"Ukoliko od partnera dobijete čokoladu, bez obzira da li je u pitanju povod ili vam je doneo „tek onako“, on ima želju za vezivanjem, odnosno stalo mu je da bude sa vama, tvrde psiholozi. Iako veliki broj žena misli da je bombonjera nemaštovit dar, čokolada kao poklon znači da vas on doživljava kao nekoga ko mu je posebno drag i sa kim želi dublji odnos, tvrde stručnjaci. Muškarci koji poklanjaju čokolade romantični su, sigurni u svoju ljubav i žene smatraju izuzetno važnim delom svog života.
Muškarac koji vam poklanja parfeme nesvesno šalje poruku da ste mu privlačni i dragi, ali da vas vidi samo kao dodatak svom životu. Parfeme, tvrde stručnjaci, najčešće poklanjaju muškarci koji ne vole da se vežu. Njima je važno da pored sebe imaju lepu ženu na kojoj će im drugi zavideti. Očekuju da žena uvek bude u senci."
Ovo je apsolutno tačno, bar kada sam ja u pitanju, tj osobe od kojih sam dobijala parfeme i čokolade ( dve osobe, skroz različite ).
Posebno je tačno za onoga koji je poklanjao čokolade. 
I jedno i drugo sam neprestano dobijala od jednog bivseg,toliko da je pocelo da mi smeta,posto nisam ljubitelj precestog darivanja,to mi je previse.I mogu da kazem da se na njega vise odnosilo ovo za parfeme.Jednostavno,imao je povrsne emocije,a trudio se pokazati neku dubinu koja meni treba,valjda zato sto sam mu rekla da ne volim brzinu i da mi je potrebno vrijeme,emocije i sigurnost da se vezem,a on je htio neku prebrzu ljubav ili sta vec.Ne trebam ni reci dalje zbog cega je puklo