Ko placa?

• Odgovora: 23
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Ko placa?
« poslato: 14:48:56, 13.Apr.2010. »
Kada izadjete sa deckom/devojkom ko placa pice?
Sta mislite, da li kod nas jos uvek postoje predrausde o tome da je muskarac "musko" i da on treba da plati ceh jer je sramota da bude obrnuto ili se to lagano (hvala Bogu) menja?
Dakle: pitanje je ko placa pice? Vi ili on/a, svako svoje  ;D ili pola - pola? Od cega zavisi?

*

Van mreže suzale

• **
  • 161
  • 0
Odg: Ko placa?
« Odgovor #1 poslato: 20:03:38, 13.Apr.2010. »
prvi put decko ali ako je veci racun onda pola pola
svaki sledeci put placamo naizmenicno  :)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #2 poslato: 23:22:22, 17.Apr.2010. »
U mom slucaju, placa decko.. Ne zato sto postoje neke predrasude vec jednostavno je sto je on taj koji radi i ima prihode, a ja jos uvek zavisim od svojih roditelja. Kada pocnem da radim, apsolutno nece biti pravila ko placa. Nekad on, nekad ja.. Doduse mislim da znacajan uticaj ima duzina veze...
Da li su u pitanuu predrasude, ili tako pokazuju da su dzentlmeni, to ne mogu da razgranicim, ali mislim da je jos uvek dosta zastupljeno da se devojkama ne dozvoljava da plate. A prosto ne vidim razlog tome.
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 02:31:18, 18.Apr.2010. »
U pocetku to bude muskarac, ukoliko izlasci budu ucestaliji meni je ok i naizmenicno i da se deli ceh. No, pored toga sto zavisi od vremenskog trajanja druzenja ili zabavljanja ja mislim da u velikoj meri zavisi i od mentaliteta, tacnije, vaspitanja. U Vojvodini samprimetila da je sasvim ok da svako sebi plati (narocito ako je rec o prijateljstvu) dok je u nekim manjim mestima u Srbiji to nedopustivo i nekima i uvreda ukoliko se devojka lati novcanika. Govorim iz licnog iskustva jer sam milionputa imala raspravu sa svojim muskim prijatelima koji mi nisu dozovljavaloi nikada ni dinara da platim, dovodili su me u tu situaciju da pocnem da odbijam da narucim pice dok mi ne dopuste da ja platim jednu turu! To mi se nikada nije desilo u nekom vecem mestu (ciljam na Vojvodinu).
Kada sam u vezi ne brojim, plati ko kada ima.
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #4 poslato: 11:37:19, 17.Jun.2010. »
Kako kad ko stigne tako i plati, kad sam sa prijateljima, svak svoje placa ili zavisno od situacije, onda se ture placaju, al dosta zavisi koji je tip muskarca, nekim je iz ponizenja da djevojka placa, dok drugim normala ;) ja praktikujem da kad izadjem sa momkom, u jednom lokalu on placa, u drugom ja i tako..

*

Van mreže MiMibb

• *
  • 93
  • 1
  • http://img17.imageshack.us/img17/4483/mimif
« Odgovor #5 poslato: 14:48:18, 17.Jun.2010. »
 Obicno uvazavam pravilo ko zove taj placa. zavisno od situacije,povoda,itd... Vrlo mi je neprijatno kada decko ne dozvoljava da ja platim,jednostavno prestanem da narucujem dok ja ne platim turu ,jednom ja jednom on inace hehe,ili danas on neki drugi put ja,a vrlo cesto  ni ne gledam na to,ja kad imam,a hvala bogu retko kad nemam,imaju svi.

*

Van mreže sladjica

• 949
  • 1
« Odgovor #6 poslato: 16:44:47, 17.Jun.2010. »
Ja sam dama i očekujem da pravi muškarac plaća na početku naše račune a kasnije ako mu ego dozvoljava onda plaćam i ja.
Naravno za prijatelje to ne važi, ko ima plaća.... :mig:

*

Van mreže MiMibb

• *
  • 93
  • 1
  • http://img17.imageshack.us/img17/4483/mimif
« Odgovor #7 poslato: 15:52:14, 20.Jun.2010. »
Pa i ja sam valjda dama :P,bar su mi rekli tako da sam ;),ne znam (*o*),i ni u jednom trenutku ne ocekujem da mi neko placa,kod mene to ne vazi,ako smo se godinama borile za ravnopravnost,zasto bi sada gazila to. Ipak mi se vise svidja jednom on jednom ja,ravnopravno i nikako drugacje. :D

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #8 poslato: 15:55:01, 20.Jun.2010. »
Ja se svaki put izenadim, kad izadem sa prijateljima, koelgama, oni plate... mislim hocu ja tad da platim, ali oni insistiraju, a za decke da ne pricam. Svakako bolje meni. :D
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže carrera 911

• 1 748
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #9 poslato: 16:25:09, 20.Jun.2010. »
Ako izadjem na pice sa nekom prijateljicom za koju znam da dovoljno zaradjuje,nije mi problem da ona plati mada je to vrlo retko.
« Najnovija izmena:: 22:30:11, 20.Jun.2010. Nale 83 »
Auto je auto samo nek je Porsche

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000