« Odgovor #3 poslato: 08:17:37, 04.Avg.2009. »

Što se tiče hodalice ~ ja sam Dudi nabavila tek kada je ona imala 9 meseci, dotle sam se rvala sa njom da je naučim da puzi ~ ali bezuspešno ~ jednostavno nije htela ~ htela je da stoji i da hoda. Za divno čudo, od kad je kupljena hodalica, ona je dobila želju i za puzanjem. Sada sa 13 ipo meseci, ona i puzi i zuji u hodalici po kući i sasvim lepo hoda uz pridržavanje jednom rukom.
A što se tiče ovog ostalog :
1. pričanje i igranje uz pesmu ~ od najranijeg perioda sam pričala sa njom i pevala joj {na sreću pa joj ne smeta način mog "pevanja"
}
2. igranje sa decom ~ takodje, svo svoje {slobodno vreme, kad se ne bavim kućnim poslovima ili konsultacijama} provodim sa njom uz neku igru, kako je starija, tako su i igrice "komplikovanije",
3. podržavanje i podsticanje i pohvala ~ stalno govorim "bravo" ili pak "dobro dete, lepo dete, pametno dete" kad uradi nešto što je dobro,
4. maženje, ljuljanje, cmakanje se podrazumeva, jer inače je Duda izuzetno mazno dete 
5. kad budemo "veliki" i lepo prohodamo sigurno ćemo da jurimo za loptom i da trčimo {taman će tako mama da se otarasi viška kilograma
}
6. uvek je puštam {uz nadgledanje} da petlja s čim god stigne i šta god može da dohvati po sobi, igračke, lopte, knjige, sve i uvek se kasnije kad me "pozove" pridružim istraživanju tog predmeta ~ nema ničeg lepšeg kad vidite vaše dete nasmejano i sa sjajem u očima kad samo nešto "prokljuvi" kako radi ♥
« Najnovija izmena:: 08:25:26, 04.Avg.2009. Šmišonja »
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?