Anketa

Da li vjerujete u sudbinu?

Da
(42.9%)
Ne
(42.9%)
Nisam razmišljao/la o tome
(14.3%)

Sudbina postoji ili ne ?

• Odgovora: 90
Stranice: 1 2 3 ... 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nightmaster

• **
  • 437
  • 3
  • Pol: Muško
Sudbina postoji ili ne ?
« poslato: 20:13:10, 11.Jun.2009. »
Dakle koji je vas stav prema sudbini, postoji ili ne?
Verujete li u sudbinu?
Zasto?

It's better to burn out, than to fade away...

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Odg: Sudbina postoji ili ne ?
« Odgovor #1 poslato: 22:59:46, 11.Jun.2009. »
Tesko pitanje. Mislim da je u pitanju kompozit izmedju sudbine i onoga sto covek moze sam da uradi...mada, iskreno mislim da nam je kraj svima negde zapisan...na ono izmedju se da uticati, al' kad stigne sudnji cas ...to je sto je...
Najnoviji primer koji se moze uzeti kao delo ruku sudbine..
Avion koji se srusio ovih dana...stjuart koji zapravo voli da ide u Rio se nesto smorio, i izmuvao da ode na bolovanje...a trebalo je da bude na tom letu..sa druge strane, jedini putnik sa lokalnih prostora na tom letu je zakasnio na svoj avion, ovo je bio prvi sledeci i on je njime krenuo kuci...
E sad, jal' sreca, jal' sudbina...jedan je trebalo da bude na tom letu, a drugi nije..prvi je ziv,  drugi nije... (*o*)

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže Nightmaster

• **
  • 437
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 19:50:45, 13.Jun.2009. »
Po meni slucajnost...
Ipak mi je preterano to da je svima zapisano sta ce od njega biti, kakav ce zivot imati, sta postici i kako umreti....
Sami sebi krojimo sudbinu.. :)
It's better to burn out, than to fade away...

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 20:31:32, 13.Jun.2009. »
Definitivno da nesto postoji, ali mi smo krojaci sopstvene sudbine... Cemu god da se prepustimo, na kraju cemo izgubiti. Sustina je u stalnoj borbi.
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 20:13:36, 14.Jun.2009. »
Tema o kojoj moze da se raspravlja jako dugo i opet nema potpuno tacnog odgovora.
Mnoge stvari i pojave coveku kao jedinki nisu jasne i dok je tako ne moze ni imati odgovor na ovo pitanje.

Neke od tih pojava su: kako se formira misao u mozgu (naucnici to jos nisu dokazali), zasto je sve u prirodi i kosmosu zasnovano na kruzenju energije, koji su tacno faktori uticali na evoluciju zivog sveta, zasto bez Sunca nema zivota, zbog cega je ciklus zene analogan kretanju Meseca...

Eto nekoliko stvari koje direktno uticu na coveka a na njih nemamo validan odgovor.

Moj licni stav je da je covek deo jedne velike slagalice u koju je prihvacen samo onako kako odgovara ostalim delovima slagalice...  u prevodu prosecna covekova sudbina je oko 95% predodredjena a nekih 5% je njegova slobodna volja. Slobodna volja moze da varira od 0% - 7%...    to znaci da ljudi sa velikom kolicinom psiho-fizicke energije, inteligencije i volje mogu da doprinesu maksimalno do 7% u svom kreiranju sudbine...  ostalo je neminovnost...

U taj deo slobodne volje spadaju uglavnom stvari koje su sto manje povezane sa drugim ljudima i drugim energijama. Npr. igrate loto, dovoljno je da kupite listic, popunite i da cekate (to je tih oko 5%) ostalih 95% je stvar sudbine...

*

Van mreže Anabela

• *
  • 54
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 21:33:41, 14.Jun.2009. »
nesto postoji definitivno! Mi možemo sami da utičemo na dosta stvari ali postoje neke stvari na koje jednostavno nemamo uticaja ili se dese kao posledica nasih odluka koliko god da te odluke bile sa dobrom namerom

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 22:46:41, 24.Jun.2009. »
Verujem da postoji sudbina a verujem i u moc ljudskog odlucivanja o svom zivotu...

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 00:07:17, 25.Jun.2009. »
Apsolutno verujem u sudbinu i predodrejdeni životni put. I sve manje verujem da čovek može da odlučuje o svom životu, samo utoliko ukoliko se potrudi da radi na sebi, spozna sebe i olakša sebi. Jer isto tako ne možemo uticati na druge i njihove postupke...pa samim tim je manje stvari pod kontrolom.
Imam dve fraze kojih se držim- To BAŠ tako treba da bude (u svakoj situaciji) i videcemo zašto je to dobro :) (kad me duboko nešto potrese)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #8 poslato: 00:28:00, 25.Jun.2009. »
Tesko je u nekim situacijama izvuci neko dobro-npr.kad ti neko drag umre...Mada dobro je prihvatiti stvari kakve jesu kad ne mozes da ih promenis-strpljen,spasen.Ovo me je Lilka naucila ;)

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #9 poslato: 02:43:31, 25.Jun.2009. »
Mi sami krojimo svoju sudbinu... Mozemo je menjati, itd. Samo u to verujem! Sve od nas zavisi!!!
~Sunshine~

Stranice: 1 2 3 ... 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000