Podela znakova na osnovu polariteta

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže fish

 • *
 • 8
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 1
Podela znakova na osnovu polariteta
« poslato: 01:57:11, 28.Apr.2009. »

          PODELA ZNAKOVA PREMA POLARITETU

1.   Muški- aktivni- pozitivni-Jang, to su Vazdušni i Vatreni znaci = Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija. Graficki simbol je puna prava linija. ______. Muški znaci su aktivni, brzi, nestrpljivi, avanturisti, jaki, glasni, temperamentni, žustri, borbeni, egocentrični. Što znači, predstavljaju, muški, aktivan princip, idealistički, nametljivi... Duhovna aktivnost je veoma izražena, naglašena je racionalnost, agresivnost i inicijativa kao prateći kvaliteti ovog polariteta.  Pozitivni ( muški, Jang, tvrdi) znaci se eksponiraju na osnovu muških obeležja. To su aktivnost i snaga, sa ciljem da budu glavni akteri. Nastupaju otvoreno i objektivno, stvarajući impresivnu sliku o sebi. Usled toga, ovi znaci lakše i češće ispoljavaju samoizražajnost a manje pasivnost. Mnogo planeta u pozitivnim znacima ukazuje na osobu sa aktivnim, ponekad i agresivnim težnjama.

2.   Ženski – pasivni – negativni- Jin, to su Zemljani  i Vodeni znaci = Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe.Grafički simbol je isprekidana prava linija __  __.
Ženski znaci  su pasivni, melanholični, mire se sa sudbinom, nisu naročito aktivni, prijemčivi su, tihi, letargični i skloni su samosažaljenju. Što znači predstavljaju pasivan ženski kvalitet, žensku intuitivnu prirodu, dušu, tajanstvenost, pasivnost, strategiju, prijemčivost… Ovaj polaritet pre privlači željene stvari nego što ih sam osvaja.  Negativni ( ženski, Jin, meki ) znaci pokazuju težnju da budu otvoreni prema spljašnjim uticajima, primanju i prihvatanju. Oni su prijemčivi i spontani , ponekad čak i samopožrtvovani. Negativni znaci lako upijaju iskustva, prilagođavaju se uslovima, pa mirnije i spremnije prihvataju ono što dolazi. Mada su ovi znaci pasivni, oni su ipak sposobni da dejstvuju snažno, a to njihovo dejstvo je izraženo više kao čekanje na povoljnu situaciju za akciju, nego stvaranju iste.
 
Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: sunshine_Dijana


*

Van mreže sunshine_Dijana

 • *****
  Počasni član
 • 2 194
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 7
 • Pol: Žensko
 • ~Sunshine~
Odg: Podela znakova na osnovu polariteta
« Odgovor #1 poslato: 18:01:48, 19.Mar.2017. »
Hvala! Sada imam i dokaz zašto mi muž nekada kaže da sam kao muško  ;D
~Sunshine~
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
8 Odgovora
6438 Pregleda
Najnovije: 17:58:47, 19.Mar.2017.
sunshine_Dijana
2 Odgovora
4226 Pregleda
Najnovije: 17:39:27, 19.Mar.2017.
sunshine_Dijana
15 Odgovora
3024 Pregleda
Najnovije: 18:52:17, 10.Sep.2013.
narcisa zec