Stvarnost

• Odgovora: 64
Stranice: « 1 ... 3 4 5 6 7 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
  • Pol: Muško
Odg: Stvarnost
« Odgovor #40 poslato: 18:52:35, 14.Mar.2018. »
To sam shvatio kao znak pored puta. Taman pisem zadnju recenicu i prsne veza i ja pokusavam.da vratim nazad ali neide i batalim.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • Zahvaljeno: 11 puta
  • 10
  • Pol: Žensko
    • Twitter
« Odgovor #41 poslato: 19:22:12, 14.Mar.2018. »
Možda da razmislite još jednom o tome što ste hteli da pišete. Verovatno u nečemu što mislite niste usklađeni sasvim ili to još uvek ne treba da podelite ovde, sa svima nama.

Možda da preformulišete misao pa da probate poslati ponovo ? Baš me interesuje da li će onda hteti da se pošalje :)

Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #42 poslato: 19:46:15, 14.Mar.2018. »
Znam, PP

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #43 poslato: 19:59:14, 14.Mar.2018. »
Uskoro od mene, zanimljiv komentar. Samo da ga preformulišem na jedan interesantan način :)  (rzm) :)
« Najnovija izmena:: 21:29:39, 14.Mar.2018. Ivana Ž. »
Ivana. Ž.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #44 poslato: 21:34:27, 14.Mar.2018. »
Ozbiljnost- stvara potrebu za unutrašnjim znanjem, kategorizacijom i željom da učimo druge. Reči "Ja znam, ti ne znaš- naučiću te !" predstavljaju odjek ega, ozbiljnosti iz koje proizilaze pravila i nepromenljivost. Odsustvo koncentracije i kontrole, vodi opuštenosti i igri, koja je jedini izvor stvaralačke energije. Zato, oustimo se i igrajmo ! :)  (e*e)
Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #45 poslato: 21:49:07, 14.Mar.2018. »
Pomogati drugom ili zelja da se pomogne nekom drugom moze da znaci da radom na sebi i pomazuci drugima pomazemo sebi. Hocu da kazem da podsvesno sireci znanja i saznanja ako.smo.iskreni prema sebi i drugima budimo radost u nama da pomogno.drugima. Mozda nas unutrasnji ego.salje signale da nama treba pomoc oko nas samih ali trazi potvdu drugih i tako se eksponiramo ka.spolja.  Znaci trazimo odgovore koje neznamo samo da nadjemo. Shvatio sam.da.mi svi znamo.nesto, i to nesto je sastavni deo neceg i skup svih tih nesto cini ono bitno, jedno.sa.drugim jer svi skupa.smo jedno i jedno je sve sa nama. Neznam.dal sam.jasan, ali sam.svestan da znam nesto sto.neznam.da objasnim jer mi fali recnik ali nisam jedini nas je mnogo, i svi mi kroz razne fabule trazimo.za.resenjem.enigme. Shvatio sam.da ali bas bukavlo, DA BLAGO ONOM KOME JE DATO DA ZNA I DA TO RAZUME. Kome je dato da cuje i da razume. Koliko nas je culo.odgovor na nesto od nekog od koga se najmanje nadao. Sve su to.putokazi pored puta i blago onom.ko zna da ih prepozna. Putokaza je mnogo ali smo.slepi da ih vidimo a jos manje desifrujwmo.jer nemamo tu intuiciju da to spoznamo. PP

*

Van mreže kobayashi

• 1 513
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 46
« Odgovor #46 poslato: 03:12:44, 15.Mar.2018. »
ljudski um je dosta kompleksan...imamo mi sposobnosti mnogo veće tj naš um je dosta jak ali velika većina ne kapira mnoge stvari koje su proste realne i stvarne...zašto? zato što mediji tehnologija (koja je ok ali se i zloupotrebljava) da bi ljudska vrsta bila pritisnuta i izmanipulisana....

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Ivana Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #47 poslato: 06:09:11, 15.Mar.2018. »
Mi znamo koliko je potrebno vladarima iz senke, nas um je neogranicen, samo nam niko nije rekao sta sve mozemo i umemo sa njim. Moramo samostalno i individualno da otkruvamo i da se sastajemo kao ovde na forumu i da jedni drugima otkruvamo nasa znanja i pomognemo.jedni drugima da shvate ono sto znaju a neznaju da objasne. Zar je moguce da u 21 veku imamo ratove oored tilikog znanja i informacionih tehnologija kad mozemo svi lepo da zivimo i da svima nama bude dobro. Zato se ratim i terorom kontrolise masa koja je nemocna da se suprostavi. Pogledajte kao smo samo ogrwniceni, teritorijano, granicama, verom, znanjem, kolektivnom svestu itd u cilju razdcajanja a lakse kontrole naseg uma. To je citava nauka.

Sad jedan vic za Ivanu.

Muz i zena izasli na veceru, u elitni restiran u elitnom mestu, Bogati su, okruzeni luksuzom i lagodnim zivotom. U jednom momenru njenom muzu prilazi prelepa zena malda i zgodna poljubi ga u  obraz okrene se i ode. Zena pita ko je to? On opisteno odgivara da je to njegova svalerka i nastavlaj da vecera. A ona na njega da hice razod, da kako ga nije sramota te ovo te ono. A on odgovara. Dobro, nije probkem, zaboravi na moju neogranicenu kreditnu karticu, zimivanje u Svajcarsjij, letovanje na Havajima, kucu na Kopaoniku. I Budvi. Ona malo razmisli, pomiri se sama sa sobom, usuti i nastavi da vecera sa osmehom na licu. Neprodje dugo u lokal udje njihov vencani kum sa mladom lepom zenom u svom drustvu. Pita zena muza, Pa ko je ovo sa kumom, Pa kako ko zeno pa to je njegova svakerka.
Zena odgovara,
AHA ALI NASA JE LJEPSA!!!

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #48 poslato: 13:16:35, 15.Mar.2018. »
Hvala na vicevima, možda da otvorimo poseban chat za njih... a ovde da pričamo o realnosti i kreativnim mogućnostima sopstvenog uma :)

Koliko smo zapravo spremni da se usudimo da prihvatimo izazov i da se bacimo u nepoznato, u svest iznad svesti ?!

Opterećeni normama, pravilima i disciplinom, uskraćujemo sebi mogućnost da spoznamo neke druge, neistražene sfere svesti. Svestan um, disciplina i karakter služe da se bolje snalazimo u društvu i da gradimo veze sa drugim ljudima, ali to i dalje nije ono što nas određuje jer sa tim istim vezama većina nas ne uspeva da igradi veze sa samim sobom... :) (mah:mah)
Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #49 poslato: 17:47:25, 15.Mar.2018. »
Ukoliko zelimo da idemo na te vise nivoe svesti moramo da imamo mentora koji ce da nas prati. Kao duhovnik, ucitelj, trener itd kako bih nas usmeravao i pratio nase napredovanje. To je na zapadu normalna stvar da npr imas svoj privatnog psihoterapeuta ili nekog psihologa koji se bavi psihoanalizom. Kod nas je to bauk. Zamisli da neko zna sta se mota u mojoj podsvesti i kroz sta sam sve prosao. Na kraju kod nas sva psihoanaliza se svodi na to da prepoznamo sebe kroz pisanje drugih kako bih se zastitili i lakse prepoznali druge. Naravno sad ko zna da cita izmedju redova reci ce da u stvari ja preslikavam sebe kroz tekst. Moguce. Prvenstveno mene je sve ovo zanimalo da bih naao sebe u svetu kiji me.okruzuje. Zato sto to nemoze da zanima nekog koga to ne interesuje, ko ima vilju za tim. Zasto ne pomici samom sebi a samim tim imas iskustvo koje mozes da preneses drugome. Pa i samo ovo pisanje i kucanje nekog smara ili nervira i misli o cemo ovi ovde trabunjaju. Biti nepovezan sa samim sobom uporedjujem sa osobom koja hoda a misli su negde visoko iznad u oblacima, a isto tako osoba koja ima.percepciju da probije ovu dimenziju moze da fizicku bude ovde a svest u 4 dimenziji, kao kad sedite za komjuterom i preko njega imate kontakt sa celim svetom i pristup svima. Kako je to dobro ali ja to nisam doziveo. Jeste u Matrixu to objasnjeno i film mi je odlican biraj ili ovu ili onu pilulu. I avatar je dobro odradjen. Kako bih ja voleo da vidim neke stvari koje drugi vide jer kako objasniti stvaralacki i kreativan duh koji stvara sve oko nas, pa sama arhitektura je delo umetnika, svaki umetnik.ili naucnik.to je bozijih ruku delo. Nemislim na boga kao stvarca sa bradom vec na kreatora. Da li svi ti stucnjaci i naucnici ili antropolozi koruste neke opijate ili ne neznam ali vinuti se i videti nesto drugim ocima to se mora zasluziti. Opet kazem iz iskustva ako se necem posvetis i budes prisutan u tome i posvetis mu paznju a to zarko zelis, odgovori moraju da dodju. Jedina barijera tada je intelekt koji u datom momentu to nemoze da prepozna ili razume a drugi put mu to bude jasno a mogu da prodju godine. Sad kad bih se spojile.jedna ili vise osoba i krenule sa radom na sebi uz kontolu instruktora opet neko nemoze da prari program. Lepo je biti motivacioni gocornik u danasnje vreme kad su svi nisko pali u svakom smislu. Sta imas da objasbjavas nekom od npr 50 godina kako je zivot iluzija i proizvid nas samih kad se on bori da sastavi kraj sa krajem a deca stasala za fakultete ili brak. Umesto da zaradi i da zivi zivot dostojan coveka on se bori da jedva odrzava kontakre sa drugima jer i to kosta. I onda dodjem neko kao mi i pocne da prica za njega nebuloze jer on nema.vremena da razmislja i tome i jos moze da nas otera u pm. Slazem se da se svi nalazimo tamo gde nam je mesto i da sve sto se desava nama.ima.smisao i da mi to privlacimo.u svoj zivot ali zasto nebih svi bili srecni. Gledam sebe i ljude oko mene, nikog me zanima nista duhivno samo trnutno zadiviljenje i cist interes u svemi, bukvalni sve je izvestaceno. To je strasno, ma to se igra tenis recima i prebacuje problem.drugome zarad sebe.Ni ja sebe ne prepoznajem aki.me drzi ta moc sadasnjeg trenutka i kako sam postavio temelj to mi je uvek tu kao oslonac, stub i istina nedam se. Mogu da budem neki drugi ali znam sta je stvarnos a sta laz i iluzija. Mozda sam odlutao.od teme ali verovatno sve ima smilsa tako da svi svojim malim doprinisom cunimo jednom malo autorsko delo koje iz nas izvlaci nesto cega nismo biki svesni ili smo se trgnuli iz melanholije.

Stranice: « 1 ... 3 4 5 6 7 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000