Tranziti

• Odgovora: 28
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Tranziti
« poslato: 18:36:30, 10.Feb.2009. »
Tranzit predstavlja jednu od prediktivnih metoda koja se koristi u Astrologiji. Tranziti su najpoznatija i najcesca koriscena metoda u prediktivnoj Astrologiji ali nije dokazano da je i najpouzdanija u odnosu na ostale prediktivne metode.

Planete na svom uobicajenom kretanju po nebu "tranzitiraju" preko odredjenih tacaka u horoskopu cime izazivaju promene. Tzv. tranzit brzih planeta kratko traje zbog toga se i manje oseca dok tranzit sporijih planeta traje duze i ne moze biti zanemaren. Posto je brzina planeta dobro poznata sa sigurnoscu se moze utvrditi period kada ce odredjeni tranzit dati uticaj.

Kod tranzita je jako bitno odvojiti i nauciti sta je ulazeci (aplikacioni) i izlazeci (separacioni) aspekt. U aplikaciji svi tranziti su jaci jer aspekt tek nastupa i pocinje sjedinjavanje energija dve razlicite planete.

Tranzit sporijih planeta daje veci uticaj ako je potpomognut jos nekim slabijim tranzitom ili tranzitnim aspektom.

Autor: * Charobnjak *

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Tranziti
« Odgovor #1 poslato: 14:25:39, 27.Feb.2009. »
Kod tranzita nisam nikada sigurna kada se ispunjava.Znam da zavisi i od planete,ali recimo od Urana ocekujem kada je egzaktan ali ne bude uvijek tako.Tvoje misljenje???

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 14:38:10, 27.Feb.2009. »
Kod tranzita Urana, Neptuna i Plutona dolazi do velikih transformacija u covekovom zivotu. E sad kakvih transformacija zavisi od toga gde se tranzit odigrava i sta aspektuje. Ceo proces njihovog tranzita je slozen i dugotrajan.

Jupiter i Saturn vec malo vise konkretizuju dogadjaje ali njihovo delovanje je najace kada budu potpomognuti jos nekim tranzitnim aspektima.

U sustini moja zadnja recenica prethodnog posta sve govori...
Da bi neki tranzit krenuo da deluje potrebno je da bude potpomognut i drugim tranzitnim aspektima iz same karte...

Uzmes u obzir sve tranzite, solar ili neku vrstu predikcija i ako se potvrdi onda nema sanse da omanes u prognozi kada ce tranzit imati najace dejstvo...

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 18:55:51, 06.Mar.2009. »
Meni su se oni pokazali genijalno.Cak i kad ne pravi neki aspekt i neki poseban dogadjaj,nepogresivo mi kaze gdje je podrska a gdje problemi.A preciznost tacnog vremena ostavljam profesionalcima.I ovako je velika pomoc pratiti samo gdje koja planeta tranzitira.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 20:37:06, 14.Mar.2009. »

Za preciznost izradis i solarni.
Tranziti su nam pokazatelji...

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 19:23:45, 15.Mar.2009. »
Naravno,izradim sve i svasta i to me i izludi.Mozda bi bolje bilo da uradim samo solar pa natal pred sebe i manje muke.Ovako brate jedan pokaze dobro,drugi lose,treci tako-tako i ja ti se izgubim.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #6 poslato: 19:44:22, 15.Mar.2009. »

Prediktivna astrologija je jako teska jer nam trebaju najmanji tri cinioca pa cak ni tad nismo sigurni ako slobodna volja umesa prste ;)

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 19:50:52, 15.Mar.2009. »
Ja cu ovaj tvoj komentar shvatiti kao poruku da se ne zamaram s tim.Pa,hvala...sad mi je lakse.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #8 poslato: 23:03:57, 11.Okt.2009. »
imam jedno pitanjce:kad se u tranzitima javlja neki aspekt izmedju tranzitne i natalne planete da li on utice na nas ako u natalnoj karti nema aspekata izmedju te dve planete?  :)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #9 poslato: 23:10:41, 11.Okt.2009. »
Ako postoje i natalno ti aspekti naravno da će se jače osetiti tranziti.
U suštini tranzit je jedan faktor, ako nema drugih tranzita koji mu pomažu, nema sličnih stvari u Solaru ili nekoj drugoj prediktivnoj metodi uticaj tranzita će biti slab...

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000