Ja profesor

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
  • Pol: Žensko
Ja profesor
« poslato: 01:09:59, 24.Mar.2010. »
Ono sto sam primetila je da sve vise roditelja za neznanje svoje dece krive profesore koji su previse zahtevni, strogi i imaju pik bas na njihovo dete.. Opet, kad se stave u poziciju profesora, kazu da bi bili upravo takvi..

Kakav profesor biste vi bili??  Jedan on onih "cool" ili strogih ? :D
Kako biste tolerisali nezalaganje, a kako neznanje?
Koji bi bili kriterijumi prilikom ocenjivanja?

...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
Odg: Ja profesor
« Odgovor #1 poslato: 15:23:01, 25.Mar.2010. »
Iskreno, sebe u ulozi profesora nisam zamisljala, pa ne znam sta pametno da kazem.Mislim da se ne bih bas snasla kako treba s obzirom da bih bila mnogo popustljiva, ne bih bila autoritet tako da bi deci bilo super sa mnom ali meni sa njima nikako.Pogotovo kad bih bila profesor srednjoskolcima.

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #2 poslato: 21:36:54, 28.Okt.2010. »
Strog, ali pravedan.  ;D
Cesto sam davala instrukcije, tako da sam na neki nacin i bila u toj poziciji.
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #3 poslato: 00:10:32, 30.Okt.2010. »
Drzala sam casove iz engleskog jezika i matematike  :-[ tako da imam kakvog-takvog iskustva. Stroga ali pravedna  ;D
Kad se radi - radi se, kad se salimo - salimo se. Nema protekcije, samo znanje i trud se cene.

*

Van mreže anuska

• **
  • 103
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 20:21:41, 12.Feb.2011. »
posten, iskren i odgovoran

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #5 poslato: 15:40:39, 02.Apr.2012. »
Takodje, bilo bi i opustene atmosfere, ali moralo bi se znati kad se radi. Dozvolila bih i neke kikseve, bila bih tolerantna (jer ipak su u godinama kada ni oni ne znaju sta ce sa sobom, a misle da sve znaju), ali ne previse, da ne bi to iskoriscavali. Definitivno bih ih pustila neki put po malo i da prepisu, ali nikad ne bih ispitivala ili dala test nenajavljeno. Trudila bih se da im sto bolje objasnim i uprostim, makar i ceo cas objasnjavala jednu recenicu. Zato bih pitala po malo sve tokom predavanja (ne za ocenu), da vidim da li razumeju i da budu svi aktivni. Sto se tice opustene atmosfere, bilo bi toga, ali da ima dodira sa tim sto radimo. Da im kazem neku zanimljivost, da ih zainteresujem za temu... Nikako da pricamo viceve i previse opustenu atmosferu, jer deca to iskoriscavaju posle. Jednostavno da i oni budu opusteniji, da imaju vise volje za rad i ucenje, ali ne previse, jer em ce se postici kontraefekat, izgubice volju za obradjivanje gradiva, zelece jos da pricaju o drugim temama (deci nikad dosta  :) ). Zato mora da postoji opustenost u odredjenoj meri, takodje zbog postovanja. Kada su sa nekim profesorom previse bliski, postovanje se smanjuje, a dolazi prijateljski odnos. Imam utisak da deca ta dva razdvajaju. Ne mogu u isto vreme i da postuju profesora i da budu veoma dobri prijatelji. Ali nesto sto NIKAD ne bih dozvolila sebi, to je da se ogresim o neko dete. Normalno je da se neko voli vise, neko manje... Ali to ne znaci da treba "spustati" decu koja slabije uce. Jer, ko zna koji su sve to razlozi za to!
~Sunshine~

*

Van mreže faith

• **
  • 416
  • 21
« Odgovor #6 poslato: 13:05:28, 03.Mar.2013. »
Vjerovatno cu i biti profesor jednog dana. Necu biti cool. Bicu stroga, morash nekako nametnuti autoritet da bi te poshtovali.

Nadam se da cu predavati u osnovnoj shkoli. Trudila bih se da ih nauchim osnovu onog shto predajem. Kad to savladaju, lako ce je dopunit kasnije. 

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #7 poslato: 13:42:50, 03.Mar.2013. »
...imam tu dilemu
ni jedna krajnost ne valja
uvek strog profesor može kod deteta ili mladog čoveka da izazove odbojnost prema predmetu, i ako dete ima afiniteta za njegov predmet
večno "cool" opet ne valja, nema rezultata
....pohvaliti ih iskreno, kada su loši ukazati im na greške i dozvoliti im da se sami poprave, pa ako ne "upali" onda biti strog....tako nekako, deca su jako različita.....to je jako ozbiljan posao
poznajem ljude koji su istivremeno i autoriteti i drugari (verujem da je to talenat)....ja mislim da tako treba da izgleda pravi profesor

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #8 poslato: 14:18:00, 03.Mar.2013. »
Ja sam za cool varijantu na nekim predmetima jer mi nije isto da li predajete srpski, likovno ili fiziku, trece vecina mrzi i kad imate takav stav prema predmetu, odmah imate odbojnost prema profi, nije pravilo ali tu moras biti zahtjevan.. Na casovima srpskog sam naucila najvise od onih opustenih posebno kada se radi o procitanoj knjizi, dobra analiza zahtijeva da nam se priblize ali ne i da zaborave da ce na kraju ipak morati da ocjene  razumijevanje ali i odgovornost, ne mislim tipa ako je neko procitao dan kasnije a zna mnogo bolje od onoga ko je to ucinio na vrijeme ali onako knjiski, da ne kazem streberski kazne prvog, opet je  nekad kazna motiv sto svakako zavisi od djeteta ali tu trebas biti psiholog, nazalost malo je onih koji su mi predavali a znali su kakvi smo, zato ja ne bih bila predavac jer treba imati nerv za svako zanimanje a za ovo je potrebno i mnogo nerava ;D

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000