URAN U TREĆOJ KUĆI – ekscentrik, genije kojeg niko ne razume
Vaše detinjstvo je proteklo s vrloo čudnim odgojem. To se odnosilo na vrstu uznemiravanja ili iznenadnih događaja u vezi školovanja ili razdvajanja od braće i sestara. Ti slučajevisu uticali na vaš mentalni razvoj pa iako originalni i jedinstveni ipak ste pomalo provokativni i s čudnim idejama. Ne dozvoljavate odvijanje spontanih razgovora i prekidate ih kada vam je volja. Jedan od korena tog problema je možda vaša želja i potreba da budete saslušani.
Ima puno «otkačenih» ideja. Sklonost ka eksperimentisanju i traženju neobičnih puteva odražava se i na planu učenja, pa vam ne leži konvencionalni način. Najčešće, kako vam se prohte. U odnosima ste nepažljivi i granica tolerancije vam je preniska. Priklanjate se neobičnim idejama i najbolje vam je da se opredelite za posao inovacija, izumitelja, u elektronici, kompjuterima ili medijima – neka vrsta komunikacija. Putovanja da veliku daljinu su za vas blagotvorna, kao i upoznavanje stranih kultura. Imate talenat za egzotične jezike.
Uran u trećoj kući donosi genija, osobu lucidnih zaključaka, oštroumnu, velike inteligencije. Vrlo čudna osoba; čas pasivna, pa aktivna. Zapanjuje okolinu čudnom logikom i idejama - kao da je s «Marsa pala». Prisutna je jaka intuicija i ima bljeskove vidovitosti. Mnogi naučnici imaju ovaj položaj. Ima veliki mentalni kapacitet, ali se ne zna kada i da li će da se probudi. Brz i nemiran govor. Baš je briga šta će ko reći za nju.
VASPITANJE - roditelji su bili dosta liberalni.
ŠKOLA - nedosledna; prvo pokaže veliki kapacitet, a onda odjednom padne i nadje se na začelju. Ovo dete uči samo ono što ga interesuje, pa je uspeh u školi vrlo promenljiv. Za njega je najbolji liberalni sistem školovanja.
B+S - poremetiće veze bez obzira što su rodjačke. Mada i rodjaci nisu ništa bolji.
SAOBRAĆAJ - Katastrofalan položaj za saobraćaj. Često putuje avionom jer voli visinu, letenje ili bar brzu vožnju.
Neharmonični aspekti ukazuju na nagle promene u odnosima koje vuku na loše, a naročito u saobraćaju.

preuzeto sa neta
ono sto mene zabrinjava je taj uran u trecoj kuci koji donosi probleme u saobracaju sto je istina za mene NA ZALOST, imam polozen vozacki ali prilicno problema kao vozac sto zelim da resim
[img=http://img12.imageshack.us/img12/2586/astrow2gw01imeprezimehp.gif]