nesto su mi ove teme zapostavljene, evo ja se javljam kao vlasnik ME120SA (doduse 8 stepeni) ali ipak je trigon

kazu za taj aspekt: Harmonični: rezerviran govor, ozbiljnost, ozbiljan stav i analitičnost. Organizacijski talent, administrativne sposobnosti, ustrajnost, praktičnost.
a ja dodajem da imam sve sem rezervisanog govora

nemam taktiku, naprotiv, i to me kosta

a nisam ni ustrajna, 100 cuda sam zapocinjala i nisam privela kraju

a vrlo cesto nemam ni ozbiljan stav...
Ovo sam sve stavila da bi i drugi koji pocinju da proucavaju svoju natalnu (valjda se od toga pocinje

) ne bi pravili greske jer su aspekti objasnjeni uopsteno... i uglavnom se ne mogu tumaciti tako sto se procita u knjizi i primeni na sopstveni natal.
MERKUR odredjuje nacin na kojim razmisljamo,dobio je naziv po rimskom Bogu Merkuru,koji je rijecima mogao sve. Obrt: oko 1 godine
Princip: neutralan
Domicil: Blizanci-Devica,sto znaci da ju u suprotnim znacima u izognu:Strijelcu i Ribama
Egzaltacija: 13 st Device,a pad 13 st.Riba
Interesantno je da osobe koje imaju Merkur u Strijelcu ili u devetoj kuci,mnogo vise imaju uspjeha u ucenju u inostranstvu,jer se tada njihov um aktivira.
Merkur u odnosu na Sunce moze imati samo konjukciju evo i objasnjenje (knjisko) za ovaj aspekt:U konjunkciji sa Suncem pod uslovom da nije oštećen sjajem, egoističnim stavom, odnosno nosi kazimi, on može postati slavan po svojim rečima. Kroz njega će govoriti Helije, bog Sunca. To je i slika oca sa sinom, među kojima postoji bliskost i očigledna sličnost. Budući da je Merkur vanbračan, on će to opisivati i vanbračnu decu u stvarnom svetu za šta je jedna od najčeščih slika Merkur u Vodoliji. Merkur je imao i polubrata Apolona sa kojim se lepo slagao, što je opet slika konjunkcije Merkura i Sunca, koja opisuje polubrata po ocu sa kojim postoji bliskost.