Anketa

Da li se plasite meksickog gripa?

Da.
Ne.

Meksicki grip

• Odgovora: 172
Stranice: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Meksicki grip
« Odgovor #30 poslato: 22:30:51, 08.Jul.2009. »
Od novog gripa obolelo 30 ljudi
Sreda, 8. jul 2009. 12:26    

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je danas da je u Srbiji registrovano 30 osoba, koje su obolele od novog gripa tipa A H1N1.
U saopštenju se navodi da je Institut Torlak potvrdio da je 30 osoba obolelo od novog gripa, da je 25 osoba doputovalo iz zemalja u kojima je ranije registrovano obolevanje, a pet je iz kontakta sa obolelim osobama.

Obolele osobe su sa teritorije Beograda, Novog Sada, Sombora, Niša, Srbobrana, Nove Pazove, Šapca i Subotice.
Među obolelima je i troja sportista učesnika Univerzijade, državljana Australije, Argentine i Ugande.
Poslednja četiri potvrđena slučaja registrovana su na teritoriji Niša, dva slučaja, Beograda i Subotice.

(Fonet)

*

Van mreže morgana

• *
  • 26
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #31 poslato: 10:50:22, 09.Jul.2009. »
Ništa mi se ovo ne dopada i kako je moguće da smo mi jedina zemlja u okruženju sa ovolikim brojem slučajeva ovog novog gripa. Zar je fluktuacija stanovništva tolika kod nas da smo izloženiji od drugih suseda?! Nešto tu meni ne štima.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #32 poslato: 13:49:58, 09.Jul.2009. »
U Srbiji 34 obolelih od gripa
Cetvrtak, 9. jul 2009. 12:33    

U Srbiji su potvrđena 34 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), saopštio je danas Institut za javno zdravlje (IZJZ) Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Poslednja četiri potvrđena slučaja registrovana su na teritoriji Novog Sada, gde su tri obolela, i Kučeva, a jedan od novoregistrovanih slučajeva je državljanka Velike Britanije, posetilac muzičkog festivala Egzit.

(Mondo)

*

Van mreže morgana

• *
  • 26
  • 0
« Odgovor #33 poslato: 15:14:28, 09.Jul.2009. »
kako je krenulo mi ćemo postati evropsko žarište gripa i to van sezone  ::) :vestica:

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #34 poslato: 20:22:40, 09.Jul.2009. »

Ništa mi se ovo ne dopada i kako je moguće da smo mi jedina zemlja u okruženju sa ovolikim brojem slučajeva ovog novog gripa. Zar je fluktuacija stanovništva tolika kod nas da smo izloženiji od drugih suseda?! Nešto tu meni ne štima.

Ne znam za susede ali nasih preko grane ima dosta...

*

Van mreže morgana

• *
  • 26
  • 0
« Odgovor #35 poslato: 10:24:22, 10.Jul.2009. »

Ne znam za susede ali nasih preko grane ima dosta...

Nija naša dijaspora brojnija od ostalih u okruženju, ne verujem  da grip ima veze sa time uopšte

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #36 poslato: 19:58:50, 10.Jul.2009. »
U Srbiji potvrđeno 37 slučajeva novog gripa
Petak, 10. jul 2009. 14:43    

U Srbiji je potvrđeno 37 slučajeva obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), saopštio je danas Institut za javno zdravlje (IZJZ) Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
Poslednja tri potvrđena slučaja registrovana su na teritoriji Niša i Beograda, a kontakti obolelih osoba nalaze se pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

(Tanjug)
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #37 poslato: 18:08:48, 11.Jul.2009. »
lako cemo se mi izboriti sa gripom ali sa mafijom malo teze.........

*

Van mreže Black Dragon

Forum developer
  • 316
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 9
  • Black Dragon attacks silently...
« Odgovor #38 poslato: 18:59:19, 11.Jul.2009. »
Gojaznost privlači novi grip?
Subota, 11. jul 2009. 18:26    

Ljudi sa viškom težine, koji su inače zdravi, mogli bi biti pod povećanim rizikom od ozbiljnih komplikacija, pa čak i smrti, od novog gripa tipa A-H1N1, zaključili su američki naučnici.
Kao povod za ovakav zaključak oni su naveli slučajeve deset pacijenata obolelih od novog gripa, koji su lečeni u bolnici u Mičigenu. Od desetoro obolelih, devetoro je bilo s viškom telesne težine, a sedmoro ozbiljno gojaznih. Dvoje od troje koji su podlegli bolesti spadalo je u ovu poslednju kategoriju.

"Ovo sugeriše da kod novog virusa postoji mogućnost ozbiljnih komplikacija, pogotovu kada su u pitanju preterano gojazni pacijenti", navodi se u izveštaju, objavljenom u biltenu američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.
Cilj istraživanja, kako napominje Rojters, nije bio da utvrdi vezu između telesne težine i novog virusa, ali se tema "sama nametnula" kada su istraživači ustanovili da čak sedmoro od desetoro obolelih ima indeks telesne mase veći od 30, što se smatra ozbiljnom gojaznošću.

(Tanjug)
Svako želi biti "neko"; niko ne želi raditi na tome.     
Johann Wolfgang Goethe

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #39 poslato: 20:47:12, 11.Jul.2009. »
Meksički GRIP: Posle UNIVERZIJADE stigao na EGZIT!
Meksički grip nastavlja svoj pohod po velikim manifestacijama koje se ovog leta održavaju u Srbiji, pa je posle Univerzijade, gde je na sreću do sada "sredio" samo trojicu sportista, stigao i na sinoć otvoreni jubilarni "Egzit". Sportisti iz Australije, Ugande i Argentine, nisu imali većih problema zbog lakše kliničke slike i slabo razvijenih simptoma, a u sličnom je stanju i devojka iz Velike Britanije koja je stigla na festival sa simptomima i odmah hospitalizovana u Vojnomedicinskom centru u Petrovaradinu, gde će biti smešteni svi oboleli posetioci Egzita.

ENGLESKI GRIP H1N5
Zbog održavanja ove manifestacije pojačan je zdravstveni nadzor i obezbeđen veliki broj punktova, kao i poljska bolnica, u kojoj će se pregledati svi koji budu osetili tegobe koje ukazuju da se radi o novom gripu. Inače, veseli egzitaši od kojih neki nose zaštitne maske protiv virusa, pronašli su dobar način da potencijalnu opasnost pretvore u dobru zabavu. Tako je zlokobni H1N1 dobio sasvim novo značenje i drugi broj. U engleskoj varijanti on bi značio H1 (have one - imam jedno), N5 (need five - treba mi pet). Naravno, piva!
 izvor:vesti.rs

Edit by * Charobnjak *: Trenutno je registrovano 37 slucajeva gripa. Izvor odakle se preuzima treba da ima i link.
« Najnovija izmena:: 20:54:21, 11.Jul.2009. * Charobnjak * »

Stranice: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000