4 načina da sprečite grčenje mišića

• Odgovora: 11
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
  • Pol: Žensko
Odg: 4 načina da sprečite grčenje mišića
« Odgovor #10 poslato: 15:11:43, 11.Jun.2010. »
Posto volim da se plivajuci malo odvojim od kupacke zone i kako sam tada najcesce sama, upravo pomisao o eventualnom grcu koji bi me mogao zadesiti, kvari mi uzitak plivanja i ne dozvoljava mi da se bas previse udaljavam! Zasad nisam imala problema sa grcevima dok sam plivala ili bila u vodi, no, mislim da je najveci problem taj sto u vezi sa njihovom pojavom, zaista nema nikakvih pravila...Mogu se javiti bilo kada!!! Valjda je najavaznije ne paniciti i biti dovoljno pribran osjetiti promjenu tj taj grc na vrijeme i intervenisati!
Jedino me zanima da li temperatura vode moze uticati na pojavu grceva? Da li se oni mogu cesce javiti u hladnijoj vodi ili mozda ako nam je tijelo suvise zagrijano na suncu, pa ga naglo rashladimo u ne bas tako toploj vodi?

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
  • Pol: Muško
  • Mens sana in corpore sano
Odg: 4 načina da sprečite grčenje mišića
« Odgovor #11 poslato: 21:43:10, 11.Jun.2010. »
Posto volim da se plivajuci malo odvojim od kupacke zone i kako sam tada najcesce sama, upravo pomisao o eventualnom grcu koji bi me mogao zadesiti, kvari mi uzitak plivanja i ne dozvoljava mi da se bas previse udaljavam! Zasad nisam imala problema sa grcevima dok sam plivala ili bila u vodi, no, mislim da je najveci problem taj sto u vezi sa njihovom pojavom, zaista nema nikakvih pravila...Mogu se javiti bilo kada!!! Valjda je najavaznije ne paniciti i biti dovoljno pribran osjetiti promjenu tj taj grc na vrijeme i intervenisati!
Jedino me zanima da li temperatura vode moze uticati na pojavu grceva? Da li se oni mogu cesce javiti u hladnijoj vodi ili mozda ako nam je tijelo suvise zagrijano na suncu, pa ga naglo rashladimo u ne bas tako toploj vodi?

Pa ti si još i dobra, mene u takvim situacijama više brine pomisao na male slatke ajkulice koje bi se tu mogle naći. E zato je bolje da se duže deonice plivaju sa još nekim i nadati se da se loše stvari ne moraju baš vama desiti  :D
Šalu na stranu, o tome ima smisla razmišljati pre nego se upustite u tako nešto a takvo razmišljanje za vreme plivanja nikako vam neće pomoći niti može sprečiti nešto pa stoga tada treba razmišljati o lepim i pozitivnim stvarima kako već na pojavu ovih negativnih ne možemo uticati  ;)

Temperatura vode itekako može uticati na pojavu grčeva. Mnogo se česće javljaju kada je voda hladnije (naročito ako je t vode ispod 14°C) i češće se mogu javiti kod neutreniranih osoba. Da li nam je telo prethodno bilo suviše na suncu ili nije ne utiče na pojavu istih. Ono sto se pre svakog dužeg plivanja preporučuje su vežbe zagrevanja na obali a tada je i rizik pojave grčeva manji. Takodje, ne trebate se preforsirati.

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000