Uciti na krevetu nikad nisam mogla. Atmosfera je uspavljujuca, polozaj tijela los po kicmu i vrat, a negdje sam procitala da je polulezeci polozaj los za pamcenje jer usporava cirkulaciju i dotok kiseonika do mozga!
Ranije sam mogla uciti bilo gdje i uz radio , tv, ljude oko mene...nista me nije moglo dekoncentrisati! Sada je vec znatno drugacije. Treba mi mir, mada ne i apsolutna tisina. Uvijek ucim za stolom jer je tako najefektnije. Knjiga je na stolu, sto je dobra razdaljina za vid, sjedite, kicma i vrat su pravi, e jedino malo guza strada, ali sto da se radi

U biblioteci nikad nisam ucila, jer uglavnom ucim naglas jer tako mi je bolje za koncentraciju i pamcenje ali i tako najlakse formiram misli i oblikujem recenice! Biblioteka dolazi u obzir samo kad se pisu neki eseji, mada i tada vise preferiram kuci da sam jer sam opustenija i imam net koji uvijek moze da posluzi i sl.
Potrebno je pronaci kutak koji vam najvise odgovara i ustaliti se na tom mjestu! Pozeljno je da taj kutak ima neku radnu atmosferu i dosta prirodne svijetlosti ( ako ucite ujutru kao ja ) .....