Horarna tumacenja

• Odgovora: 38
Stranice: « 1 2 3 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Horarna tumacenja
« Odgovor #30 poslato: 19:39:17, 01.Jun.2010. »
     Svrha horarnog pitanja, tj. horarnog odgovora je da na da aj da kažem »orijentaciju« kako i šta dalje.
   Ako je pitanje konkretno, dobiće se i konkretan odgovor, ako je pitanje nedefinisano, sam odgovor će biti nedefinisan.

Horarna Astrologija je nagadjanje i cista sugestija. Kako god ti usmjeravao odgovor, stvaraces sugestiju kod natusa, jer on nema drugog izbora. Horarna Astrologija je cisto gubljenje vremena i nagadjanje. Samo moze biti od stete po natus.
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #31 poslato: 21:12:48, 01.Jun.2010. »
Horarna Astrologija je nagadjanje i cista sugestija. Kako god ti usmjeravao odgovor, stvaraces sugestiju kod natusa, jer on nema drugog izbora. Horarna Astrologija je cisto gubljenje vremena i nagadjanje. Samo moze biti od stete po natus.
Uz duzno postovanje, sa ovim nikako ne mogu da se slozim!
Imala sam par iskustava sa horarnim tumacenjem. Sto se tice ishoda, ok jos da kazem i da moze da se sugerise natusu na odredjene postupke ali da je cisto gubljenje vremena to nikako! Sve se dogodilo bas onako kako mi je Smisonja (jer mi je ona timacila) rekla da ce biti, a naglasavam da su u celu pricu bile ukljucene i druge osobe. Njima nikako nije mogla da sugerise nista!  (*o*)

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #32 poslato: 08:54:55, 02.Jun.2010. »
     Znate kako ~ sve je lični izbor u šta će da »veruje«, neko isključivo ima poverenja u modernu astrologiju, neko pak u tradicionalnu astrologiju, a neko ni u jednu od njih  (*o*)
     Sve je stvar ličnog izbora ~ naročito kada je u pitanju astrologija i njene mnogobrojne grane  8)

Ja sam tradicionalni astrolog, ali poštujem i modernu astrologiju, a samom astrologijom se bavim 20 godina, znači znam i MA i TA, ali sam se odlučila za TA {pa i horarnu astrologiju} jer mi je {po meni lično, znači ne ubedjujem nikoga} i lakša i jednostavnija {pa samim tim, meni, tačnija}  ;)

A iz poštovanja prema onima koji nju praktikuju i poštuju, mislim na MA, nikada ne bih rekla da je to »čisto gubljenje vremena« jer su oni ipak tako odlučili ~ da više veruju MA, nego nekoj drugoj grani astrologije jer im više odgovara za tumačenje i rauzmevanje problema i sitnica koje ih interesuju  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • 1
« Odgovor #33 poslato: 09:25:34, 02.Jun.2010. »
Naravno, stvar je odluke ko ce u sta da vjeruje.

Nisam mijesala tu TA i MA, jer su to oblasti koje imaju fundament obradu natalne karte, pa se ide dalje. A HA, kako je rade bar nasi praktikanti, nemaju nikakve veze sa astrologijom, jer ne prima svako informacije na isti nacin. Naglasen vazdusni element uzima skoro pa sve rezervisano, dok vodeni znak da se uljuska i stvori sebi sugestiju i u tom smislu je HA kontraproduktivna jer ne moze spojiti proslost, sadasnjost i buducnost za recimo nekih tri mjeseca koliko vazi jedna horarna "prognoza".

Astrologija je ozbiljna i nastarija naucna grana, datira od civilizacije Summera, pa se prenosila dalje i praktikovala u najstarijim i mudrim civilizacijama, koja nazalost kod nas nije priznata, pa tako podrazumijeva kompleksnu obradu jednog pitanja, problema, pa se adekvatan odgovor na neku nedoumicu, mora pratiti bar par mjeseci, pa se uzeti predikcije, direkcije, solari, moze i elekcioni, koncepcijski etc. u razmatranje u zavisnosti koja oblast je tema.

Dalje, pisano je mnogo na svim Forumima i ne zelim se vise baviti time, pisati u prazno. Zato sto je gubljenje vremena za nove feudaliste, praviti platformu za njihovu korist i objasnjavati da HA na duze staze ako je obradjuju oni kojima to sluzi za razbibrigu, a ne ulaze u sustinu problematike, samo je tema "ludom za radovanje".

Zivot treba uzeti u svoje ruke i raditi na sebi, spoznati svoje greske i prihvatiti ih kao nesto sto treba da se mijenja ako covjek zeli i moze naprijed. A to sto ces ti meni "obecati", uspjeh ili najaviti neuspjeh, obecati da ce neka veza uspjeti, ( naravno "super" ideja, da preuzmem inicijativu- sto je veoma pogresno usmjeravanje), a zna usmjeriti vezu, i to sve kroz nekoliko minuta analize, ne cini nista, osim sto smo obje izgubile vrijeme.

Solarni horoskop, predikcije, progresije, natalna karta, to su instrumenti, gde se analiticki i metodoloski, mogu uraditi prognoze, koje mogu biti tacne u 90% slucajeva, ali samo ako se dobro razradi natalna karta. A serioznom astrologu treba za natalnu kartu bar desetak sati obrade. A mjesecima se treba pratiti dogadjaj, pojava, nesto sto se analizira, da bi se dala prognoza. Zato mi je HA, neprecizna, neadekvatna i nesvrsishodna metoda u citavoj nauci zvanoj Astrologija.
 (mah:mah)

" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #34 poslato: 09:27:45, 02.Jun.2010. »
Cudi me da se ovakva diskusija uopste i vodi medju astrolozima.  Ja, kao totalni autsajder po pitanju astroligije mislim da su i MA i TA OK. Pitanje je samo sta kome vise odgovara iliti lezi.  
Sto se tice Horarnih tumacanje, koliko znam to datira od davnina, tako da je malo moguce da je bezveze i neka prevara za onog ko postavlja pitanje. Naravno da je moguca i greska, jer se i zivot menja u sekundi.

"...neka svemir cuje nemir..."  :) ;)

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #35 poslato: 10:10:26, 02.Jun.2010. »
      Horarna astrologija je deo tradicionalne astrologije, a dodatno, ona je skoro osnova svih ostalih grana, pa čak i MA ~ jer su moderni astrolozi "dodali" ove »nove« planete i razvili tako MA.

A što se tiče netačnosti horarne ~ samo zato što mi u moderno vreme više volimo da komplikujemo način dolaženja do odgovora, to je druga priča. Sama tradicionalna isto ima predikcije, uporedne, i sl. kao i moderna astrologija, a horarna je upravo deo svega toga.

Dodatno, horarna je začetnik same natalne astrologije ~ primera radi : misliš da se u davna vremena tačno znalo datum i vreme rodjenja neke osobe? Naravno da nije, samim tim, horarna astrologija je na odredjen način bila »zamena« za natalnu kartu i pronalaženje odgovora na trenutni problem.

Al kao što rekoh, uopšte nemam nameru da sad ubedjujem ikoga da je horarna »zakon«  ~  što kaže Oliška, svuda su moguće greške, pa i u TA tj. horarnoj... a o potencijalnim (ne)dokazanim greškama MA ne bih sad  8)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • 1
« Odgovor #36 poslato: 10:41:36, 02.Jun.2010. »
Cudi me da se ovakva diskusija uopste i vodi medju astrolozima.  Ja, kao totalni autsajder po pitanju astroligije mislim da su i MA i TA OK. Pitanje je samo sta kome vise odgovara iliti lezi.  
Sto se tice Horarnih tumacanje, koliko znam to datira od davnina, tako da je malo moguce da je bezveze i neka prevara za onog ko postavlja pitanje. Naravno da je moguca i greska, jer se i zivot menja u sekundi.

"...neka svemir cuje nemir..."  :) ;)

Prije svega treba diferencirati, ko Astrologiju voli i radi profesionalno i zastupa je prateci kodekse i propozicije koje edukovani Astrolog mora respektovati. Upravo zbog dezinformacija, predrasuda i animozitet nabijedjenih Astrologa prema edukovanim, je i razlog sto edukovani Astrolog nije cijenjen na nasim prostorima, pa se titulisu samoprozvani a edukovani osporavaju i degradiraju. I tamo gdje nema hijerarhije nema ni reda, draga moja. Za zapadnu Astrologiju je HA prevazidjena razbibriga, gatanje, jer sve sto se kaze mozes krivicno odgovarati i tamo gdje nauku zakon ne stiti, nema tu nauke niti pomaka naprijed.

To je kod nas trend, sve sto je kvalitet, osporava se, a sve sto nam moze stvoriti iluzije, aplaudira mu se, jer je nas mentalitet naucio da zivi od "leprsavih snova" i iluzionistickih, utopistickih nabjedjenja. Mijenjati se iz korjena jednom treba i svijest, jer ako se svijest ne promijeni, zakopava se i zivotari tako, velika vecina tapka u sistemu poremecenih vrijednosti gdje se stvarnost posmatra kroz iskrivljenu projekciju, sve sto je crno vidi se kao ruzicasto i obrnuto, sve sto je dobro posmatra kao zlo i obrnuto. Nego sta je tu je, svakom njegovo, pa neka se sam bori za bolje ili neka tapka civat zivot u mjesto, svakom njegovo pravo odluke. ;)

« Najnovija izmena:: 10:44:03, 02.Jun.2010. SnowLady »
 Gete

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
« Odgovor #37 poslato: 12:30:56, 02.Jun.2010. »
Nisam sigurna Snow ko je tebi stao na rep ovih dana da sebi dozvolis da krenes u napada u temi bez kraja. Pricas o ezoteriji,spominjes skolovane astrologe,pominjes realnost i iluzije,a dobro je poznato da bez intuicije mozes biti samo nagadjalo i citac aspekata,nikako i kvalitetan astrolog.To koja grana vise pogadja i koja je precizna je nemoguce izmeriti jer obe podjednako grese,a opet podjednako i pogadjaju. Kad uspes nesto da nam dokazes ovde, sa cvrstim cinjenicama,onda se i usudi da krenes sama protiv svih..

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #38 poslato: 13:05:11, 02.Jun.2010. »
Ovde se izašlo iz okvira teme a i diskusija se ne vodi na konstruktivan način. U vezi s tim tema se zatvara!

Stranice: « 1 2 3 4

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000