Posledice prevare i preljube

• Odgovora: 12
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Posledice prevare i preljube
« poslato: 17:51:13, 11.Apr.2009. »

Da li ste nekada razmišljali o tome šta je posledica prevare? Da li je to nešto što kasnije nosimo u sebi kao sladak greh iz prošlosti ili se automatski "šibamo po leđima" i preziremo svoj slab karakter zbog gorkog iskustva kojem smo se tako lako prepustili? U svakom slučaju, ako se za počinjenu prevaru sazna, jedna posledica tog događaja je sasvim izvesna - osoba s kojom smo u vezi biće povređena i ljuta. Možda je ova poslednja stavka i najbitnija za priču o ljubavi i prevari. Kada je prevara u pitanju, sve zavisi od te druge strane. Ako ona može da zadovolji sve potrebe, nema razloga za neverstvo. Ali, ako nije...

Pojava problema u vezi može dovesti do toga da se bez mnogo griže savesti okrenu leđa. I onda se desi da jedan partner odleprša u naručje neke druge osobe. Danas ima i mnogo onih koji smatraju da je sam pojam prevare prevaziđen jer život i mladost previše brzo prolaze i zbog toga je dobro iskoristiti svaki trenutak za uživanje. Međutim, da li je uvek tako? I da li uvek ide toliko lako? Beg od stvarnosti ne mora uvek da bude uspešan. Žene se uglavnom slažu oko toga da za muškarce vernost i nije neka naročita vrlina. Muškarci uglavnom smatraju da su žene nesposobne da pronađu ljubavnika pa su zbog toga ogorčene kada saznaju da njihov dragi ima neku drugu. Psiholozi, kada je prevara u pitanju, uglavnom smatraju da se iza takvog ponašanja krije nedostatak samopouzdanja i strah od emotivnog vezivanja.

A svi zajedno, kada započnemo neku vezu, polazimo od toga da je za nas prevara pojam koji je apsolutno neprihvatljiv. Sebe i voljenu osobu zamišljamo u idealnim ulogama, u bajci u kojoj cvetaju ruže i u kojoj jednostavno nema mesta za neko treće lice. Od osobe s kojom smo u vezi očekujemo da razmišlja na isti način. A onda nam se dogodi stvarnost.

Krstarica

*

Van mreže lidija

• *
  • 60
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Posledice prevare i preljube
« Odgovor #1 poslato: 20:23:11, 17.Sep.2009. »
Svi su svesni posledica samo sto je nekima u krvi da varaju  :-\

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #2 poslato: 23:20:15, 04.Nov.2009. »
Citat
Psiholozi, kada je prevara u pitanju, uglavnom smatraju da se iza takvog ponašanja krije nedostatak samopouzdanja i strah od emotivnog vezivanja.

I ja sam misljenja da je prevara nedostatak samopouzdanja,nekakvog dokazivanja samog sebe,neispunjenosti sto bi znacilo da covek ne zna sta hoce,želi i u tim po meni nižim zadovoljstvima pokusava da ispuni svoj ego.TO po meni svakako nije zreo i kompletan muskarac i njegov ego nikako ne moze da mi privuce paznju ma bio rod rodjeni,a kamoli partner. To bih rekla za muškarce...Dok kod žene je problem što ceo život tragaju za savršenom ljubavlju, idelaizuju tamo nekog, slepe pored očiju. Ulaze u tamo neke tajne veze pokusavajuci da ispune svoju prazninu dok njihov muskarac gleda fudbal sa drugarima....Kad god sam pitala drugarice koje jesu varale-Zasto? -Bila sam prazna???? I nije mi neko objasnjnje.

Najgore od svega je sto tu niko nije svestan posledice jer prosto se tu(cini mi se)gubi svest jer da je realno ima niko ne bi svesno povredio svoje voljeno bice ili rizikovao da zauvek ostane bez njega/nje. I sve te neiskrene stvari u stvari imaju gorak ukus...kako nesto trulo moze da bude ukusno?

*

Van mreže very crazy

• **
  • 116
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 23:25:18, 04.Nov.2009. »
Kad god sam pitala drugarice koje jesu varale-Zasto? -Bila sam prazna????
ovo je dobro  ;D

*

Van mreže Felisity

• **
  • 226
  • 9
« Odgovor #4 poslato: 15:50:56, 01.Dec.2009. »
Ja licno smatram da je prevara stvar ili neizivljenosti ili sebicnosti. Moja najbolja drugarica jednostavno nije imala decka koga nije prevarila, kod nje je slucaj i neizivljenosti i sebicnosti. Radi strah od vezivanja za jednu osobu do kraja zivota i strah od monotonije, a sebicnost jer kad god je to radila nije mislila kako se njen partner oseca zbog toga. Kada sam je pitala kako bi se ona osecala kada bi njoj to neko uradio, odgovor je glasio crkla bih! Pa vi vidite kolika je doza sebicnosti po sredi!

*

Van mreže lidija

• *
  • 60
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 20:22:46, 15.Dec.2009. »
Ja licno smatram da je prevara stvar ili neizivljenosti ili sebicnosti. Moja najbolja drugarica jednostavno nije imala decka koga nije prevarila, kod nje je slucaj i neizivljenosti i sebicnosti. Radi strah od vezivanja za jednu osobu do kraja zivota i strah od monotonije, a sebicnost jer kad god je to radila nije mislila kako se njen partner oseca zbog toga. Kada sam je pitala kako bi se ona osecala kada bi njoj to neko uradio, odgovor je glasio crkla bih! Pa vi vidite kolika je doza sebicnosti po sredi!
To je razlog a posledice su nesto drugo  (mah:mah)

*

Van mreže very crazy

• **
  • 116
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 13:01:29, 03.Jan.2010. »
pametna je ta tvoja drugarica  ;D bas dobra filozofija  (e*e)

*

Van mreže ikicaza

• *
  • 37
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 18:35:05, 03.Jan.2010. »
I prevaren i prevario, ostao živ i živim život.
Prolaznost - jedini zakon koji priznajem

*

Van mreže lidija

• *
  • 60
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 21:30:49, 05.Jan.2010. »
I prevaren i prevario, ostao živ i živim život.
Verovatno su ti drage osobe oprastale pa tako mislis (*o*)

*

Van mreže ikicaza

• *
  • 37
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 23:50:26, 05.Jan.2010. »
Verovatno su ti drage osobe oprastale pa tako mislis (*o*)

Prvo sam ja bio prevaren pa onda se dešavalo ponekad suprotno.
Život je prolazan pa valja oprostiti i doživiti oprost.
Nije to lako ali šta kad je stvar gotova.
Neka dragi bog piše grehe.  ;):)

Trenutno sam još uvek u Limbu.
Dante i Vergilije su davno prošli pored Lucifera i došli do raja.

Valjda ću i ja :D :D

Prolaznost - jedini zakon koji priznajem

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000