Meni je pre 5-6 god. Pedja Radovic radio natalnu kartu. Tumacenje kod njega traje 3 sata, mada je moje trajalo i duze (valjda sam zanimljiv slucaj

) i moglo je jos toliko

. Prvo prica o tvom karakteru, na cemu treba da radis, koje ti opasnosti prete, gde bi trebalo da zivis, tako neke opste stvari, onda prica o zdravlju ili poslu (ne secam se tacno sta prvo,sta posle) i na kraju o ljubavi,sto ukljucuje i opis bracnog druga. Sad,na necemu moze duze da se zadrzi, ako ima mnogo da ti kaze ili ako ti dodatno pitas (kao sto sam ja pitala da mi kaze i za mamino zdravlje,recimo). Drago mi je sto sam tada radila natalnu jer mi je Pedja pricao dosta vezano za moju genetiku, sto me je nagnalo da ispitam neke stvari dok sam imala jos zive srodnike... To je,ukratko,moje iskustvo.
Drugarica koja je totalni laik za astrologijju bila je i kod Pedje i kod Milene Ekart,koju takodje znamo sa tv-a, i kaze da je Pedja mnogo sistematicniji, ali i da joj je vise prijao razlogovor sa Milenom "jer je zensko". Eto, nekome i to igra ulogu, mozda i to sto je prvi put bila kod nje.. jednostavno ti neko vise "legne". Ja sam Milenu upoznala preko nekih prijatelja, nije mi radila ono pravo tumacenje karte od 2-3 sata, ali smo pricale i potvrdila je dosta toga sto je on rekao. Kazem ovo jer neki ljudi koje znam ispricali su mi da su od razlicitih astrologa culi totalno suprotne price. Susretala sam se sa jos dvoje ljudi koji se u slobodno vreme bave astrologijom, ali imaju neuporedivo vise znanja od mene i anonimni su. Sve ukupno,nije bilo nekih kontradikcija u svim nihovim pricama, samo je pitanje da li neko ima dovoljno znanja da ide u neke detalje i da li je ne/svestan toga.. Kad je rec o ne/zadovoljstvu,mislim da je dosta bitno i koliko se karakter klijenta poklopi sa karakterom astrologa,kakva im je komunikacija. Prednost kad nekog gledate na televiziji je u tome sto mozete da pretpostavite kako komunicira (mada ja nisam tada o tome razmisljala). I mislim da je to sve kad je rec o "zvucnijim" imenima, kao sto imate anonimne pevace koji pevaju bolje od ovih sto snimaju albume.