Saturn u 8.kući

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže ♥ Lutka♥

• **
  • 315
  • 0
  • Pol: Žensko
  • el destino es así...
Saturn u 8.kući
« poslato: 22:10:48, 01.Jun.2009. »
Kako je upravo doba godine kada se sva priroda i njezin život približavaju svojoj najnižoj točci, točci "smrti"...pravi tajming za pisanje o Saturnu u 8. polju. Pa ću u tom duhu i probati pisati, jer ima u tom planetarnom položaju puno simbolike smrti, simbolike krajnje preobrazbe jednog ciklusa. Dakle, jedan dark side pogled na ovu astrološku poziciju.

Saturn je pored ostaloga planeta koja u astrologiji predstavlja jedan psihički proces koji kao da u sebi ima neku frustracijsku, ali istovremeno i edukacijsku vrijednost kojom ukazuje osobi razliku između vanjskih, pojavnih vrijednosti i onih unutarnjih temeljnih i bitnih. Onih koje osoba može kroz iskustva ograničenja, odricanja, kontrole, boli ili stroge discipline otkriti u samoj sebi.

Stephen Arroyo kaže da je 8. polje na najdubljem nivou povezano s čežnjom osobe za konačnom sigurnošću i mirom koji se mogu postići jedino oslobađanjem od svih emotivnih želja (vodeno polje) i nagonske samovolje (polje scorpiona). Tj. da 8. polje traži od osobe da preraste svaki oblik emocionalne zavisnosti i može se reći da tu 8. polje i Saturn imaju nešto zajedničko. Naime, Saturn je na jednom nivou također povezan s oslobađanjem od želja i oslobađanjem od emocionalne zavisnosti, ali razlika je u tome što je taj nivo nivo forme (fizički)....nivo koji hladi i izolira, dok zadaća 8. polja nije izolacija, ograničenje ili forma, već - potpuno napuštanje sebe.

8. polje je iznimno polje, predstavlja granicu između dva svijeta: tjelesnog svijeta i duhovnog svijeta. Ono što je bitno jest da govori i o mogućnosti oslobađanja različitih oblika snažnih energija, energija koja su temelj raznim formama (okultno, medijumstvo, parapsihologija, magija). Zato jer je 8. polje u najužoj simbolici povezano s rastakanjem cjelokupne forme i konačnim uništenjem fizičkog organizma. To je polje raspada organskog života koje raspadom organske materije omogućuje "duši" ulazak u drugi oblik postojanja, oblik koji nadilazi organsku i fizičku dimenziju. Vrsta energije (planeta koja se nalazi u 8. polju) govori i o kvaliteti sadržaja koje "duša" te osobe sa sobom odnosi.

8. kuća zvana Porta Suprema ili u prijevodu Gornja Vrata predstavlja vrstu portala duši za ulazak u nove dimenzije, a s ovim položajem Saturna kao da je iz nekog razloga važno kada će osoba točno (Saturn-vrijeme) napustiti svoje fizičko tijelo i važno je da osoba s Saturnom u 8. polju pozavršava i očisti sve svoje obaveze i dugove prije nego što "napusti fizičko tijelo". Zbog svega toga položaj Saturna u 8. polju se smatra karmičkim, smatra se da je to "smrt sa zadatkom". U karmičkoj astrologiji završetak 8. polja, tj. vrh 9. polje predstavlja početak prenatalnog perioda i trenutak začeća u idućoj inkarnaciji, pa u tom smislu Saturn u 8. polju govori o tome da je osobi teško otpustiti materijalne vrijednosti, formu i model kojim je živjela, a to je onda veže uz vlastitu "smrtnost".

http://i387.photobucket.com/albums/oo320/nensilovepink/ancy-1.gif al' nista me se ne tice i malo sta me pomera i dotice sem mozda nje <3

*

Van mreže capri

• *
  • 99
  • 0
Odg: Saturn u 8.kući
« Odgovor #1 poslato: 22:56:46, 09.Jun.2009. »
 Mnogo mi je zanimljiv ovaj tekst...valjda zato što imam ovu poziciju- SA u Biku na 2 stepenu,još mi je taj SA
 prirodni vladar sunčevog znaka.Hvala na ovako zanimljivom tekstu

*

Van mreže zelena dolina

• *
  • 67
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 14:33:29, 18.Avg.2009. »
takodje imam Sa u biku u 8 kuci na 15:59s i mogu reci da ima istine...
ja sam se vezivala za ovozemaljske stvari, i materijalno i emocionalno...vise ne znam kojim putem da podjem, na rskrsnici sam, iskreno vise me niti sta dize, niti imam ideju kojim putem poci i koji mi je zadatak...jer sutinski nista nisam svojom borbom ni zaradila (materijalno) a nisam ni emocionalno (ulagala sam emocije u pogresne ljude)...
sve u svemu suma sumarum=0 za sve ove godine, a imam 38...
okrenuta sam sebi i duhu, ali sam zapostavila zdravlje...pa je to jos jedna muka u nizu...
plasim se da svoje dugove necu uspeti da vratim u ovom zivotu :) pa ce mi zivot potrajati...a ne bi volela da budem neka dosadna baba!
...jer na svetu postoji bezbroj ljudi cija je jedina snaga tudja slabost.. G.Milekic
Natalna karta

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 16:31:59, 15.Nov.2009. »
A i nasledstvo u kasnijim godinama....

*

Van mreže Aco p

• *
  • 62
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #4 poslato: 08:51:57, 25.Jan.2014. »
Postovanje nov sam ovde meni je Saturn u Skorpiji u 8 kuci .A u 8 kuci su jos i sledece Pluton u Vagi -Merkur u Vagi i sunce u vagi a 8 kuca je u Vagi moze li mi neko objasniti sta to znaci kazu da je Saturn Karmicka planeta imam li ja Karmu i kako da je oduzim unapred hvala.

*

Van mreže TF 2008

Moderator
  • 5 568
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 55
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #5 poslato: 21:53:47, 19.Mar.2014. »
Postovanje nov sam ovde meni je Saturn u Skorpiji u 8 kuci .A u 8 kuci su jos i sledece Pluton u Vagi -Merkur u Vagi i sunce u vagi a 8 kuca je u Vagi moze li mi neko objasniti sta to znaci kazu da je Saturn Karmicka planeta imam li ja Karmu i kako da je oduzim unapred hvala.

Vaš Saturn se nalazi u devetoj kući, a ne u osmoj.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000