Dostojanstvo planeta

• Odgovora: 17
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Dostojanstvo planeta
« poslato: 22:52:41, 05.Feb.2009. »
Analogno covekovom dostojanstvu i planete imaju svoje dostojanstvo kada se nadju u odredjenim sazvezdjima. U nekim znacima su gospodari (domicil) i njihove osobine su jako izrazene. U nekim znacima njihov uticaj je sveden na minimum pa kazemo da se nalaze u egzilu (izgonu). U odredjenim znacima osobina znaka i planete grade najbolje osobine - egzaltacija. Takodje u nekim znacima grade najlosije osobine pa kazemo da su planete u padu jer su izrazene losije strane znaka.

Tabela dostojanstva je prikacena kao fajl uz poruku.
« Najnovija izmena:: 23:25:35, 06.Apr.2012. Čarobnjak »

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
  • Pol: Žensko
Odg: Dostojanstvo planeta
« Odgovor #1 poslato: 16:09:04, 03.Nov.2009. »
Imam jedno pitanje. Planeta moze biti u nekom znaku u egzaltaciji, izgonu( egzilu ) i padu.ok. Medjutim, nisam sasvim sigurna u cemu je razlika izmedju pada i izgona ( koliko shvatam u oba slucaja slabi prirodno dejstvo planete, ali pretpostavljam da kad je u padu, to jace sputava planetu da ispolji svoje dejstvo nego kad je u izgonu ???  )?

Nesto razmisljam npr. kad je Uran-hirovit, nagao, iznenadan u padu, da li je on tada sputan u smislu da je umiren potpuno ( nema te hirovitosti i sl. ) ili bas zato sto ga nesto sputava on postaje jos vise uznemiren i dvostruko hirovitiji...ili ovo nema veze s vezom ???

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #2 poslato: 16:31:18, 03.Nov.2009. »
Možda će ovaj text ovde malo da pomogne : Dostojanstva po TA  (*o*)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 16:51:33, 03.Nov.2009. »
Hvala Smisonja :) Upravo mi je ovo tj. ovakav text trebao. Nikako mi nije bila jasna razlika izmedju pada i izgona!

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #4 poslato: 17:55:10, 03.Nov.2009. »
Pa najbolje objašnjenje je onakvo kako smo mi to razumeli ~ jednostavnim rečima i primerima ~ iako je na primer Froli neprevazidjen u davanju vrlo "slikovitih"i često vrlo simpatičnih i smešnih primera baš za dostojanstva  yeah
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #5 poslato: 17:59:44, 03.Nov.2009. »
U pravu je Shmisha, takvim stvarima treba jednostavno pristupiti bez bilo kakvog komplikovanja. Ima dosta faktora i treba da se ide u tom pravcu da se olaksa a ne oteza analiza. :mig:

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #6 poslato: 13:03:44, 18.Jun.2010. »
Imamo jedno pitanje...mozda je malo glupavo...ali meni se eto nesto 'vrzma' po glavi...
Naime, zanima me ako je jedna planeta u padu( u odredjenom znaku )...to znaci da slabi uticaj te planete...da ona ne moze da izrazi svu svoju osobenost, sposobnosti i sl....Npr. ja imam sunce u vagi..dakle u padu...Dakle, u ovom znaku princip ja(sunce) je poprilicno oslabljen jer je vaga princip odnosa (ti i ja )...znaci ublazen egoizam, ali i energicnot i dr. karakteristike koje daje sunce...E, sad me zanima, da li sunce (bez obzira sto je u padu u vagi ) moze na vagu( koja sama po sebi i nije nesto energicna ) prenijeti joj malo energije i uciniti vagu energicnijom nego sto ona zaista jeste....ili se ovaj 'pad' treba doslovno tretirati, dakle sunce ne dolazi do izrazaja...a vaga ostaje vaga...? Ne znam jesam li ovo dobro objasnila :)

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #7 poslato: 00:43:00, 17.Mar.2011. »
kako sad to mesec egzaltiran u ribama?  O.O zar nije egzaltiran u biku? znam da je u ribama egzaltirana venera..
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 17:28:51, 17.Mar.2011. »
E, sad me zanima, da li sunce (bez obzira sto je u padu u vagi ) moze na vagu( koja sama po sebi i nije nesto energicna ) prenijeti joj malo energije i uciniti vagu energicnijom nego sto ona zaista jeste....ili se ovaj 'pad' treba doslovno tretirati, dakle sunce ne dolazi do izrazaja...a vaga ostaje vaga...? Ne znam jesam li ovo dobro objasnila :)
Jednostavno osobine Sunca u Vagi nisu naglasene kao sto bi to bilo u Lavu..  verovatno ih veoma malo ima...   Primer za to moze biti kada Lav ne zeli da svoj ego potisne kao sto to Vaga ume da uradi.
A snaga tog Sunca ce zavisiti od trenutnih tranzita koji mogu da pojacaju ili oslabe njegovu energiju.

kako sad to mesec egzaltiran u ribama?  O.O zar nije egzaltiran u biku? znam da je u ribama egzaltirana venera..
Neki moderni astrolozi isticu i druga dostojanstva (prva poruka teme) koja mozemo ali i ne moramo koristiti. Takodje, ja npr ne koristim tradicionalna dostojanstva astroloskih tela.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #9 poslato: 11:43:46, 06.Apr.2012. »
Takodje, ja npr ne koristim tradicionalna dostojanstva astroloskih tela.

A što ne koristiš :o  ???

Odatle puno toga može da se sazna o planeti i njenoj snazi da deluje  (*o*)

Džabe meni moja Venera 0° Regulus ~ zašto? Zato što s jedne strane, ona je u recepciji po vladarstvu sa planetom koja je sama u padu ~ Sunce u Vagi (i još je to Sunce u 12 polju, ćorak...) i dodatno je peregnirana. Samim tim, ta moja Venera slabo će da bude zaista aktivna, al ona preko slučajnog dostojanstva je vrlo jaka ~ ima 0° sa Regulusom (i po stepenu i po long.) u 10 polju je, direktnog je kretanja, oslobodjena je spaljenosti i orijentalna je. Ovo mi pak pokazuje da kada se ponašam baš u skladu sa njenom simbolikom, imam mogućnost da je aktiviram na pravi način.

A i pošto je na 29° u praznom hodu, samim tim, njoj treba malo "gurkanja" da bi se aktivirala ~ znači ako se ne ponašam u skladu sa njenom simbilikom, ona će kao cveće u saksiji na prozoru da džedži tamo u 10 polju i ne radi ništa, jer nema osnovno dostojanstvno (nema osnovnu inicijalnu kapislu da deluje) i tako se vraćamo na ono osnovno ~ ako je planeta slaba, ni tranziti ni progresije ni direkcije ni solarci je neće aktivirati, sem u slučaju da nema ili pomoć od slučajnog dostojanstva ili pak same osobe svojim ponašanjem u simbolici te planete (otuda često dolazi do čuvene rečenice "al meni je prelazio tranzit te i te planeta na natalnu palnetu / polje ~ u 99% ljubavne planete / polja ~ i ništa mi se nije desilo, zašto?!?" ... eto zato ;)
« Najnovija izmena:: 11:47:44, 06.Apr.2012. Šmišonja »

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000