Uvreda je rijec koja se zasluzuje u slucajevima ako se dobije od strane voljenih osoba,, jer voljene osobe nece da uvrijede bez povoda,, sto znaci da meni seka nikad nece reci nesto da me uvrijedi bez razloga,, sto znaci da je do mene i mog karaktera..i u slucaju ako dodje do tog da me neko od voljenih ili bliskih osoba uvrijedi ponasam se smireno jer nikad nisam bio uvrijedjen bez razloga:)
S druge strane Uvrede od nepoznatih osoba su nazalost ceste statisticki... mnogo cesce od uvreda rodbine i voljenih... e te uvrede ne prihvacam bas smireno,, ustvari ovisi koliko je teska uvreda, da li sam ja povod uvrede,, ili sam zrtva uvrede... recimo imao sam slucaj da me osoba uvrijedila s recenicom koja je bila puna politickih i nacionalnih stvari,, iako sam sjedio s tom osobom u kaficu , slavili rodjendan od druga, i u wcu kroz pijana usta mi rece,, vidim ti si crveni i plavi... ja ga pitam, o cemu prica, , a on .. vidim imas tetovazu na ruci,, karta SFRJugoslavije , i to ga je trigerovalo, ustvari Alkohol je fakticki,, ali kako kazu, sto trijezan misli pijan kaze.. i naravno tu uvredu nisam primio lako, opalio mu shamar onako vanjskom stranom jer taj vise disrespektuje osobu.. jer isao sam na to da ga vise uvrijedim nego sto je on mene.. sto mozda i nije bilo uredu ali u tom trenutku sam djelovao na instinkt.. a i ne kajem se, jer ako covijek sebi jednom dopusti disrespekt,, nacice ga jos mnogo uvreda kasnije,,,to je kao domino efekt,, moj moto je... dacu ti respekt, ocekujem ga nazad, stavicu ruku u vatru za tebe ( prijatelja) ako je potrebno,,, i ako se unisti to povjerenje onda reagujem NEMIRNO,,, ali u zadnje godine nijje bilo slucajeva uvreda, tako da i neznam kako bi se ponasao nakon toliko vremena