Na kom je stepenu planeta?

• Odgovora: 27
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Na kom je stepenu planeta?
« Odgovor #10 poslato: 14:17:10, 24.Mar.2009. »
I ja uzimam stepenovanja Stojanovica kao uzor, jednostavno i razumljivo stepenovanje. Ali svejedno njemu je JU na 8° Vage, tako mu prikazuje sema, njegove podatke nisam prenosila u moj program....
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže junak777

• *
  • 20
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #11 poslato: 14:20:18, 24.Mar.2009. »
I ja uzimam stepenovanja Stojanovica kao uzor, jednostavno i razumljivo stepenovanje. Ali svejedno njemu je JU na 8° Vage, tako mu prikazuje sema, njegove podatke nisam prenosila u moj program....

а јел има књига нека његова , Стојановићева да и ја мало простудирам ту његову теорију . Хвала .

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • 1
« Odgovor #12 poslato: 14:33:27, 24.Mar.2009. »
Junak 777, upravo ta kljiga, Tajna egzaktne astrologije ce ti dati odogvore. Kupi jednu za mene i posalji, budi ljubazan, ljubim te hehheheh!!!
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
« Odgovor #13 poslato: 14:50:29, 24.Mar.2009. »
Ti stepeni su nijanse ali eto pokupila sam od charobnjaka kako on gleda. Preporucujem vam Igora Ognjenovica ima ga i kod Imsiragica.

Ma kako mu je na 8 Vage?
8 36  isto sto i Strelac

0-1 Ovan
1-2 Bik
2-3 Blizanac
3-4 rak
4-5 Lav
5-6 Devica
6-7 Vaga
7-8 Skorpija
8-9 Strelac  ???
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • 1
« Odgovor #14 poslato: 15:22:55, 24.Mar.2009. »
Ja gledam 0° kao neutralni, kao auto u leru, u praznom hodu...na njega nemamo uticaja i ne tumacimo ga...1° ovan...pa onda redom pa u Horarnoj astrologiji kada AC pocinje na 0° ne radi se analiza, nego smatramo da bi ista bila bezuspjesna...Na kom ti je onda stepenu NE????
 Gete

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #15 poslato: 15:38:55, 24.Mar.2009. »
Citat
Ja gledam 0° kao neutralni, kao auto u leru, u praznom hodu...

Kako to moze... ?
Onda nam je prva godina zivota ler...
Onda nam je prva kuca ler kuca a ne mi...

http://www.geocities.com/Athens/Olympus/8784/praksa.html

Citat
pa onda redom pa u Horarnoj astrologiji kada AC pocinje na 0° ne radi se analiza, nego smatramo da bi ista bila bezuspjesna..

Horarnu slabo proucavam jer kod nje skoro i da ne postoji slobodna volja. Ali interesatno za horarnu mogu biti sabian simboli koji za svaki stupanj daju objasnjenje.

http://www.cafeastrology.com/sabiansymbols_degreemeanings.html

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #16 poslato: 15:55:49, 24.Mar.2009. »

Citajte i nemojte vise pitanja da mi postavljate:
http://www.geocities.com/Athens/Olympus/8784/praksa.html

Ako mislite da ja i Igor nismo u pravu mozete slobodno da promenite forum.

Hitler je imao vladara MC-a na 0 i nesto Bika. Cime se proslavio?
« Najnovija izmena:: 19:40:51, 24.Mar.2009. * Charobnjak * »

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • 1
« Odgovor #17 poslato: 16:53:18, 24.Mar.2009. »
Ostajem pri svom misljenju, a ako smetam svojim izlaganjem mogu i da idem sa sajta, nije problem. Niko od nas nije savrsen, niko od nas ne zna bas sve, nicija teorija nije iskljuciva, ali se sve moze mirno objasniti i argumentovati. U vasoj ste kuci vi gazda naravno, to pozdravljam.
Hitler se nije proslavio nicim, on je bio bolestan, zavojevac ratova. Bas taj stepen AC govori o njemu ko je on, AC Vaga, 25°, stepen Marsa-sto oznacava, nasilje, rat, oruzje, vatra, okupacija itd...itd..Takvim se predstavio u svijetu, kao nasilnog su ga protivnici upoznali. Budite pozdravljeni, ako sam nekoga uvrijedila, izvinjavam se!
 Gete

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #18 poslato: 17:19:33, 24.Mar.2009. »
Trazio sam argumente a ne ponavljanje istih recenica.
Igor Ognjenovic je astrolog koji je lepo objasnio teoriju o stepenima. Kazem lepo jer sam je u praksi milion puta potvrdio. Stepeni nemaju neki veliki znacaj ali za precizna tumacenja treba ih uzeti u obzir.

Sta kaze Igor cija se knjiga nalazi na Imsiragicevom sajtu a sadrzi tumacenja poznatih stranih astrologa koju su doprineli razvoju astrologije (La Volasfera od Sefarijala, D'Abano, Jan Duz, Marc Edmund, Elsie...).

Citiram:

"Prakticna primena simbola za stupnjeve Zodijaka

Simbole za stupnjeve Zodijaka mozete koristiti kao dodatno pomocno sredstvo pri analizi bilo koje astroloske karte (natalne, horarne, elekcione ili mundane). Mozete ih koristiti pri kartama solarnog i lunarnog povratka, te pri svim vrstama progresija i direkcija. Svaki planet ili osjetljiva tocka nalazi se na odredjenom stupnju Zodijaka i time aktivira pripadajuce mu simbole. Ti simboli iznenadit ce vas svojom preciznoscu i cesto puta uvesti u igru znacenja koja bi vam promakla pri standardnoj analizi. Uvijek zapocnite prvo sa Sabijskim simbolom i dobro razmislite o njegovom znacenju, a nakon toga ga ndopunite informacijama koje vam pruzaju ostali simboli.

Odredjivanje pravog stupnja

Pri odredjivanju pravog stupnja za pojedini planet ili osobnu tocku postupamo po principima kvantne mehanike. Pojedini stupanj Zodijaka je poput jedne Pandorine kutije koja ima svoj tocan pocetak i kraj. Svaki znak zapocinje prvim stupnjem, pa je tako prvi stupanj Ovna od 0 Ovna do 1 Ovna, drugi stupanj Ovna je od 1 Ovna do 2 Ovna, a 30 stupanj Ovna od 29 Ovna do 30 Ovna. Ne postoji nulti stupanj Ovna. Ukoliko vam se na primjer Venera nalazi na 12 stupnjeva Bika i 59 minuta, njoj u tom slucaju pripada 13 stupanj Bika. Rudhyar i Jones su kao najmanju jedinicu pri odredjivanju stupnjeva uzeli jednu minutu. Po njima prvom stupnju Ovna pripada sve ono sto se nalazi od O Ovna i 1 minute, pa do 1 Ovna. Takav pristup u nekim slucajevima moze dovesti do odredjenih neodumica. Po njima planet koji se nalazi na 3 Skorpiona i 59 sekundi pripada trecem, a ne cetvrtom stupnju Skorpiona. Mislim da je vrlo mudro pri odredjivanju tocnih stupnjeva uzeti u obzir orbis, bas kao sto se uzima u situacijama kad se neki planet nalazi u blizini vrha kuce. Orbis za stupnjeve Zodijaka iznosio bi 10 minuta. Ukoliko se neki planet ili osobna tocka nalazi unutar zadnjih deset minuta pojedinog stupnja onda u tom slucaju treba uzeti u obzir i simbol za iduci stupanj Zodijaka. Na primjer za Jupiter koji se nalazi na 6 Raka i 57 minuta bit ce istovremeno pod uplivom simbola za sedmi i osmi stupanj Raka. Za pocetnih deset minuta pojedinog stupnja to pravilo nece vrijediti. Ukoliko se doticni Jupiter nalazi na 6 Raka i 3 minute, njemu ce pripasti samo simboli za sedmi stupanj Raka."

Sve je lepo objasnjeno. Od 0-1 je analogija Ovna kao sto je prva godina zivota svakog coveka od prvog dana do 12 meseci, kao sto je Ovan prvi znak zodijaka a ne nulti...
Ako vi drugacije tumacite recite ali recite zasto?

Citat
Hitler se nije proslavio nicim, on je bio bolestan, zavojevac ratova. Bas taj stepen AC govori o njemu ko je on, AC Vaga, 25°, stepen Marsa-sto oznacava, nasilje, rat, oruzje, vatra, okupacija itd...itd..Takvim se predstavio u svijetu, kao nasilnog su ga protivnici upoznali. Budite pozdravljeni, ako sam nekoga uvrijedila, izvinjavam se!

Greska... evo Hitlerove natalne dole (natalna je uzeta iz Kepler najnovijeg programa koga koriste svi eminentni astrolozi sveta)...
Evo i ovde natalne hitlera => http://www.astrologyweekly.com/natal-charts/adolf-hitler.php

ASC se nalazi na 26 41' znaci analogno Blizancima.
MC u Lavu, vladar Sunce stalo na prvi stepen Bika...   (pokazao se u ratovima u kojima je osvajao... zbog BIka)
MC pokazuje sta je za njega bio zivotni uspeh a to je bas to Sunce na Ovnovskom stepenu.

Nema ljutnje svi ucimo  ;)

« Najnovija izmena:: 17:23:31, 24.Mar.2009. * Charobnjak * »

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • 1
« Odgovor #19 poslato: 18:04:41, 24.Mar.2009. »
Nulti stepen se ne tretira, kad beba ima 6 mjeseci, ona nema godinu dana...tako ja tretiram samo pune stepene, sve izmedju je prazni hod...0 u zivotu je nesto sto je neutralno, 0 ne mozemo pomnoziti, ne mozemo je sabirati, oduzimati. Da ne uzimamo teoriju okruglo pa na cose...

Samo mi nastavi koji stepen tretiras za stepen Ribe, to mi odgovori, ostavi teoretisanje, nego mi objasni kako to sprovodis u praksi? Znak se zavrsava 30° ( a ne 29°, kao sto ti kazes) i on se tretira kao stepen Djevice...ti bi prije da pocnes, da brze zavrsis hehehehh
« Najnovija izmena:: 18:34:23, 24.Mar.2009. * Charobnjak * »
 Gete

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000