas je sigurno probao neki svoj recept i ako je ispalo ok,podelite sa nama...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Nasi recepti
« Odgovor #1 poslato: 13:35:27, 28.Sep.2009. »
Guacamole

Za 2 ili 3 osobe

Oljuštite 1 avokado, presecite ga na pola i isecite na krupnije komade. Stavite avokado u tanjir, odmah prelijte kašikom isceđenog soka od limuna, da ne potamni. Posolite sitno izmrvljenom morskom solju, dodajte čen sitno seckanog belog luka - i to vam je u principu to!

Naravno, možete dalje i da obogatite osnovni recept, dodavanjem malo paradajza, očišćenog od semenki i iseckanog na kockice. Ako imate pečenih crvenih paprika za zimnicu, iseckajte i njih, pa dodajte u guacamole. Nije loša ideja ni da dodate kašičicu kupovne makedonske ljutenice bez konzervansa ili čak ajvara. Ko voli, neće smetati ni mala glavica crvenog luka, isečena na kockice. Eksperimentišite!
Guacamole poslužite odmah, kao umak, odnosno namaz, uz wasa hleb ili naše omiljene kukurzne pogačice!

Kukuruzne pogačice sa paprikom

Izmešajte šolju sitnog kukuruznog tj. projinog brašna (belog ili žutog, svejedno) sa šoljom ovsenih pahuljica i 2 kašike nerafinisanog ulja (za super ukus koristite susamovo ulje). Dodajte pola šolje crvene paprike isečene na kockice velike oko 5 mm. Dodajte pola kašičice morske soli.
Dodajte malo kisele vode i mešajte, da se dobije testo od kojeg možete da oblikujete pogačice prečnika oko 8 cm, a debljine 1 cm. Testo ne treba da bude previše suvo, ali ni lepljivo.
Sipajte na plitki tanjir malo kukuruznog griza (koji se koristi za kačamak), pa pogačice uvaljajte u griz sa svih strana. Ređajte pogačice na plitki pleh obložen peki papirom, ubacite u već zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni, tj. dok pogačice ne dobiju zlatnožutu boju. Dovoljno za pet pogačica.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #2 poslato: 14:02:28, 28.Sep.2009. »
ove kukuruzne pogacice daluju ukusno. Jesi li ih probala???
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 14:29:35, 28.Sep.2009. »
Jesam,super su,probaj!

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #4 poslato: 14:31:23, 28.Sep.2009. »
Moram, taman sad ima sveze paprike ;)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #5 poslato: 21:34:17, 18.Okt.2009. »
Miss, pravila sam one  Kukuruzne pogacice sa paprikom.. Super su! Pogotovo u kombinaciji sa jogurtom :) Neverovatna kombinacija za dorucak!!

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 21:54:35, 18.Okt.2009. »
Eto,hajde neka neko još ostavi neki dobar recept pa da ga probamo...

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #7 poslato: 15:26:30, 27.Okt.2009. »
Dijamant torta

Potrebno: 10 jaja, 300g lesnika, 100g cokolade za kuvanje, 200g eurokrema, 200g pudinga od vanile, 1,5 margarin, 300g plazma   
keksa, 700g secera.

Kora: 10 belanaca umutiti sa 300g secera u cvrst sneg. pleh namazati uljem, staviti foliju i nju premazati uljem. po foliji posuti 300g
iseckanih lesnika i preko toga ulupana belanca. Rernu ugrejati na 160 stepeni i susiti koru oko 1h i 15min. Pecenu koru prevrnuti na 
tacnu, a tek kad se ohladi premazati koru (stana sa koje su lesnici) sa 200g eurokrema.

fil: U 1l mleka skuvati 200g pudinga od vanile umesanog sa 200g secera. Ostaviti da se ohladi. Na pari skuvati 10 zumanaca sa
200g secera.  1,5 margarin izmiksati mikserom uz naizmenicno dodavanje kasike pudinga i kasike zumanaca. Gotov fil podeliti na dva dela.
Jedan deo ostaje zut a u drugi dodati 100g topljene cokolade.

Na koru premazanu eurokremom, naneti zuti fil, pa plazma keks prethodno potopljen u mleko, zatim braon  fil i odozgo slag.

Savet: Kad sam jela tortu bila je preslatka sa ovih 700 g secera, eurokremom i cokoladom, tako da slobodno smanjite kolicinu secera.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #8 poslato: 23:56:51, 27.Okt.2009. »
Nego, mama mi danas rece, ovaj recept koji sam napisala, slican je, mogu reci i isti receptu za Kinder tortu, koja je malo poznatija..

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #9 poslato: 13:53:31, 05.Nov.2009. »
Kazu da krompir ne valja ponovo da se podgreva, ali evo ideje kako da iskoristite krompir pire ako vam ostane od rucka..
U pire razbijte jedno ili vise jaja, zavisno od kolicine, dodate malo brasna i soli ako smatrate da je potrebno.. Dobro izmesate, kasikom vadite smesu i przite na ulju..
Najlepse je kad je toplo ;)

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000