Anketa

Da li koristite kontraceptivna sredstva ?

obavezno
gotovo uvek
povremeno
samo u izuzetnim situacijama
ne koristim

Kontracepcija

• Odgovora: 53
Stranice: « 1 2 3 4 ... 6 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže dr.fix

• *
  • 26
  • 0
  • Pol: Muško
Odg: Kontracepcija
« Odgovor #10 poslato: 00:27:21, 23.Jan.2009. »
Ma ja ne mogu da verujem da cure zapravo "to" rade...

*

Van mreže Tranzitna_Venera

• **
  • 142
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #11 poslato: 14:02:41, 23.Jan.2009. »
koje zlato?
Shto jedete g0*na kad je hamburger euro?
moja natalna karta

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #12 poslato: 14:16:07, 23.Jan.2009. »

Dva kondoma bezbednija od jednog?

Kad se o zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti radi, mnogo je pogrešnih uverenja i nedovoljne informisanosti, što onda dovede do toga da dobijete polno prenosivu bolest ili da vi ili vaša devojka ostanete u drugom stanju. Jedna od takvih pričica je da, ako želite da budete baš bezbedni, dečko treba da stavi dva kondoma.

Nedovoljna informisanost i nedovoljna briga za svoje zdravlje i za zdravlje voljene osobe dovode do svakakvih pogrešnih uverenja, kao što su: "Ma, nisam valjda toliki baksuz", "Samo smo jednom to radili, nemoguće da sam trudna/da je trudna", "U redu je, izvući ću ga na vreme", "Prekinuti odnos je dobra zaštita"... A ako se dečko i devojka opredele za kondom - dobar izbor jer je, uz pravilnu upotrebu, jedna od najpouzdanijih zaštita i od polno prenosivih bolesti i od neželjene trudnoće - desi se da u želji da budu sto posto sigurni (čuli su da ni kondom ne nudi stoprocentnu sigurnost) upotrebe dva kondoma, smatrajući da im to pruža veću zaštitu od jednog. A istina je suprotna od toga: veća je šansa da se nezgoda desi ako koristite dva kondoma jedan preko drugog nego ako koristite jedan.

U čemu je stvar? U tome što će se, ako dečko stavi dva kondoma jedan preko drugog, ta dva kondoma trljati jedan o drugi, što povećava šansu za pucanje kondoma ili za to da kondom sklizne. A onda zaštite više nema. Da se tako nešto ne bi desilo, kondom treba koristiti prema uputstvu za upotrebu, prethodno proveriti da mu nije istekao rok trajanja i ne držati ga na nekom mestu koje bi ga zagrejalo (bilo koji izvor toplote, uključujući i džep farmerki).

Pohvalno je ako pazite na svoje zdravlje i na zdravlje voljene osobe, i ako koristite kondom, samo ne bi trebalo da smišljate neke svoje načine "za još sigurniju upotrebu", već da se držite postojećih - koje dobijate "crno na belo" uz sam prezervativ.

Izvor: Krstarica

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #13 poslato: 15:56:26, 31.Jan.2009. »
A sta je sa onim kontracepcionim flasterima? Jesu li pouzdani?
« Najnovija izmena:: 00:43:39, 02.Jun.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
« Odgovor #14 poslato: 19:52:14, 31.Jan.2009. »
Шта ће ти кад си невина?

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #15 poslato: 23:13:42, 31.Jan.2009. »
Citat
Шта ће ти кад си невина?
Ahahaha, stvarno ne vidim razlog zasto bih tebi objasnjavala, ali eto ajde da ti zadovoljim toliku znatizelju... 1. Mislim da nema veze sto sam nevina, ako zelim da se informisem.. Nekad ce i meni to trebati! Pogotovo jer je to nesto novo, a meni je sumnjivo. A mislim da je normalno sto zelim da znam vise. A drugo, za to sam cula od svojih drugarica (koje nisu nevine, uzgred) i nijedna ne zna da li je pouzdano, itd... A posto sam videla da se covek razume, eto nam odgovara mozda.......... Strasno. Svakim danom me sve vise i vise iznenadjuju povrsna razmisljanja dosta ljudi. I te predrasude. Strasno. Kako god! Eto, odgovorila sam ti, iako nije bilo neophodno. Ali ajde.
« Najnovija izmena:: 00:43:23, 02.Jun.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže mikan

• 732
  • 20
« Odgovor #16 poslato: 02:54:17, 01.Feb.2009. »
kondomi su ok

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
« Odgovor #17 poslato: 18:59:25, 02.Feb.2009. »
Citat
Шта ће ти кад си невина?
Ahahaha, stvarno ne vidim razlog zasto bih tebi objasnjavala, ali eto ajde da ti zadovoljim toliku znatizelju... 1. Mislim da nema veze sto sam nevina, ako zelim da se informisem.. Nekad ce i meni to trebati! Pogotovo jer je to nesto novo, a meni je sumnjivo. A mislim da je normalno sto zelim da znam vise. A drugo, za to sam cula od svojih drugarica (koje nisu nevine, uzgred) i nijedna ne zna da li je pouzdano, itd... A posto sam videla da se covek razume, eto nam odgovara mozda.......... Strasno. Svakim danom me sve vise i vise iznenadjuju povrsna razmisljanja dosta ljudi. I te predrasude. Strasno. Kako god! Eto, odgovorila sam ti, iako nije bilo neophodno. Ali ajde.
Tо је за оне које стално мењају момке...  ваљда?  :-\

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #18 poslato: 15:46:31, 03.Feb.2009. »
Sta "to"? Ti flasteri???
« Najnovija izmena:: 00:43:06, 02.Jun.2009. sunshine_Dijana »
~Sunshine~

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
  • Mens sana in corpore sano
« Odgovor #19 poslato: 01:53:08, 04.Feb.2009. »
   Sa kontracepcionim flasterima nisam bio u kontaktu ali znam nesto osnovno o njima. Funkcionisu kao i kontraceptivne pilule, kontraindikacije i nezeljena dejstva su ista kao kod pilula ali kazu da su flasteri bolji i sigurniji jel kod njih dolazi do ravnomernog celodnevnog doziranja hormonima a ne kao sa pilulama gde se oralno unese velika kolicina odjednom. U svetu su flasteri odavno u upotrebi a kod nas, kao i sve drugo, treba malo vremena kako bi se prihvatilo.
   Osnovna mana, zbog cega i nisam bio u kontaktu sa njima, je sto su oni ok u nekoj dugoj vezi sa isplaniranom buducnoscu, ali za kratke vezice drzite se kondoma i muskarci, vadite na vreme :) Kontraceptivni flasteri ne stite od polnih infekcija !

Stranice: « 1 2 3 4 ... 6 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000