Anketa

Da li posecujete psihologa?

Da
(22.7%)
Ne
(77.3%)

Da li posecujete psihologa?

• Odgovora: 92
Stranice: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Sonatica

• *
  • 21
  • 0
  • Pol: Žensko
  • Ipak romantična
Odg: Da li posecujete psihologa?
« Odgovor #60 poslato: 23:24:21, 23.Maj.2011. »
U srednjoj školi sam imala psihologiju kao predmet, čini mi se dve godine. Imala sam čistu peticu.  :) Želela sam da studiram psihologiju, ali sticajem okolnosti nisam studirala i žao mi je.

Idem kod psih. a ne kod psihologa. Nemam nikakvu predrasudu prema psihoterapiji i prema stručnim licima-psiholozima i psihijatrima.

Razlog za odlazak - brojni zdravstveni -ortopedski problemi zbog kojih imam postraumatski sindrom.

Pomaže razgovor i to dosta.
"Sreća je lepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagoveštaj da..."

*

Van mreže Лав

• 1 825
  • 2
  • Pol: Muško
  • .-.
« Odgovor #61 poslato: 17:54:25, 24.Maj.2011. »
nazalost ne

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #62 poslato: 01:29:05, 02.Jan.2012. »
Ne, ali imala sam dosta pokušaja, neuspešnih, ne,ne kažem da je bio kriv psiholog, u mom slučaju i psihoanalitičar, hoću da kažem da se nekako nismo našli
bila bih vam zahvalna ako biste mi preporučili nekoga, a da radi u Novom Sadu
grešim li što imam utisak je da je bolje da to bude psihijatar, psihotarapet, nego psiholog?

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #63 poslato: 12:19:52, 02.Jan.2012. »
Na zapadu je to OK, svakako sam uvek za psihoterapiju i analizu, integraciju negativnog emotivnog naboja.

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #64 poslato: 05:46:58, 04.Apr.2012. »
Ne, ali imala sam dosta pokušaja, neuspešnih, ne,ne kažem da je bio kriv psiholog, u mom slučaju i psihoanalitičar, hoću da kažem da se nekako nismo našli
bila bih vam zahvalna ako biste mi preporučili nekoga, a da radi u Novom Sadu
grešim li što imam utisak je da je bolje da to bude psihijatar, psihotarapet, nego psiholog?

Uobičajena greška. :)

Psiholog i psihijatar se razlikuju po tome što je jedan završio psihologiju, a drugi medicinu. Psihoterapeut nijedan ni drugi ne postaju tako što završe fakultet, već minimum četvorogodišnjom edukacijom gde prvo prolaze kroz lični rad na sebi, a zatim uče kako da rade sa klijentima.

Ne bih da grešim dušu, ali od psihijatara koje ja sretoh dosta njih se proglašavalo psihoterapeutima iz čiste zablude da je to isto.

Dobar psihoterapeut je dobar psihoterapeut nezavisno od toga koji je od ta dva fakulteta završio. Isto tako je i loš psihoterapeut loš, nezavisno od fakulteta.

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #65 poslato: 01:46:31, 22.Apr.2012. »
hvala, cenim da ću uskoro opet da probam....treba  :-[ , napisaću vam da li sam sada imala više sreće  (*o*)

*

Van mreže Allegra

• **
  • 172
  • 9
« Odgovor #66 poslato: 17:36:10, 31.Okt.2012. »
Ne idem, nemam vremena.
Najbolji psiholog je moja dobra prijateljica.

Sama mislim, da je to dobro, da nekad moras povjeriti sta te muci nekoj stranoj osobi jer te nezna i ne ocekujes osudjivanja.
Samasam isto zeljela studirati psihologiju pa onda za psihoterapeuta ali okolnosti nisu dale da dodjem do toga. I oni sami moraju da idu na superviziju svake toliko.

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #67 poslato: 21:52:11, 10.Jan.2013. »
Ne idem. Nemam predrasude prema psihologu. Dobro "plivam" za sada  :)
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #68 poslato: 13:50:56, 13.Jan.2013. »
Trebali bih svi na resetovanje kod psihologa samo sto to kod nas nije praksa. Voleo bih kod nekih koji su dosli sa praksom sa zapada ali kao i svi nemam vremena a i to ima svoju cenu.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #69 poslato: 21:42:25, 21.Jan.2013. »
"...vrlo česta predrasuda o psihologiji je da je psihologija grana medicine i da su psiholozi lekari (popularno “doktori”). ...psihologija je sasvim nezavisna naučna disciplina i nije sastavni deo medicine. Za razliku od medicine, psihologija se ne bavi izučavanjem funkcionisanja ljudskog organizma, već isključivo funkcionisanjem psihičkog života, odnosno ponašanja ljudi u zavisnosti od brojnih društvenih i bioloških faktora. Dakle, psiholozi nisu lekari, oni ne prepisuju lekove, ne koriste stetoskop ni ostalu medicinsku aparaturu. Za razliku od lekara, psiholozi u okviru svoje delatnosti kao sredstvo rada koriste razgovor (sa klijentima, pacijentima, ispitanicima) i psihološke merne instrumente (testove, upitnike, skale procene itd) putem kojih prikupljanje neophodne informacije, planiraju i sprovede psihološke tretmane u funkciji pružanja psihološke pomoći, edukacije, istraživanja, organizacije rada, selekcije kandidata za neko radno mesto itd...." - Vladimir Mišić dipl. psiholog

http://www.vaspsiholog.com/2010/09/psihologija-kao-nauka-i-profesija/
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

Stranice: « 1 ... 5 6 7 8 9 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000