Psihoanaliza - Frojd

• Odgovora: 16
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže IdiJot

• *
  • 56
  • 3
  • Pol: Muško
  • Ђубре као ја, никад не умире...!
Odg: Psihoanaliza - Frojd
« Odgovor #10 poslato: 20:31:21, 02.Jun.2012. »
Не морамо да се слажемо, можемо да причамо чињеницама :)
Тандара - Мандара

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #11 poslato: 02:38:56, 03.Jun.2012. »
А и није нека наука... да се разумемо :)

nije lepo  :-[ , psihoanalizom se mnogo pametniji od nas bave preko 100 god

sa Dorijanom se slazem....biti zacetnik takvih ideja izmedju 19 i 20 veka...sta reci, a ne diviti se
Platon je jos pominjao nesvesno, ali je Frojd sve to doveo do nivoa nauke
......razumem da su vam oni posle blizi od Frojda, ali tesko da bi postojali da njega nije bilo

*

Van mreže IdiJot

• *
  • 56
  • 3
« Odgovor #12 poslato: 12:13:43, 03.Jun.2012. »
Нисам ни тврдио да је лепо, али причано о квазинауци, или деловањем на основу просто речено анкетирања и предвиђања... Са науком нема ама баш ништа...

Психоанализом се баве од настанка врсте, само што нико није имао адекватну реч за то до пре 100 година :)

Сама реч, "анализа" се своди на просто читање из нечега, предвиђање итд... а сама структура таквог деловања није научна из простог разлога, што не постоји правило које је универзално за сваку жуиву јединку људског рода... А чим не постоји правило, закон, не можемо причати о науци... Или ако би и у прихватили психоанализу као науку, онда морамо и астрологију прихватити као науку, а то не можемо, пошто ни ту нема природних закона...

Психоанализа је само модерно гледање у шољу, пасуљ итд... ништа више од тога, а онај који има потребу да буде објект посматрања таквих квазинаучника има лични проблем прихватања света онаквим какав је и уклапање у исти...

Не кажем да сам у праву, већ конкретно се ради о мом личном виђењу психоаналитике, Фројда, Кинсија и осталих продукта капитализма...
Тандара - Мандара

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #13 poslato: 16:14:22, 03.Jun.2012. »
...složiću se sa tobom, da je produkt kapitalizma.....ali, ne, i da su to potrbne obesnih, to su, među, osnovnim potrbama običnih ljudi, koji su jako
subjektivno sami
...to je tužno i tipkaću još na ovu temu, ali sada nemam vremena.....kapitalizam  :(

*

Van mreže IdiJot

• *
  • 56
  • 3
« Odgovor #14 poslato: 13:30:20, 04.Jun.2012. »
Добро, можда сам се погрешни изразио, и прихватам да сам погрешио у оцени да се ради о обести, али нека унутрашња потреба постоји.  Вроватно је како пишеш, самоћа основни проблем, али то се не решава психоаналитиком, већ мењањем себе, или мењањем окружења у ком се налази та особа...
Некад човек може бити сам иако је у друштву 1000 људи, а некад није сам и ако је сам...

Психоаналитика је само још један вид забаве.... Могућност да се узму паре тамо где не би требале да се узимају, јер конкретно нити лечи шта нити постоји болест...
Тандара - Мандара

*

Van mreže PantaRei92

• **
  • 290
  • 5
  • Pol: Žensko
« Odgovor #15 poslato: 05:27:54, 17.Avg.2012. »
Daj nek me neko testira, pucam polako  ;D
Svi smo mi mrtvi, pitanje je samo ko ce prvi biti sahranjen.

*

Van mreže skyeye

• *
  • 20
  • 1
« Odgovor #16 poslato: 09:06:41, 05.Okt.2013. »
Cim zavrsim Marka Aurelija,prelazim na Frojda i njegovu Psihopatologiju..
SkyEye

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000