Kako do ciste koze

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 23 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Kako do ciste koze
« poslato: 18:39:00, 01.Okt.2009. »
Čista koža - duga ljubav

Nemojte isušivati kožu
Izbegavajte da utrljavate u kožu alkohol ili druga sredstva na bazi alkohola, poput tonika, čak i ako vam je koža dovoljno masna da ih podnese. Ovakvi proizvodi mogu lišiti kožu njene prirodne vlažnosti i masnoća, koje inače imaju zaštitnu funkciju. Mogu samo dodatno iritirati kožu i učiniti da se situacija sa aknama još više pogorša.

Upotrebljavajte sredstva za kožu bez ulja
Zdrava koža je sama po sebi vlažna. Zbog toga se prilikom izbora sredstava za kožu odlučite za ona koja nisu na uljanoj bazi i na kojima piše da ne pospešuju pojavu akni ili mitisera.

Ne izbegavajte omiljenu hranu
Mit o tome da izvesna masna hrana i čokolada izazivaju pojavu bubuljica - nije u potpunosti istinit. Pojavu akni izaziva preterana aktivnost žlezde koja je zadužena za regulisanje vlažnosti kože. Ukoliko primetite da određena hrana stvarno izaziva pojavu akni kod vas, potrudite se da je izbegavate. To svakako ne znači da po svaku cenu treba iz ishrane potpuno izbaciti picu ili čokoladu.

Pijte što više vode
Veoma je bitno da u toku dana pijete što više vode jer tako održavate hidratantnost svoje kože. Ovome takođe možete doprineti tako što ćete u svakodnevnu ishranu uključiti što više voća i povrća bogatog vitaminima A i E, za koje je dokazano da imaju pozitivno dejstvo na kožu.

Ne koristite "tešku" šminku
Izbegavajte šminku na uljanoj bazi. Kremasta osnova ili rumenilo generalno vode do zatvaranja pora. S druge strane, kozmetika na mineralnoj bazi, koja je laganija i puderastija, u mnogo će manjoj meri doprineti zatvaranju pora.

Što manje dodirujte lice
Često dodirivanje ili trljanje lica pogoršava u ogromnoj meri problem sa aknama, bubuljicama i mitiserima. Potrudite se takođe da, prilikom razgovora, držite telefonsku slušalicu što dalje od lica. Razlog je sledeći: naše ruke i telefoni mogu biti nosioci masnih supstanci i bacila koji inače iritiraju kožu i pomenute kožne probleme.

Ne preterujte sa pranjem lica
Prljava koža ne izaziva uvek pojavu akni i bubuljica. S druge strane, često i peviše temeljno umivanje i ispiranje lica može samo dodatno iritirati vašu kožu, a samim tim učiniti akne gorim. Upravo zbog toga je najpametnije prestati sa temeljnim ispiranjem lica raznim sredstvima i sapunima sa velikom koncentracijom hemikalija u sebi i usredsrediti se na ispiranje blagim sapunom i toplom vodom - do dva puta dnevno, i to samo onih oblasti na koži na kojima se nalaze akne ili bubuljice.

Izvor: krstarica


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
Tip kože

Započeo tikica « 1 2 » :: Lice ::

13 Odgovora
3985 Pregleda
Najnovije: 18:02:58, 14.Feb.2010.
elenica
0 Odgovora
504 Pregleda
Najnovije: 16:56:08, 29.Jul.2013.
Ch
2 Odgovora
638 Pregleda
Najnovije: 20:23:52, 14.Jul.2014.
filozof