LJubavne cini-resenje problema

• Odgovora: 12
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mayyci

• *
  • 47
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Pol: Žensko
LJubavne cini-resenje problema
« poslato: 01:19:38, 13.Dec.2008. »
Moćne ljubavne čini

Najrasprostranjeniji predmet u ritualima ljubavne magije je katanac - simbol nečega što se da zarobiti i osloboditi � Kako je Milka omađijala Laleta � Koje magije koriste prevarene žene, a koje muževi � LJubavne bajalice imaju moć psihičkog vezivanja ljudi koje liči na opsesiju

Ako je verovati savetima vlaških vračara (na daleko poznatim po svojim moćima) proleće je pravo vreme da se prikupe svi rekviziti kako bi se tokom godine svi lepo zabavili praktikujući ljubavnu magiju.

Moralne norme uvrežene u staroj evropskoj tradiciji kod Vlaha su oduvek odudarale. Ljubomora, posesivnost ili kratkotrajna promena partnera nisu bile zlo zbog koga bi neko bio napastvovan sopstvenom grižom savesti ili postavljan na stub društvenog srama.

Mladi su se u ranijim vremenima, još od najranijeg detinjstva pripremali za polno sazrevanje, a promena partnera, u određenim granicama, bila je čak vrlo poželjna.

Zato je još čudnije što je ljubavna magija kod Vlaha najrazvijenija, a romantične bajalice najbrojnije, najdelotvornije i skoro sve odreda imaju moć psihičkog vezivanja ljudi koje liči na opsesiju.

Otuda je i najrasprostranjeniji eksponat u ovim ritualima katanac - simbol nečega što se da zarobiti i osloboditi.

Iza njega slede med, kao bezopasno sredstvo koje lepi, ugljen koji u magiji simboliše ono što pali i bosiljak koji svojim aromatičnim mirisima opija. Crveni ili beli konac, so, šećer i voda iz kuće obavezni su za identifikaciju ličnosti u magiji, a dodaci na svu tu hrpu naizgled besmisleno sakupljenih predmeta, zavisi od pojedinačnog problema.

U selima Timočke krajine i danas živi veliki broj vračara i proročica i svaka od njih zna veliki broj bajalica koje podstiču zaljubljivanje i trajno vezivanje. Jače ljubavne čini bacaju se bajanjem u sobi usled čega vračara tri puta baje dok mete kuću.

Po priči Milke D. iz Majdanpeka ona je za muža dobila momka kojeg nije ni poznavala, ali joj se jako dopao na prvi pogled. I danas nakon desetak godina seća se kako joj je bilo smešno kada joj je vračara sa obližnjeg brda Krš bajala čisteći sobicu u svojoj oronuloj kućici od blata.
- Vračara je tri puta bajala dok mete po kući. Sakupljeno đubre iznosila je napolje i bacala ga u onom pravcu gde je Lale živeo. Prekrstila se i tri puta ponovila basmu:
"Ne metem slamu, ne metem đubre, već metem sve mraviće, već metem sve stenice. Metlom ih pomeh, po Laleta poslah. Kada na njega naiđete da mi ga bockate, podbadate, meni da ga otpravite. Mira nigde da nema, ni sa kim da ne prozbori, dok se meni ne pojavi" - seća se Milka.

Lale prema kojem je usmeren ovaj ritual postao je prava žrtva iznenadne strasti koja se u njemu rodila. Kako je već na prvom sastanku priznao Milki, patio je od kako je prvi put ugledao u holu bioskopa.

Čežnja koja ga je opsedala bila je posledica nabacanih čini, ali on to nije znao. Shvatio je da je zaljubljen i dao sve od sebe da se približi i uspostavi vezu sa Milkom. Naravno veza se ostvarila munjevito, i kao i obično završila se brakom.

Tako eto, ukoliko Milka nikada ne sakupi hrabrost da mu prizna šta je kao šiparica učinila, Lale nikada neće saznati kakvo ih je to čudo spojilo i odakle u njemu tolika potreba da joj još uvek, nakon dugog bračnog staža udovoljava u svemu poput do ušiju zaljubljenog pubertetlije. 

preuzeto sa neta

PA KO VOLI NEK IZVOLI :D

« Najnovija izmena:: 01:22:31, 13.Dec.2008. mayyci »

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
Odg: LJubavne cini-resenje problema
« Odgovor #1 poslato: 12:45:46, 03.Maj.2009. »
Buahahaha, strasno... CAK I DA JE ISTINA, ne bih to NIKADA uradila! Necu da me voli zbog nekih cini, nego zbog mene same i zbog onoga sto jesam i nisam... Sa svim mojim manama i nedostacima!
~Sunshine~

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 12:52:04, 03.Maj.2009. »
Heh, pa ima onih koji bi da ih vole na drugaciji nacin :D
Sve ako im ljubavne cini i baba kurana ne pomognu  ;D

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #3 poslato: 13:03:34, 03.Maj.2009. »
Ahahahahaha =))))) Baba kurana =))))))
A da, nije lepo da se smejemo i da im unistavamo njihovu svest o idealnom i savrsenom... Ono, tu bajke, tu princevi, tu dvorci, tu princeze, tu haljine, tu sloga, tu ljubav, tu inteligencija...
=)))))
~Sunshine~

*

Van mreže pablita

• *
  • 64
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
« Odgovor #4 poslato: 20:50:01, 19.Maj.2009. »
ne bih se ja igrala sa tim vlajinama, djavolja rabota, ppppp :;

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #5 poslato: 19:52:11, 25.Maj.2009. »
Zaludjivanje koje se obicno javlja iz dosade ili opsesije.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #6 poslato: 22:09:53, 25.Maj.2009. »
Ja sam jedna od onih koji ne veruju dok se ne uvere ali se ne bih petljala sa ovim! Zaludjivanje ili ne mene prodje neka jeza kad se spomenu Vlasi i Vlaska magija  :; !

Citat
baba kurana
  :D

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #7 poslato: 22:31:47, 25.Maj.2009. »
Ja da se plasim vrabaca, nosila bih pracku! :D
~Sunshine~

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #8 poslato: 23:11:23, 25.Maj.2009. »
Ne plasim se vradzbina jer generalno ne verujem u njih! Ali ne znam kako da objasnim taj osecaj koji me obuzme kada su Vlasi i vlaska magija u pitanju  (*o*) :-[...

*

Van mreže x-zoran

• **
  • 101
  • 0
« Odgovor #9 poslato: 13:26:21, 07.Nov.2009. »
postoji naravno, a pogotovo deluje na labilne , nesigurne osobe, bas je jadno kad neko nekog azeli po svaku cenu i upusta se u takve stvari da resi svoj prolem a na teret si onda stavlja prokletstvo za generacije...strasno

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000