Intelektualci manje veruju

• Odgovora: 20
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
  • Pol: Žensko
Odg: Intelektualci manje veruju
« Odgovor #10 poslato: 23:53:52, 17.Avg.2012. »
Ne mislim da to ima veze sa time.Znam ja dosta intelektualaca teskih,a vjernici su i svoju nauku podredjuju vjeri.Kao sto je neko gore iznad rekao,nismo svi stvoreni da budemo vjernici.Ja jesam,ko nije-postujem,ali trazim i da postuju to sto ja jesam i gotova prica.
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #11 poslato: 00:19:34, 18.Avg.2012. »
Moj drug zavrsava studije nije bitno sad koje nauke, i cesto se s njim svadjam oko ove teme. On je ateista da ne moze biti veci. I sta god mu kazem, da treba verovati srcem,on mi pocne pricati kukala mu majka od velikog praska pa do dan danas kako je svet nastao. I zivotinje,ljudi,pa razne teorije evolucije.... strasno.....
Mislim da je pogresno sto ga nagovaras. Momak ima pravo da ne/vjeruje, ako mu tako odg. . Ne znam zasto, ali vjerujem isto da je taj tvoj drug pesimista, mozda grijesim, ali...sigurna sam da misli da je samo realan.

Sto se tice teme, mozda to vrijedi za Britance. ;D

Osobe koje poznajem svi vjeruju. Nema veze jel izabrao neku ili koju vjeru, uglavnom svi vjeruju.
Meni je licno nebitno, u sta neko ne/vjeruje, sve dok meni ne pocinje da vazi.

Svakako, isto vjerujem da se lakse prolazi kroz zivot ako vjerujes da uvijek On pazi na tebe. Posebno u teskim situacijama.
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

« Odgovor #12 poslato: 19:36:54, 21.Avg.2012. »
Ajnšajn, Njutn, Lajbnic i drugi su bili glupi.  (*o*)

Ja bih lično rekao da ne veruje više od 90% neobaveštenih ljudi. Niko ko je razumeo Bibliju i sistematsku teologiju ne može da ne veruje u Boga.

Danas su jednostavno takva vrema - imaš net gde provodiš ceo dan, extra provode noću .. pa šta će Bog? Extra je meni i bez Boga .. Bog je za stare i glupe ...

Nisam li u pravu? :)

*

Van mreže abrakadabra

• **
  • 121
  • 2
  • Pol: Muško
« Odgovor #13 poslato: 14:30:45, 25.Dec.2012. »
Jos uvek nas mozak ne shvata kako neke energije funkcionisu u prirodi, kosmosu i izmedju zivih stvorenja, hocu da kazem nauka ih jos nije potpuno i detaljno objasnila

Sada neka se nadje neko pametan pa kaze cemu da pripisemo te pojave? Nauci koja nije svemoguca ili da neke stvari nikad nece biti nauka?
"Perfekcija misli i konfuzija ciljeva je izgleda naš najveći problem." - Albert Einstein

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #14 poslato: 08:15:27, 26.Dec.2012. »
Ajnšajn, Njutn, Lajbnic i drugi su bili glupi.  (*o*)

Ja bih lično rekao da ne veruje više od 90% neobaveštenih ljudi. Niko ko je razumeo Bibliju i sistematsku teologiju ne može da ne veruje u Boga.

Danas su jednostavno takva vrema - imaš net gde provodiš ceo dan, extra provode noću .. pa šta će Bog? Extra je meni i bez Boga .. Bog je za stare i glupe ...

Nisam li u pravu? :)

Nijesi u pravu, svako ima pravo izbora, ne možeš osuđivati današanje vrijeme, uvijek je bilo ljudi koji su vjerovali i onih kojih ne vjeruju, veliki naučnici sigurno nijesu bili glupi, samo su vidjeli bolje, više i dalje od prosječnih ljudi. Religija ne podržava nauku, zato što nauka opovrgava skoro sve religijske stavove i uvjerenja. Ako neko ne vjeruje u boga, ne znači da je loš čovjek, možeš i sam sebi da postaviši moralne principe kojih ćeš da se držiš i da vjeruješ u prave vrijednosti, ne treba bi odlazak u crkvu ili drugo mjesto, možeš da meditiraš i da se moliš kod kuće za sebe, bez nekog velikog propovijedanja tamo neke vjere koju su ionako sami ljudi izmislili, nije bog sišao i napisao bibliju... u svakom slučaju, svako ima pravo izbora.

*

Van mreže PantaRei92

• **
  • 290
  • 5
« Odgovor #15 poslato: 08:34:59, 31.Dec.2012. »
samo mi nije jasno, mi zivimo u 21.veku, svetu okruzenim kradjama,lopovima, internetom ( sto podstice i varanje partnera)  , korumpiranim ljudima itd. E sad, ljudi koji su ziveli npr u 16,17 veku nisu imali internet,ni nista, normalno da nisu cinili grehe kao sto je prevara,jer nisu ni imali s kim, ni gde, sve po selima su bili,radili na njivi.
Videla bih njih u 21.veku sta bi radili. sad ispade da su oni bolji ljudi, pa i ja bih bila bolja da zivim na selu sa 100 ljudi gde nista nema samim tim nema sta da prouzrokuje neki moj veci greh
Svi smo mi mrtvi, pitanje je samo ko ce prvi biti sahranjen.

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #16 poslato: 14:08:42, 03.Jan.2013. »
Da li ce neko u nesto da veruje ili ne je individualna stvar, samo mislim da su neobrazovani podlozniji verovanju u sve i svasta, opet ne svi
Nepostovanje religije nije samo stvar verovanja vec i pitanje moralne osude..  svega tu ima

samo mi nije jasno, mi zivimo u 21.veku, svetu okruzenim kradjama,lopovima, internetom ( sto podstice i varanje partnera)  , korumpiranim ljudima itd. E sad, ljudi koji su ziveli npr u 16,17 veku nisu imali internet,ni nista, normalno da nisu cinili grehe kao sto je prevara,jer nisu ni imali s kim, ni gde, sve po selima su bili,radili na njivi.
Videla bih njih u 21.veku sta bi radili. sad ispade da su oni bolji ljudi, pa i ja bih bila bolja da zivim na selu sa 100 ljudi gde nista nema samim tim nema sta da prouzrokuje neki moj veci greh
Bilo je i tada svega toga, samo u manjim razmerama, i manje je bilo mogucnosti za tako nesto
Ne mozes da uporedjujes njih i nas jer nisu isti uslovi ali opet ti vise imas vise mogucnosti da budes bolja nego sto su oni nekada imali,sve ima prednosti i mane
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže slavne

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #17 poslato: 20:18:20, 13.Jan.2013. »
Mодерна наука се одавно измигољила из смртоносног загрљаја средњевековне цркве, која је научнике слала на ломачу и ломила им удове као јеретицима. Од тада надаље, наука је слободна да успостваља своје принципе, који су врло различити од онога што допушта хришћанска црква. Наука је прокламовала тзв научне методе који су доминантно засновани на емпиријском и мерљивом експерименту, док се рационализирање (банално речено шта ми се свиђа) користи у мери да постави неку хипотезу, која се опет у пракси и реалности показује као тачна или нетачна, у научном смислу те речи. Наука дакле, као врхунски судију свог метода (можда ће то неко боље интерпретирати) поставља реални свет, реалне резултате, мерљивост резултата.
Ово је дијаметрално супротно хришћанској вери која Бога и Његову вољу ставља као врховног судију, који "искушава" људе, и слично. Један од озбиљних сагрешења у хришћанству је неверовање у Бога, у његово постојање и моћ. И Нови и Стари завет једногласни су у осуди и физичком кажњавању па и лишавању живота оних који посумњају у Бога и одбију да му се приклоне.
Цела ова прича је зато да потврди да сви који се баве науком или завршавају универзитете који поштују постулате науке у својим дисциплинама, полако али сигурно излазе изван религијских уверења, гледано на дужи рок, историјски.

*

Van mreže Hejterka

• *
  • 16
  • 3
« Odgovor #18 poslato: 21:09:24, 14.Jan.2013. »
Ja mislim da intelektualci cak vise veruju.Svi veliki naucnici su,vremenom,shvatili da neka sila postoji.(Albert Ajnstajn,Nikola Tesla...)

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #19 poslato: 14:45:45, 15.Jan.2013. »
Sta je to Tesla shvatio?  (*o*)
Nada je san budnih.
Aristotel

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000