Ono sto meni sve vreme nije jasno je sledece- zasto bi bilo koga interesovalo sta rade dvoje ljudi koji su u ovom slucaju gay orjentacije, pri tome u tome su oba/obe dobrovoljno i ne ugrozavaju nikoga. I pored toga sto se pokazuje izuzetno zanimanje za tudje stvari i tudj zivot, tema je do te mene komplikovana da argumenti koji se koriste u potpunosti raspravu cine besmislenom.
smeta drustvu i produzenju ljudske vrste
Definitivno ne vidim argument u frazi "smeta drustvu". Tu bi se kako ja to citam, pod "drustvo" svrstali svi oni koji misle da to ne treba tako da bude, sto automatski sve druge izopstava iz drustva. To nije nesto sa cim se ja mogu sloziti.
Produzenje vrste-ne mislim da je svako na ovom svetu rodjen da bude roditelj, jako malo dobrih roditelja sam videla, a videla sam previse dece koje su roditelji zlostavljali, zapostavljali ili samo jednostavno ostavili.
I na kraju krajeva, planeta je prenaseljena, tako da to nije dovoljno dobar argument.
Prva stvar-u nauci jos uvek postoji dvojba da li su apsolutno sva ljudska bica bi orjentacije.
e pa priroda bi uredila da mogu dvoje istog pola da dobiju potomstvo ali na nasu srecu nije tako
Priroda je takodje uredila da odredjeni ljudi nisu fizioloski predodredjeni da mogu da imaju potomstvo. Da li to znaci da bi dve sterilne zene, ili dva sterilna muskarca bila prihvatljiva gay opcija?
Isto tako, pedofili su deca koja su nastala iz musko-zenske, odnosno "zdrave" veze....
Druga stvar - Ustav Republike Srbije garantuje pravo na slobodu seksualne orjentacije.
nece jos dugo
Ne verujem da promena Ustava moze ici u pravcu ukidanja gradjanskih sloboda.
Treca stvar - gay orjentacija moze biti posledica izuzetno loseg odnosa prema detetu u detinjstvu (npr. seksualno zlostavljanje) tako da npr. devojcica vise ne moze da zamisli da joj nesto musko pridje.
mozda, sto ne znaci da detetu treba da kazes da je to normalno-nego devijantno.
Bilo bi jako lepo kada bi to moglo tako. Uzmes dete, pritisnes dugme, izbrises sve ruzne uspomene, traume i dobijes novo, zdravo dete koje kaze - Da, u pravu si.
I da, jako me zanima sta je to sto kod nekoga izazove neprijatnu reakciju kada cuje za nekoga da je gay. Ako bi mogao da pojasni kakve to direktne veze ima sa njim, bilo bi jos zanimljivije.
direktno ima veze samo sto imas problem da razumes
drustveni napredak i produzenje vrste je covekov primarni cilj a ne pederiranje
Upravo zato zamolih da neko ko ume meni kojoj ne polazi za rukom da razumem pojasni.
Drustveni napredak u koorelaciji sa seksualnom orjentacijom zvuci kao zaista fascinantna kombinacija, ali sam malo skepticna do kakvih bi rezultata dosli.
Produzenje covekove vrste kao primarni cilj - ovo je mozda tacno za nekoga, ili mozda cak i vecinu, ali i izbor da li ce se dete imati, tj. zaceti, roditi i vaspitavati je takodje Ustavom zagarantovano pravo svakog pojedinca.