Loše raspoloženje može biti korisno

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
« poslato: 14:24:44, 12.Dec.2009. »

Najnovija klinička studija iz Australije otkrila je da loše raspoloženje može biti korisno jer omogućuje osobi da bude manje naivna, poboljšava memoriju i prosuđivanje drugih osoba.
Profesor psihologije Džozef Forgas (Joseph Forgas), sa Univerziteta Novi Južni Vels u Australiji (University of New South Wales) dokazao je da su osobe sa negativnim raspoloženjem bile više kritične i pokazivale veću pažnju prema stvarima i situacijama nego ljudi koji su bili u dobrom rapsoloženju i koji su verovali u ono što im je rečeno.
Pozitivno raspoloženje povećava kreativnost, fleksibilnost i saradnju, dok negativno povećava pažnju, pažljivo razmišljanje i analiziranje sveta oko sebe. Negativno raspoloženje podstiče način razmišljanja potreban za situacije koje su zahtevnije.
Profesor Forgas i saradnici sproveli su više eksperimenata izazivajući veselo ili tužno raspoloženje prikazivanjem filmova i potom evociranjem pozitivnih ili negativnih scena.
Negativno raspoložene osobe bile su manje sklone da donose brzoplete zaključke bazirane na rasnim i religijskim predrasudama i pravile su manje greške kada su bile upitane da se prisete detalja događaja kojem su prisustvovale. Blago negativno raspoloženje podstiče konkretnu, prilagodljivu i uspešniju komunikaciju.Pozitivno raspoloženje nije uvek poželjno. Osobe sa negativnom raspoloženjem manje su sklone da prave greške u prosuđivanju, stabilne su u iskazivanju detalja događaja kojima su prisustvovale i njihovi zaključci su efektivniji i boljeg kvaliteta.

http://zdravlje.krstarica.com/l/stres/lose-raspolozenje-moze-biti-korisno/

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
Odg: Loše raspoloženje može biti korisno
« Odgovor #1 poslato: 16:06:05, 12.Dec.2009. »
Da moze biti korisno za svest, moze..sto se i navodi gore.

Evo licno se javljam da podelim svoje iskustvo. Mene neraspolozenje i te kako dugo prati. Te je to ucinilo, da na primer moja frizerka moju rasejanost koja je primetna, a vidno je s obzirom na promenu od pre par meseci kada smo se videle, ne odradi posao kako "treba"..umesto da me ofarba sa onim sto sam joj donela, ni malo nisam stedela..ona je to iskoristila tako sto me je "skratila" (kao sto se kaze kad u kaficu skrate pice=manje sipaju).

S obzirom da sam imala neku obavezu u njenom kraju, posetila sam je iznenada..koliko vec sutradan bila je ofarbana u istu onu boju koju sam joj sama odnela. A ja se pitala zasto mi nije uspelo, jer inace se sama farbam..(i to mi se jos nije desilo!!! ..)ali sam htela da joj ucinim,jer je presla u drugi salon pa s obzirom da joj treba i starih musterija..eto! Bez obzira sto mi vise nije tako blizu, htela sam sto se kaze da "zadrzim dobru naviku".

Eto..mozda nije ni svesna koliko mi je u stvari zaista pomogla, a sebi odmogla! Kod nje se inace sisaju i moja mama (povremeno), moja ujna, sestra.. A ujna mi se inace pozalila kako je 2x nije ofarbala celom kolicinom i kako joj je rekla..da ju je uhvatila u lazi i od tad je farbamo sestra i ja! Ujna je tada isto bila u nekoj losoj fazi(davala je godisnjicu mami), pa je bila onako malo u konfuziji!

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 21:30:07, 12.Dec.2009. »
Eto i Ducic kaze da su zene dobre samo kada su nesrecne,tada imaju vise obzira prema svima,ali to nije tako samo za zene.vec za sve...Ipak ne treba biti stalno lose raspolozen ;)

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 22:29:50, 12.Dec.2009. »
Posle ovoga definitivno prelazim kod muskog frizera..PS.Imacu u vidu ovo iskustvo.   :mig:

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000