Mozak posle 27. godine popusta

• Odgovora: 6

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« poslato: 11:32:23, 26.Mar.2009. »

Ljudski mozak počinje da "popušta" već u 27. godini, rezultat je istraživanja profesora Timotija Salthausa sa Univerziteta u Virdžiniji, koji je tokom sedam godina pratio 2.000 pacijenata dobrog zdravlja, starosti od 18 do 60 godina, podvrgavši ih testovima za proveru mentalne agilnosti.

Zaključke je objavio u nanovijem broju časopisa "Neurobiologija starenja", i oni su neopozivi: ljudski mozak počinje da popušta već od 27. godine i to nepovratno.

Mentalne sposobnosti kvaliteta i brzine rezonovanja i prostrorne vizualizacije, opadaju mnogo ranije nego što se smatralo.

Druga vrsta testova obavljanih u okviru istraživanja Alchajmerove bolesti dala je iste rezultate kao i studija profesora Salthausa.

Pokušavajući da što ranije otkrije znake demencije, dr Rebeka Vud otkrila je da je čovek u najboljoj intelektualnoj formi u 22. godini, da bi tokom narednih pet godina stagnirao, pre nego što počne intelektualno da "propada".

Pamćenje je dobro u proseku do 37. godine, a sve što je vezano za stečeno znanje odoleva do šezdesete godine. Kognitivni pad, međutim, počinje veoma rano, istakla je dr Vud.

(Tanjug)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
  • Pol: Žensko
Odg: Mozak posle 27. godine popusta
« Odgovor #1 poslato: 21:16:33, 10.Nov.2009. »
Uh, znaci moj mozak polako pocinje da popusta.....

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 21:22:46, 10.Nov.2009. »
Izgleda da sa godinama monogo toga "opada"..ni mozak ne odoleva..

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #3 poslato: 22:16:02, 10.Nov.2009. »
Mozak angazujte za sto vise razlicitih i novih stvari. Gotovo sam siguran da ljudi koji rade jedan isti posao i mozak angazuju za rutinske poslove mogu da olenje svoj mozak do te mere da posle nekoliko godinu nisu u stanju da kapiraju i najprostije stvari...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #4 poslato: 23:13:11, 10.Nov.2009. »
Mozak angazujte za sto vise razlicitih i novih stvari. Gotovo sam siguran da ljudi koji rade jedan isti posao i mozak angazuju za rutinske poslove mogu da olenje svoj mozak do te mere da posle nekoliko godinu nisu u stanju da kapiraju i najprostije stvari...
Da! To je zaista tacno! Mozak treba animirati konstantno kako bi ga drzali u aktivnom stanju...Citala sam da ljudi koji vise citaju, uce, rade i uopste su mentalno aktivni, umanjuju sanse da obole od demencije!!!

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 20:19:36, 11.Nov.2009. »
Da! To je zaista tacno! Mozak treba animirati konstantno kako bi ga drzali u aktivnom stanju...Citala sam da ljudi koji vise citaju, uce, rade i uopste su mentalno aktivni, umanjuju sanse da obole od demencije!!!

Sve navedeno je tacno!Sto je covek drustveniji i angazovaniji mentalno,to je mogucnost oboljevanja od demencije manja.

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #6 poslato: 00:26:44, 14.Nov.2009. »
Uh, znaci moj mozak polako pocinje da popusta.....

yeah,slatko si me zasmejala :zaljubljena:

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000