Kako se odvići od cigareta?

• Odgovora: 30
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Kako se odvići od cigareta?
« poslato: 10:18:46, 01.Okt.2009. »
Na tržištu je mnogo proizvoda i terapijskih pristupa, kao što su hipnoza, gume za žvakanje, flasteri, joga, čiji proizvođači i praktičari tvrde da njihova primena uspešno odvikava od pušenja.Jedno od uspešnijih načina je i akupunktura(preporučila je i Svetska zdravstvena organizacija).
Da li ste vi možda bivši pušač i kako ste se odvikli od cigareta,podelite vaše iskustvo sa drugima?

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
Odg: Kako se odvići od cigareta?
« Odgovor #1 poslato: 18:54:08, 16.Nov.2009. »
NIkakve zvake, flasteri, i slično ne vredi.. Mora čovek sam sa sobom da se dogovori.. Dobra volja, čvrsta odluka.. Znam jednu osobu koja je posle trošenja 2-3 kutije cigareta dnevno, jedno jutro ustala i rekla - nikad vise.. I od tad, ni jedna jedina..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #2 poslato: 01:09:46, 18.Nov.2009. »
joj,pušim godinama kao smuk,i nikad nisam pomislila da ostavim cigarete..u trudnoći sam noću ustajala da povučem makar dim,do duše grizla me savest,al hvala Bogu mali je super,nije ni kijavice imao...sve ide iz glave,i mislim kad čovek nešto hoće,on to i ostvari

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #3 poslato: 23:45:10, 11.Dec.2009. »
bez jake volje nista....ne vrede nikakve tablete, flasteri itd.... ako covek ne zeli to stvarno

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 18:01:02, 01.Apr.2010. »
NIkakve zvake, flasteri, i slično ne vredi.. Mora čovek sam sa sobom da se dogovori.. Dobra volja, čvrsta odluka.. Znam jednu osobu koja je posle trošenja 2-3 kutije cigareta dnevno, jedno jutro ustala i rekla - nikad vise.. I od tad, ni jedna jedina..

S ovim se potpuno slazem i divim se osobama, koje jednostavno kazu nikad vise i tako bude zaista. Bar kad je pusenje u pitanju.  Sve se nadam da cu tako i ja.

*

Van mreže kaliopaworld

• **
  • 134
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 19:48:07, 01.Apr.2010. »
Ako neko zeli da istinski prestane jedini nacin je da vec sledeceg trena ostavi cigare bez ikakvih izgovora...sve ostalo je bezanje od realizacije.

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #6 poslato: 23:36:57, 01.Apr.2010. »
Ako neko zeli da istinski prestane jedini nacin je da vec sledeceg trena ostavi cigare bez ikakvih izgovora...sve ostalo je bezanje od realizacije.

Potpuno saglasna.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #7 poslato: 01:04:43, 02.Apr.2010. »
Zamisli kada bi svi pušači tako mislili?  Gde bi nam bio kraj  :)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #8 poslato: 13:27:11, 19.Apr.2010. »
Poslednja cigareta pod hipnozom

Jedan nemački klinički terapeut za bolesti zavisnosti tvrdi da se pušenje može ostaviti primenom hipnoze. Istraživanja pokazuju da je ova metoda odvikavanja bila uspešna u 83 odsto slučajeva.
Jirgen Zelce u svojoj ordinaciji u Visbadenu svojom metodom koriguje predstave i osećaje koje pušači imaju o pušenju, a to je da je cigareta izvor sreće i da ne mogu da žive bez pušenja.
"Pušenje je zavisnost, a zavisnost živi od straha – straha od prestanka. Ljudi se boje da im život više neće biti lep ako ostave cigarete. Prvi korak je dolazak na terapiju, a drugi korak je pregurati prva tri dana bez duvana. Pacijenti uglavnom kažu da im to nije palo toliko teško koliko su oni zamišljali", kaže Zelcer, prenosi Dojče vele.
Seansa se održava u toku jednog dana, traje sedam sati i završava se tako što pacijent pali svoju poslednju cigaretu. Potom dobija uputstva za naredne dane i ima mogućnost da još dva puta ponovi istu seansu po istoj ceni. Ako ni posle tri meseca pacijent ne ostavi cigarete, novac (270 evra) mu se vraća.Z elcer radi sa oko 60 pacijenata mesečno.
Istraživanja pokazuju da oni koji se podvrgnu odvikavanju od pušenja kroz hipnozu, uspešno ostave cigarete u 83 odsto slučajeva. Trenutno je 30 odsto Nemaca zavisno od nikotina, ali taj broj je sve manji.
(MONDO(Tanjug))

Da li biste se podrvgli hipnozi zarad ostavljanja cigereta? I mislite li da bi to u vasem slucaju moglo ima efekte??
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #9 poslato: 19:54:12, 28.Jan.2012. »
Da li ste vi možda bivši pušač i kako ste se odvikli od cigareta,podelite vaše iskustvo sa drugima?

Jesam na godinu i dva meseca ostavila, ali sam opet propusila  ;D
Sad cu i ja kao i citav ostatak sveta  :D -samo zelja da se ostavi pusenje i jak karakter (u smislu da se prevazidju psiho  :D krize za cigarama.To su one situacije kada jedna strana dobije neodoljivu zelju za cigarom e onda treba ukljuciti i drugu stranu tj zdrav razum, tu je najbitnije istrajati i prevazici ih).Mada sam imala i srece sa krizama jer sam imala samo jednu i to deset dana nakog sto sam ih ostavila i od tada ni jednu.Farmaceutske preparate za ostavljanje pusenja nisam uzimala

Malo se nasalih, malo ozbiljna bih, toplu vodu ovim komentarom nisam izmislila, u svakom slucaju definitivno zelja za ostavljanjem i upoooornost su presudne (makar kod mene, mada mislim da je ovo neko nepisano pravilo)

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000