Anketa

Da li koristite kontraceptivna sredstva ?

obavezno
gotovo uvek
povremeno
samo u izuzetnim situacijama
ne koristim

Kontracepcija

• Odgovora: 53
Stranice: « 1 2 3 4 5 6 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže milica-tea

• **
  • 479
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Kontracepcija
« Odgovor #30 poslato: 14:22:42, 14.Sep.2009. »

A sta je sa onim kontracepcionim flasterima? Jesu li pouzdani?

svaki vid kontracepcije je pouzdan ali napouzdaniji vid ukoliko imas stalnog partnera kome verujes su antibejbi pilule...
devojke ne smeju da se oslone na decka i da li on ima kondom i da li ga zulja imaju i zenski kondomi... pozabavite se nekim stvarima jer nece on ostati trudan ukoliko pukne kondom nego vi i zasto uopste se nervirati kada mozete to da sprecite... i ovako imamo 100 000 abortusa prijavljenih godisnje a od toga je 80 000 maloletnica...
a sto se tice prekinutog snosaja stopa neuspeha je 20 od 100 zena.

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #31 poslato: 23:12:36, 15.Sep.2009. »

Meni se Lilka cini,ispravi me ako gresim,da se spirala uglavnom preporucuje zenama koje su radjale.

Ne naravno, postoje spirale za žene koje nisu radjale,a to je ipak u današnje vreme rutinska stvar,pa nema mesta predrasudama. Ja nisam rodila i imala sam je dug period i sasvim je sve bilo ok.Naravno mogu doći komplikacije,a od čega ne? Izuzetno je važno redovno ici na kontrole i sasvim dobar i bezbrizan nacin zaštite.Naravno ako je u pitanju stalni partner i govorimo o zaštiti od trudnoce.

posto one nemaju stalne partnere to im nije resenje  (*o*)

*

Van mreže milica-tea

• **
  • 479
  • 0
« Odgovor #32 poslato: 10:56:54, 22.Sep.2009. »
pa za one koje smenjuju su pilule+kondom nema drugog resenja... ta konbionacija je najpouzdanija stiti od trudnoce i polno prenosivih bolesti kojih se treba paziti jer mogu da izazovu velike probleme

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #33 poslato: 11:47:42, 23.Sep.2009. »
A ako pukne kondom? (*o*)

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #34 poslato: 12:24:26, 23.Sep.2009. »

Ako je u kombinaciji sa pilulama nema frke  ;)

Nego, to sa pucanjem kondoma... Kako to da se meni to desilo samo mozda 2 puta u zivotu, a ljudi toliko brinu o tome? Da ne preteruju mozda??
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže milica-tea

• **
  • 479
  • 0
« Odgovor #35 poslato: 14:27:11, 23.Sep.2009. »

Ako je u kombinaciji sa pilulama nema frke  ;)

Nego, to sa pucanjem kondoma... Kako to da se meni to desilo samo mozda 2 puta u zivotu, a ljudi toliko brinu o tome? Da ne preteruju mozda??

preteruju to je sigurno, mala je verovatnoca da se kondom da pukne ali i ako se to desi a neko ne koristi pilule moze da kupi pilulu za dan posle koju moze da popije najvise 72 sata od nezasticenog odnosa i samim tim je sebe zastitila od nezeljene trudnoce mada se preporucuje da se pilula popije sto pre da bi njeno dejstvo bilo u sto vecoj meri pouzdano

*

Van mreže Felisity

• **
  • 226
  • 9
« Odgovor #36 poslato: 23:34:40, 25.Nov.2009. »
Neko je na pocetku prokomentarisao da ga nervira kad muskarac nema kondom kod sebe. Zasto? Pa pogotovu ako je u pitanju neka stalna veza zasto bi on stalno morao imati kondom, a devojka ne?! To je stvar u kojoj oboje uzivamo i ako zelimo sex bez brige i ne zelim posledice onda je na meni da ucinim sve sto je u mojoj moci da do toga ne dodje. Ja ga uvek imam sa sobom u torbi, a ko i on ima tim bolje, mozemo 2 puta!  ;D
Kada je rec o vrsti kontracepcije ja preferiram kondom. Sto se antibebi pilula tice meni su one toliko o poremetile organizam da je to neverovatno. Em hormone, em sto sam se toliko od njih ugojila da vise ne mogu da se vratim na kilazu pre njih, jos sam koristila Jasmin koje su navodno protiv gojenja. Kondom mi je najsigurnija varijanta, nikad nisam imala odnos bez kondoma, em stiti od nezeljene trudnoce, em od prenosivih bolesti, a Bogu hvala nikad mi se nije dogodilo da pukne. Kao sto jos neko rece i za te ekstremne situacije postoje tablete za 72 sata posle.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #37 poslato: 00:08:56, 26.Nov.2009. »
Neko je na pocetku prokomentarisao da ga nervira kad muskarac nema kondom kod sebe. Zasto? Pa pogotovu ako je u pitanju neka stalna veza zasto bi on stalno morao imati kondom, a devojka ne?!

Heh.. Isti stav imam o ovome.. U pocetku veze sam stvarno cesto i ja kupovala kondome, ali mom decku to bilo cudno, kaze da je bio iznenadjen da neka devojka toliko vodi racuna o tome.. Doduse, ubedio me je da nema potrebe da to radim, a jedini razlog su finansije :)

Inace bas ovih dana razmisljam da predjem na kontraceptivne pilule, ali se jako dvoumim..

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #38 poslato: 21:46:59, 26.Nov.2009. »
Pilule su bezbedne potpuno,samo ako ih ginekolog na osnovu analiza preporuci.Ako ne prijaju,to treba na vreme prijaviti,i onda se prelazi na drugu varijantu koja nece izazivati nus efekte.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #39 poslato: 21:55:40, 26.Nov.2009. »
Znam i razgovarala sam sa ginekologom, cak mi je i preporucila neke.. Nego radi se o tome da ja moram da se dogovorim sama sa sobom, jer to mora redovno da se pije, a ja nemam naviku da pijem lekove i zaboravim da ih popijem ako ne osetim da sam bolesna :D

Stranice: « 1 2 3 4 5 6 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000