Lokne i kovrdžava kosa

• Odgovora: 14
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Lokne i kovrdžava kosa
« poslato: 11:22:10, 26.Maj.2009. »
Dosadila vam je ravna kosa i oduvijek sanjate o bujnim kovrčama? Udahnite vašoj frizuri više volumena i živosti uz kovrče…

A zašto kovrdže?
Odgovor je jednostavan! Kovrče nam pridaju nove osobine, koje inače u strogim linijama frizura nemamo. Nesputanost i veselje, životna radost, vaše su nove osobine, a vaš moto spremnost na svaku avanturu. Sa kovrčama izgledate mlado, nevino i ženstveno dok se znatiželjni pogledi gube u valovima vaše bujne kose. Zaista, od poslovne, umorne i pomalo konzervativno obućene žene, za jedan sat možete postati žena spremna na ludu zabavu. Danas se traže romantični, ležerni uvojci dobiveni feniranjem uz pomoć četki različitih veličina i viklera.

Kome pristaju kovrdže?
Naravno, ne pristaju svakom. Prije svega se kao glavni kriterij namće kvaliteta kose, ne treba zanemariti ni oblik lica koji uveliko može ograničiti oblik frizure. Ako imate okruglo lice, tada će vam sigurno odgovarati ravnije frizure koje će ga izdužiti. Sa druge strane izduženim licima odlično pristaju upravo razne vrste kovrča koje će ga zaobliti. Uopšte vrijedi da kovrče najbolje pristaju, netretiranim, tamnijim nijansama kose, dok plavoj kosi, zbog loma svjetlosti, bolje pristaju ravne linije. Razlog je jednostavan. Gušće plave kovrče, drugačije reflektuju svijetlost, pa kos amože djelovati neuredno, a vrhovi ispucali. Zato plavuše trebaju praviti blage valove, a nikako guste kovrče!

Napraviti ih je lako!
Za razliku od raznih papirnih štapića u vrijeme naših baka, pa do komplikovanih grijača i trajnih kovrča izrađivanih minivalom, danas na scenu stupaju uvijači najrazličitijih veličina i dužina, napravljeni od različitih materijala – metala, drveta, plastike i gume. Takav veliki izbor na policama prodavnica omogućuje pravljenje savršenih kovrča kod kuće. Naime, najbolje kovrče ćete napraviti ako se malo potrudite i pojedine pramenove uvijete na viklere različitih veličina. Konačan efekat će biti „živahni“ pramenovi koji dišu sa vama dok se vi krećete. Budite smjeli i kombinujte različite tehnike uvijanja sa neobičnim šišanjem jer će tada kovrče doći do punog izražaja. Kovrče ne raščešljavajte, već ih samo njegujte preparatima namjenjenim održavanju lijepe forme.

Kovrdže zahtijevaju posebnu njegu
Bez obzira jeste li se upustili u avanturu uvijanja kose, kosa zahtjeva preparate za obnavljanje oštećene strukture. Neka to budu hidratantni i hranjivi pakunzi koje ćete koristiti jednom sedmično. Ukoliko kosu često uvijate samo na viklere, takođe će doći do oštećenja dlake. Dlake pucaju, isušuju se i gube elastičnost. Za lakše oblikovanje kovrča, prije uvijanja nanesite pjenu za učvršćivanje kovrča. Ovaj preparat će stabilizovati kovrče, a strukturu dlake nahraniti vitaminima. Češljem širokih zubaca, uredite kovrče, fiksirajte frizuru sprejem za kosu ili specijalnim lakom za kovrče.
Spremni ste za izlazak!

(Ljepota.ba)

Ako neko misli da je kovrčavu kosu lako održavati i da imati kovrče znači imati bezbrižnu frizuru, ta osoba nema pojma o čemu priča. Srećom, kovrčavu kosu je lako ukrotiti kad jednom naučite osnove održavanja takve kose.

Stilovi frizure za prirodno kovrčavu kosu bi uvijek trebali naglašavati unikatnu strukturu vaših kovrča. Ne znaju svi prepoznati tu strukturu, i rezultati tada mogu biti katastrofalni. Slojevito ošišana kosa je najprikladniji izbor za kratku i srednju duljinu kose. S tako ošišanom kosom je lakše dati kovrčama dobru strukturu.

Pretjerana težina kose je kovrčama najgori neprijatelj. Kada vam kosa naraste i postane predugačka i preteška, tada pada dolje i ravna se. Zato trebate ići svom frizeru na skraćivanje vrhova barem svakih šest tjedana. Ako imate gustu kovrčavu kosu, ili vam kosa brzo raste, tada vam preporučamo posjet frizeru svakih četiri do pet tjedana.

Najvažnija stvar je znati kao svi frizeri ne posjeduju vještinu lijepog šišanja prirodno kovrčave kose. Ako mislite kao vaš frizer nije dorastao zadatku stiliziranja vaše zahtjevne kovrčave kose, nemojte se bojati krenuti u potragu za novim.
« Najnovija izmena:: 00:18:42, 04.Jun.2009. lilka »

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
Kovrdzice...
« Odgovor #1 poslato: 18:21:01, 01.Jun.2009. »
Frizeri za ovu sezonu predlažu lepršave frizure, a posebno izdvajaju razbarušenu kosu i lokne. Da bi vam ovi oblici lepo pristajali, najvažnije je da ste dobro ošišani. Nekoliko predloga pomoći će vam da napravite dobar izbor.
1. Kosa je ošišana stepenasto sa asimetričnim i razbarušenim šiškama, i malo istanjena
u donjem delu. Oblikovanje. Na mokru kosu stavite penu. Zatim nagnite glavu na dole i prosušite je fenom. Na kraju namestite kosu prstima i stavite malo sjaja.
2. Ova frizura idealno pristaje damama koje imaju gustu kosu, ravno ošišanu, sa šiškama do pola lica. Oblikovanje. Kada operete kosu blago je prosušite, ali tako da ostane polusuva. Zatim je od temena podelite na više delova, i po redu navijajte viklere spiralno. Kako biste postigli volumen na gornjem delu, viklere navijajte do kraja. Kada se kosa osuši lagano skinite viklere. Podelite svaku loknu i definišite je kremom za oblikovanje kovrdža.
3. Ovaj oblik savršeno pristaje damama koje imaju tanku i svilenkastu dlaku. Kosa je ošišana u paž i u donjem delu je malo stepenovana. Oblikovanje. Na mokru kosu stavite malo gela. Podelite je od temena i navijte deblje viklere samo na vrhove. Kada se kosa osuši izvucite viklere, prstima je lagano izgužvajte i stavite malo laka.
4.Kosa je ošišana u klasičnu bob frizuru sa podignutim donjim delom. Veoma lepo stoji damama sa uskim licem, punijim usnama i malo jačim obrvama. Oblikovanje. Kada operete kosu osušite je fenom, a zatim je do pola navijte figarom. Od temena do lokni, blago je prelomite presom. Na kraju je rastresite prstima i stavite malo voska.
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže Love_Hurts

• **
  • 480
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
Odg: Kovrdzice...
« Odgovor #2 poslato: 19:16:22, 01.Jun.2009. »
ja kovrdze ne preferiram... i bash volem svoju duuuugu ravnu kosu... :)
Teshko je biti niko i nishta onome ko tebi znachi sve...

*

Van mreže gospodja mama

• **
  • 186
  • 0
Odg: Kovrdzice...
« Odgovor #3 poslato: 23:29:50, 01.Jun.2009. »
zavisi, nekom kovrdzava kosa stoji nekom ne :)
Ljubav je jedna strast koja nece da zna ni za prošlost ni za sadašnjost.
Balzak

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
Odg: Lokne i kovrdžava kosa
« Odgovor #4 poslato: 14:58:06, 06.Jun.2009. »
Kovrdzava kosa ume da deluje zenstvenije. Volim da budem u tom izdanju u nekim prilikama :)
Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 00:37:30, 27.Jun.2009. »
Zbog posla sam fenirana na ravno jer je tako urednije ali kad sam na odmoru preferiram moju talasastu kosu koju uz malo pene i viklera pretvaram u kovrdže i baš volim tako moje izdanje.Ima devojaka sa divnom,kovrdžavom kosom,jedina mana takve kose je što je suva i traži ekstra negu.

*

Van mreže dexter

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 23:14:27, 13.Jul.2009. »
Najradije bih fen i prewsu odlozila u neku kutiju ili bacila kroz prozor,pustila svoje kovrdze,ali posao zahteva.Upotpunosti se slazem sa tobom miss80.:)

*

Van mreže gospodja mama

• **
  • 186
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 22:32:52, 17.Jul.2009. »

Kovrdzava kosa ume da deluje zenstvenije. Volim da budem u tom izdanju u nekim prilikama :)

slazem se sa tobom ali da bi sve to lepo izgledalo potreban je trud  :)
Ljubav je jedna strast koja nece da zna ni za prošlost ni za sadašnjost.
Balzak

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #8 poslato: 23:04:23, 17.Jul.2009. »

Najradije bih fen i prewsu odlozila u neku kutiju ili bacila kroz prozor,pustila svoje kovrdze,ali posao zahteva.Upotpunosti se slazem sa tobom miss80.:)

Ipak je to do tebe...ko kaze da ne mozes da pustis svoje kovrdze i da ti bude lakse?
Nadjes pravo resenje za svoje kovrdze i sve bude super koleginice :)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #9 poslato: 22:37:12, 02.Dec.2009. »
Moja kosa je potpuno ravna i meka, medjutim posto mi to ponekad dosadi, vrlo cesto 'zguzvam' kosu uz pomoc pjene i viklercica....Nazalost, meni takva frizura traje najvise dan/dva ali mi se dopada promjena!

Da imam kovrdzavu kosu ne bih je toliko peglala, fenirala i slicno, jer lokne i kovrdze imaju svoju draz....

Posto nisam primjetila temu u kojoj mogu postaviti ovo pitanje, pitacu ovdje jer je posredno povezano sa kovrdzama...S obzirom da koristim pjenu za kosu da bih je malo uvila, koji proizvodjac je najbolji po vasem misljenju? Vec neko vrijeme koristim Niveinu pjenu (jacina 4) i ok mi je, mada ako ima neka koja je bas kvalitetna tj. nije toliko stetna za kosu, to bi mi bas dobro doslo!

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000