Sergej Trifunovic

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže crvena

  • *****
    Počasni član
  • 3 277
  • 7
  • Pol: Žensko
Sergej Trifunovic
« poslato: 14:53:52, 25.Jan.2010. »

Sergej Trifunović je rođen u 2. septembra 1972. godine u Mostaru porodici glumca Tomislava Trifunovića i pravnice Slobodanke. Njegov mlađi brat je glumac Branislav Trifunović. Otac Tomislav je u svojoj karijeri često selio, pa je Sergej živeo u Mostaru, Užicu, Kruševcu i Beogradu.
 Godine 1990. se upisao na beogradski Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Nebojša Glogovac. Diplomirao je 1994. godine.
Početak karijere
Prvu ulogu na velikom platnu dobio je u filmu Gorana Paskaljevića „Tuđa Amerika“ iz 1995. U tom filmu je tumačio ulogu Lukasa, starijeg Bajinog (Miki Manojlović) bezobzirnog sina koji je jedini uspeo da ostvari američki san. Iste godine Trifunović se pojavio u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“ Gorčina Stojanovića u kom je tumačio ulogu Krsmana Jakšića, mladog oficira Ozne iz provincije, zaljubljenog u Jelenu, predratnu gospođicu (Ana Sofrenović) za koju mora da se bori protiv Jovana (Dragan Mićanović), uobraženog sina Jeleninog očuha, čijeg su oca nove vlasti zatvorile jer je bio simpatizer monarhije.
Trifunović se pojavio kao specijalni gost na albumu „Heart Core“ pop grupe Eve Braun u obradi pesme „Odvedi me iz ovog grada“, grupe Film)
Proboj
Godina 1998. je bila uspešna za Trifunovića. Prvo je u filmu „Stršljen“ Gorčina Stojanovića tumačio ulogu Albanca Miljaima. Potom je glumio i u srpsko-američkom filmu „Spasitelj“ reditelja Predraga Antonijevića zajedno sa Denisom Kvejdom. U tom filmu je igrao Gorana, surovog vojnika Vojske Republike Srpske. Konačno, glumio je otmičara autobusa u Paskaljevićevom filmu „Bure baruta“.
Prethodne uloge i dobro znanje engleskog jezika su mu donele glavnu mušku ulogu u francuskoj drami „Ljubavnici“ (Lovers) Žan-Marka Bara iz 1999. u kojoj glumi Dragana, ilegalnog emigranta iz Jugoslavije zaljubljenog u Francuskinju kome preti deportacija i ulogu u američkom filmu reditelja Lija Dejvisa i producenta Spajka Lija „Tri posle ponoći“ (3 AM) iz 2001. Bile su mu ponuđene uloge u filmu „Ljubav pre svega“ (Birtday Girl) sa Nikol Kidman, koju je odbio zbog bombardovanja Jugoslavije 1999. i u filmu Bad Company.
 
Godine 2001. je glumio u popularnoj srpskoj urbanoj komediji „Munje!“, Radivoja Andrića. Trifunović je tokom 2002. služio vojni rok u Petrovaradinu. Posle vojske dobio je ulogu Crnog Gruje u istoimenoj srpskoj seriji, ali nije glumio u nastavku serije „Crni Gruja 2“ jer je pokušao da svoju karijeru nastavi u Americi. 2003. godine je glumio u Andrićevom hitu „Kad porastem biću Kengur“ i „Profesionalcu“ Dušana Kovačevića.
U Americi je imao glavnu ulogu u niskobudžetnom američkom filmu „Ljubav“ (Love) Vladana Nikolića, u kom je igrao Vanju Novakovića U 2005. je glumio u visokobudžetnom filmu „Karaula“ Rajka Grlića po romanu Ante Tomića „Ništa nas ne smije iznenaditi. Do kraja godine imao je sporedne uloge u niskobudžetnoj domaćoj drami „Aporija“ Arisa Movsesijana, bosansko-hrvatskom-srpskom filmu „Sve džaba“ Antonija Nuića i domaćem „Uslovna sloboda“ Miroslava Živanovića.
U Americi Trifunović je imao male uloge u seriji „Spavačka ćelija“ (Sleeper Cell) o i filmu „Next“, u kom glumi teroristu koji pokušava da ubije glavnog protagonistu filma Krisa Džonsona (Nikolas Kejdž).
U 2007. imao je sporednu ulogu u američko-srpskom filmu „Srpski ožiljci“ („Serbian Scars“).
U međuvremenu je nastavio da izgrađuje karijeru u Americi sporednom ulogom sina diktatora izmišljene zemlje u filmu „War Inc“. Film je uglavnom dobio negativne kritike. Krajem 2007. i početkom 2008. bio je angažovan na snimanju filma „Turneja“.

Izvor: Krstarica


...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
23 Odgovora
8723 Pregleda
Najnovije: 17:34:42, 14.Apr.2018.
pg crna gora
0 Odgovora
1587 Pregleda
Najnovije: 12:43:22, 14.Okt.2009.
crvena
0 Odgovora
877 Pregleda
Najnovije: 12:07:47, 28.Maj.2018.
pg crna gora